hirdetés
hirdetés

Biztos, hogy nincs féláron álomút

Új fejlemény az álomutakkal kapcsolatban: visszakapják teljes befizetett pénzüket az egyik kuponos oldalon meghirdetett luxusutakra jelentkezők. 

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

Mint arról néhány nappal ezelőtt beszámoltunk, pillanatok alatt elkapkodtak néhány, hihetetlenül olcsón hirdetett egzotikus utazást az egyik kuponos oldalon. Az egyebek mellett Balira, Koh Samui-ra vagy Mauritiusra alig több mint 100 ezer forintért kínált utak hirdetése a kuponos Deal LX Kft. oldalán jelent meg. Az esetre felfigyelő utazási szakmában senki sem hitte el a hihetetlen árakat mondván, hogy ennyiért, a reális érték alig feléért – Bali 128 ezer forintért – képtelenség bárkit is elutaztatni.

A pillanatok alatt elkapkodott utak mögött a Deal LX-szel leszerződött Sun Investment Kft. áll, amely működteti a Luxusutazas.com oldalt. De hiába, mert ezek az utak megvalósulni nem fognak – tájékoztatta szerkesztőségünket kedden a Deal LX Kft, a Sun Investmenttel folytatott tárgyalás után.

A Deal LX arról is értesített, hogy az adatok egyeztetését követően megkezdik mind a bankkártyával, mind pedig a banki átutalással fizetők számára a pénz visszatérítését. A befizetett összegeket a vevők előreláthatólag jövő hét elejéig hiánytalanul visszakapják - nyugtattak a Deal LX illetékesei, akik felszólították a Sun Investment Kft-t, hogy ők is tájékoztassák ügyfeleiket. Ezt meg is ígérték, de a cég honlapja továbbra is mindenféle tájékoztató üzenet nélkül üzemel.

A Deal LX felhívta a figyelmet, hogy a visszatérítést a partner nem teljesítése miatt indítják, így azok is visszakapnak mindent, akik nem mondták le a kupont, így nem igényelték vissza a pénzt.

Szerencséjük van, mert a Sun Investment-tel kötött szerződés értelmében a szolgáltató csak igazolt teljesítések után kapta volna meg a befizetett összegeket. A pénz addig ügyvédi letétben pihent volna az ügyvéd előtt, ügyvédi irodában megkötött szerződés szerint, mely mint azt a Deal LX megerősítette, tartalmazott egy nyilatkozatot arról, hogy a Sun Investment törvényszerűen működik.

Korábban a Deal LX munkatársunknak azt nyilatkozta, hogy „a szokásos szerződést kötötték meg a Sun Investment Kft. cégnév alatt működő, luxusutazásokat kínáló céggel, azonban nekik nincs kapacitásuk arra – és nem is tartják feladatuknak –, hogy a szerződés létrejötte előtt ellenőrizzék a szolgáltatókat, hiszen ők csupán felületet biztosítanak az ajánlatoknak”.

A nyilvános cégadatok szerint a Sun Investment Kft-t 2012-ben alapították, főtevékenysége biztosítási ügynöki, illetve brókeri tevékenység, alaptőkéje 500 ezer forint. Utazási iroda szolgáltatást tehát nem nyújthat elvileg a cég, már csak azért sem, mert ez engedélyköteles tevékenység, és csak az végezheti, aki rendelkezik a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) által kiadott regisztrációs számmal.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk