hirdetés
hirdetés

Most már biztos, hogy nem lesz elég az 5Kontinens vagyoni biztosítéka

A június 17-én fizetésképtelenséget jelentett és hivatalból törölt 5Kontinens Utazási Iroda 40 millió forintos kauciója nem lesz elegendő arra, hogy az utasokat 100 százalékban kártalanítsa a biztosító - mondta el a Napi Turizmusnak Dr. Horváth Péter, a QBE Insurance utasbiztosítási értékesítési igazgatója.
hirdetés

A szakember elmondta, hogy eddig több mint 400 kárbejelentés érkezett, és várhatóan összesen 640-re nő ez a szám. Érdekességképpen arra is rámutatott, hogy volt olyan figyelmetlen utas, aki annak ellenére, hogy az 5Kontinensnél nem annak saját útjára fizetett be - tehát nem is velük állt szerződésben -, mégis benyújtotta kárigényét. Kiderült azonban, hogy az ő útjuk rendben van, az 5Kontinens viszonteladóként továbbította a részvételi díjat a programgazda felé, az utasok tehát el tudnak utazni.

Nem úgy az az akár 1800 utas, akik a csőd bejelentése idején már befizették részvételi díjukat, de még itthon tartózkodtak. A QBE gyakorlatában általános, hogy amennyiben 100 százalékban kártalanítani tudják az utasokat, megállapodnak egy másik túraszervezővel, hogy teljesítse az utazási szolgáltatást a hoppon maradt utasok számára. Ez esetben azonban, mivel már bizonyos, hogy csak résztérítést kaphatnak az ügyfelek, nem merik megkockáztatni, hogy akár egy másik túraszervezőt, akár az utasokat költségekbe verjenek.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk