hirdetés
hirdetés

Együttműködésben a fejlődés

A két dubaji légitársaság, az Emirates és a flydubai között fennálló stratégiai együttműködés 14 hónapja alatt folyamatosan új desztinációk nyíltak meg az utasok előtt a világ több pontján, és a további codeshare célállomásokkal 2019-ben is folytatódik ez a növekedés.

hirdetés

Az együttműködés mindössze 29 codeshare járattal indult, 2018. januárja és decembere között a két légitársaság együtt összesen 3.29 millió utast szállított a codeshare járatokon 84 desztinációra, a többi között olyan helyszínekre, mint Katmandu, Zanzibár és Dubrovnik. A codeshare megállapodás keretében az Emirates ügyfelei további 67 célállomásra utazhatnak a flydubai hálózatában, míg a flydubai ügyfelei számára 115 új úti cél vált elérhetővé az Emirates hálózatán keresztül.

„A közös munkával járó szinergiák tekintetében is profitált belőle mindkét légitársaság, például a járat-átfedések csökkentése és az azonos célállomásokra tartó járatok menetrendjének összeegyeztetése terén” – mondta el Őfelsége, Ahmed bin Saeed Al-Maktoum sejk, az Emirates Csoport elnök-vezérigazgatója és a flydubai elnöke.  

A 2019-es év folyamán tovább bővül a codeshare járatok száma olyan új flydubai célállomásokkal, mint Nápoly és Budapest. Január 20-tól újra repül a flydubai Csittagongba, a Kozsíkódeba és Keralába tartó járatai pedig február 1-től indulnak el. 

Tavaly december 2-től 11 flydubai járat – a Belgrádba, Biskekbe, Bukarestbe, Catania-ba, Helsinkibe, Krakkóba, Minyeralnije Vodiba, Prágába, Rosztovba, Szalálaba és Zágrábba tartó - kezdte meg működését a Dubaji Nemzetközi Repülőtér 3-as termináljáról az Emirates és a flydubai közötti átszállási lehetőségek további fejlesztéséért. Ebben az évben több járat, köztük a Nápolyba és Budapestre tartó is a 3-as terminálról indul majd, ezzel biztosítva a gördülékeny átszállást.

Közös törzsutas program

A flydubai tavaly augusztusban átvette az Emirates Skywards programot. A hűségprogramok összehangolása lehetővé teszi, hogy az Emirates Skywards tagjai egyszerre gyűjtsék a Skywards és a Tier mérföldeket.

2018. augusztusa óta több mint 125 ezer Skywards tag repült és gyűjtött közel 300 millió Skywards mérföldet a flydubai-nál. A Skywards tagok a mérföldek beváltásában is aktívak voltak, és több mint 10 ezer flydubai jegyet fizettek részben vagy egészben velük.

A tagok azonos rendszerben gyűjtik a mérföldeket mindkét légitársaságnál, így gyorsabban juthatnak magasabb tagsági szintre, ahol extra kedvezmények járnak: a tagok bónusz mérföldeket kapnak, használhatják a Business osztály check-in pultjait, amikor Economy osztályon utaznak, és a poggyász kézbesítés terén is előnyöket élveznek.

Jelenleg az Emirates és a flydubai közös hálózatába 216, 2022-re pedig várhatóan 240 desztináció tartozik.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai