A British Airways válasza a transzatlanti, hosszú távú dömpingre 

A British Airways-re hivatkozva számolt be az AIRportal arról, hogy a légitársaság jövő év április 1-től napi ötre növeli budapesti járatai számát.

Egymilliárd dolláros baby 

A legforgalmasabb útvonalán, London és New York között sikerült a British Airwaysnek elérni az egymilliárd dolláros bevételt hozó járatot. Ezzel a világon az elsők.
Csábító árakat kínálnak a légitársaságok januárban

Csábító árakat kínálnak a légitársaságok januárban 

Év elején a légitársaságok jelentős része akciós árakkal igyekszik foglalásra csábítani az utazókat. Az Emirates aktuális akciója keretében most akár novemberi utak is foglalhatók kedvezményes áron. A Qatar Airways arra próbálja ösztönözni az utazókat, hogy ketten vagy hárman foglaljanak együtt, de az Air France, a British Airways és a Norwegian is akciós jegyárakat kínál január végéig. 

Sikeresen zárták a novembert a nagy európai légicégek 

Több utast szállítottak Európa legnagyobb hálózatos légitársaságai novemberben az előző évihez viszonyítva - derül ki a légitársaságok által közzétett statisztikákból.

Tarolt az IAG augusztusban 

Európa három nagy hálózatos légitársasági csoportjából csak a British Airways, az Iberia és az Aer Lingus tulajdonosa, az International Airlines Group (IAG) tudott több utast szállítani az idén augusztusban az előző évihez képest - derül ki a légitársaságok honlapján közzétett utasforgalmi statisztikából.
Kevesebbet ehetünk a British Airways járatain

Kevesebbet ehetünk a British Airways járatain 

A légitársaság rövidebb transzatlanti járatain mostantól egy étkezéssel kell beérni.

Csak az IAG utasforgalma nőtt júliusban 

Csak az International Airlines Group (IAG) légitársaságai, a British Airways, az Iberia és az Aer Lingus növelte utasforgalmát júliusban a tavalyihoz képest, a Lufthansa és az Air France-KLM csökkenésről számolt be.

42 kilométerre is ellátni a világ legkarcsúbb tornyából 

A világ legkarcsúbb tornyát adják át csütörtökön a dél-angliai Brightonban: a 161 méter magas épület egy különleges kilátó, amelyről akár 42 kilométerre is lehet látni.

A British Airways is eltörli az ingyenes fedélzeti étkezést 

A British Airways, amely eddig kitartott a fedélzeti ingyenes ellátás mellett, bejelentette, hogy ezentúl fizetni kell az ételért a rövid távú járataikon. 

Drónnal ütközött a British Airways repülőgépe 

Valószínűleg drónnal ütközött vasárnap London légterében a British Airways légitársaság egyik repülőgépe.

Ezzel kötheti le legjobban gyermeke figyelmét a repülőút alatt 

A British Airways Holidays, Robert Winstron professzor vezetésével egy kísérlet keretében arra kereste a választ, hogy milyen játékokat érdemes a repülőre vinni, amelyek lefoglalják a gyermekeket utazás közben.

Európa főbb légitársaságainál nőtt az utasok száma 

Európa főbb diszkont és hagyományos légitársaságainál nőtt az utasok száma júniusban, a legnagyobb bővülést a diszkont Norwegian érte el, a társaságok honlapján közölt forgalmi adatok szerint.

Elvehetik a lemerült mobilokat a repülőtéren 

A fokozott terrorfenyegetettség miatt szigorítják az USA-ba történő repüléssel kapcsolatos szabályozásokat, ami az elektronikus készülékeket is érinti.

Felcserélt városok, hoppon maradt utasok 

Ön tudja, mi az eltérés Granada és Grenada között? Hát Salvador és San Salvador között? Úgy tűnik, néhány tengerentúli utazási iroda nincs tisztában a különbséggel.

Új ügynökséggel dolgozik a British Airways 

A brit légitársaság az Ogilvy menesztése után jelentette be, hogy az egyéb kreatívfeladataikat is végző Bartle Bogle Hegarty készítheti a jövőben a vállalat kiemelt ügyfeleinek szóló lojalitásmarketing-aktivitásait is.

A világ legjobb légitársasági luxusvárói 

Top 10-es lista a skift.com-tól.

Egy A380-assal futott versenyt 

A dél-afrikai rögbi játékos, Bryan Habana vállalta a kihívást, hogy megküzdjön a British Airways vadonatúj Airbus A380 repülőgépével.

A reptér padlóján kellett aludnia a BA-utasoknak 

A velencei reptéren kellett eltölteniük egy éjszakát a British Airways 140 utasának, köztük gyerekeknek is étlen-szomjan múlthét szerdán, írja a TravelMole.

Megállapodott az Amadeus és a British Airways/Iberia csoport 

Az új megállapodás lehetővé teszi az utazási irodák számára, hogy továbbra is teljes hozzáférésük legyen a British Airways, az Iberia és az Iberia Express (együtt IAG) díjtételeihez, menetrendjeihez, illetve az availability információkhoz.

Hogy került egy bőröndbe Erzsébet királynő, Sherlock, James Bond és a Beatles? 

Egy óriási, angol zászlós kofferral találkozhattak a járókelők Moszkva egyik frekventált bevásárlóközpontjában. 

Különleges légi tea a fedélzeten 

Különleges "légi teát", 89 Celsius-fokon forró vizet is kellően megízesítő teafüvet fejlesztett ki a British Airways légitársaság és a Twinings teagyártó cég.

Ki lett a magyar utasok kedvenc légitársasága? 

Csütörtök délelőtt újságírók és a légitársaságok képviselői együtt izgulhattak a Pavillon de Paris étteremben, ahol kiderült, a hazai utazók kit választottak meg legkedvencebb légitársaságaiknak.

Stewardessek mutatják meg kedvenc londoni helyeiket 

Utasok milliói kelnek útra decemberben, hogy a brit fővárosban intézzék karácsonyi bevásárlásukat, vagy ott tölthessék az ünnepeket.

Az olajozottan működő gépezet 

A British Airways régiós igazgatója, Emli Delibashev meghívásának köszönhetően múlt hét végén hazai újságírók kis csoportja ismerkedhetett meg a légitársaság kínálatával, a Heathrow reptér működésével és British Airways történetével Londonban. 

Antireklámot készített a British Airways 

Kedden indította el új kampányát a British Airways, amelyet egészen a kampánynapig sikerült teljesen titokban tartania.

Bemutatkozott a British Airways régiós igazgatója 

Kötetlen sajtóreggelin mutatkozott be Emil Delibashev, a British Airways Magyarországért felelős új regionális kereskedelmi igazgatója kedden.

Jubileumi Jumbo Jetet indít a BA 

Ünnepi emblémát kaptak a British Airways 747-esei a királynő gyémánt jubileumához kapcsolódóan, közölte a légitársaság.

Szeptembertől leáll a Bmibaby 

Szeptembertől nem repül tovább a Bmibaby légitársaság, amelynek néhány járata már a jövő hónapban leáll, jelentette be a társaság új tulajdonosa, az IAG csütörtök délután.

Ünnepi festést kaptak a British Airways gépei 

Az idei olimpiai játékok alkalmából arany galambnak festették meg a légitársaság kilenc darab A319-es repülőgépét. 

Az új Olimpiai Terminál ellenére is káosz lehet a Heathrow-n?  

A küszöbön álló nyári Olimpiai Játékok miatt komoly előkészületeket folytat az amúgy is túlterhelt London Heathrow repülőtér. A légitársaságok szerint az Olimpiára nyíló új terminál csak részben segít a problémán.

British Airways: virágos papírruha és skót szoknya 

A londoni divathét alkalmából megnyitotta fotótgaléria-archívumát a légitársaság, amelyben a légi utaskísérők egykori öltözeteit nézegethetik meg az érdeklődők. 

Összeomlott az Amadeus rendszer hétfőn 

Hétfőn három órára összeomlott az Amadeus számítógépes rendszere, egyes utazási irodák még egy nappal az üzemzavar után is ütközhetnek nehézségbe, ha repülőjegyet szeretnének foglalni, írta közleményében a GDS.

Pánik tört ki a British Airways egyik járatán az Atlanti-óceán felett 

A légitársaság véletlenül egy olyan hangüzenetet játszott be ma hajnalban az utasoknak, amely arról tájékoztatják őket, hogy gépük lezuhan és az óceánon fog landolni.

Inzultálta a British Airways dolgozókat az üzletember 

Börtönbe került az az amerikai üzletember, aki a Phoenixből Londonba tartó járaton zaklatta a British Airways utaskísérőit. 

Óriási reklámkampányt indított a British Airways 

Elindult a British Airways reklámkampánya, amelyhez hasonlóra nem volt példa az utóbbi tíz év során.

Hogyan utazzunk gyerekekkel? 

Amint a nyári szezon beköszöntött, családok százai indulnak el éves nyaralásukra. Idén az élmény megkönnyítése érdekében a British Airways összeállított néhány hasznos tanácsot, amelyeket lapunkkal is megosztott a légitársaság. 

AB és BA: szorosra fűzött kapcsolat 

A British Airways és az Air Berlin több mint 40 európai járatra kötött code share egyezményt, a megállapodás július 5-én lép életbe.

Homokmű járatnyitásra 

Új non-stop szolgáltatást kínál Európa és San Diego között a British Airways, amely a járatnyitás felejthetetlenné tételére egy neves művészt kért fel. 

Új tengerentúli célállomások, jobb csatlakozások 

A British Airways, az Iberia valamint az American Airlines transzatlanti együttműködése a légitársaságok menetrendjében is változásokat hoz. A három légitársaság a nyári menetrendben rugalmasabb, összehangolt csatlakozásokat kínál Észak-Amerikába, valamint új célpontokra is indít közös járatokat. Az egyik legfontosabb új útvonal a magyar utazók számára az április 6-tól napi rendszerességgel közlekedő közvetlen járat Budapest és New York között.

Hamarosan drágábban repülünk a Lufthansával - is 

Január 25-étől emelkedik a Lufthansa-jegyek ára az üzemanyag drágulása nyomán kivetett pótdíj növelése miatt: Németországon és Európán belül egy irányba két euróval, a hosszútávú járatokon 10 euróval lesz drágább a jegy - számolt be a német Bild című lap.

Ezrek rekedtek európai reptereken hétfőre 

Több ezer ember töltötte az erős havazás miatt a vasárnapról hétfőre virradó éjszakát Európa nagyvárosainak repülőterein. A legtöbben Párizsban és Londonban rekedtek a terminálban.

Új székhelyen, új vezetővel a oneworld 

Családi okokból nem vállalta költözéssel járó további megbizatását John McCulloch, a oneworld légi szövetség vezérigazgatója. Munkatársunktól

Utazási aranyláz 2020 

A globális turizmus remélhetőleg már túljutott a válság legmélyén – de merre induljunk tovább? Ideje végiggondolni, hol keressük az idegenforgalom „aranyrögeit”, vélik az Oxford Economics elemzői, akik az Amadeus GDS-sel együttműködve 2020-ig tartó előrejelzést készítettek a közelmúltban.

Hitelkártydíjat számít fel a British Airways is 

Brit sajtóértesülések szerint a British Airways március elsejétől 4,5 fontos hitelkártyadíjat számít fel minden turistaosztályú jegy foglalása után.

Orosz társasággal bővült a Oneworld 

Az S7 orosz légitársaság és leányvállalata, a Globus teljes jogú tagként csatlakozott a Oneworld légiszövetséghez, amelynek tagja a Malév is.

Elmeszelte az Unió a kartellező légitársaságokat 

Kartellezés miatt százmillió eurós nagyságrendű pénzbírsággal sújt az Európai Bizottság (EB) légitársaságokat.

Hány bőr nyúzható le a légi utasról? 

Elég sok, nem kevés pénzért, különösen a fapadosok esetében - derül ki a német autóklub, az ADAC felmérésből.

Büntetheti a Heathrow az üres ülésekkel közlekedő járatokat 

Pótdíj kiszabását tervezi a londoni Heathrow repülőtér a korszerűtlen gépeket üzemeltető valamint az üres helyekkel repülő légitársaságra.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!