hirdetés
hirdetés

Augusztusban nyílik a vízisport-központ és az aquapark Orfűn

A jövő héten nyílik a vízisport-központ Orfűn, az idei szezonban azonban már csak próbaüzemben működhet az aquapark, melynek átadását eredetileg a nyár elejére tervezték. A tulajdonos Baranya megyei önkormányzatnál annak ellenére tervezik a létesítmény augusztusi beindítását, hogy a nyár végén be is zárna a létesítmény.

hirdetés

Az egykori orfűi strand helyén 1,3 milliárd forintos beruházással kialakított aquapark 49,9%-os uniós fejlesztési támogatással valósul meg – közölte munkatársunkkal Appelshoffer Anita, a megyei önkormányzat fejlesztésekért és projektekért felelős munkatársa.  Az aquapark és a vízisport-központ a mecseknádasdi „rejtőzködő” borfalut, a bikali élménybirtokot, valamint a Pécs-Orfű közötti kerékpárutat is magában foglaló Baranyai élménykörút nevű projekt része.

A Pécsi tó nyugati oldalán elhelyezkedő strandfürdő 73 613 m2-es területen található. A régi strand területén új, feszített víztükrű élménymedence, 33 méteres verseny-úszómedence és pezsgőmedence épült. A medence-együttes különleges vízi élményelemeket és tereket tartalmaz, ahol az egész család megtalálhatja a számítását. Az aquaparkban speciális élménycsúszdák várják a fürdőzőket. A fiatalabbak gyerekcsúszdán szórakozhatnak, míg a felnőttek számára négyfajta csúszda épült. A főbejárat mellett egy rendezvények megtartására is alkalmas tér található, színpaddal. Az aquapark területén található műfüves, kispályás focipálya, valamint strandröplabda-pálya is. Modern játszótér is épült a területen.

Értesüléseink szerint a fürdő vízellátásával kapcsolatos problémák miatt csúszik a létesítménynek az először a Fishing on Orfű fesztiválra, majd az EFOTT-ra ígért átadása. Korábban az orfűi strand medencéjét tóvízzel töltötték fel, most karsztvizet használnának, az először fúrt kút vízhozama azonban nem elegendő a medencék feltöltéséhez. Így a jövő nyáron működhet először a teljes szezonban a létesítmény.

Szintén a Baranyai élménykörút részét képezi az augusztus elején átadásra kerülő Orfűi Aktív Viziturisztikai Központ, amelyet az aquaparkkal szemben, a tó túlpartján alakítottak ki. A kajak-kenu szakosztály korábbi csónakházát felújították, a külső falakat hőszigetelték. A belső vizesblokkokat akadálymentesített módon átépítették és teljes gépészeti és burkolati rendszereit kicserélték.  Új csónakház is épült. A pihenőházban kölcsönző, büfé, melegedő, programszervező iroda található. A létesítményhez egy zárt udvar és egy kilátó terasz is csatlakozik, ahol szabadtéri rendezvények is tarthatók. A létesítményekhez új, mobil úszó kikötőrész is épült. A burkolt és a zöld területek is megújultak, valamint a bejárat mellett új parkoló épült. Az Orfűi Aktív Víziturisztikai Központban a vízi sportok számos formája űzhető, kipróbálható a kenuzástól a szörfözésen át a sárkányhajózásig.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai