hirdetés
hirdetés

Egymilliárd dolláros baby

A legforgalmasabb útvonalán, London és New York között sikerült a British Airwaysnek elérni az egymilliárd dolláros bevételt hozó járatot. Ezzel a világon az elsők.

hirdetés

A brit légitársaság 2017. április 1-je és 2018. március 31-e közötti időszakban 1 milliárd 37 millió dollárt keresett csak ezen az egy útvonalon. A gépek a két város között 42 ezer órát töltöttek - óránként 24 638 dollárt kerestek. Érdekesség ugyanakkor, hogy az OAG listájában utasszám szerint a London-New York útvonal csak a 16. helyen végzett, de ez bőven elég volt a BA-nek ahhoz, hogy a legtöbb bevételt termelje.

A British Airways naponta fél és 1 óránként indítja Boeing 777-eseit és 747-eseit a két város között, naponta átlagosan 13-14 járat repül csak a brit cég színeiben.

Az OAG felmérése szerint top 10-be csak két amerikai útvonal került be: Az American Airlines közel 700 millió dollárra tett szert a New York és Los Angeles közti jártokkal, a United pedig 687 millió dollár bevételhez jutott a San Francisco és Newark-Libery között közlekedő járataival.

 

 

(forrás: AIRportal.hu, Forbes)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai