hirdetés
hirdetés

Hova lettek a belföldi vendégek szeptemberben a Balatonról?

A KSH friss kimutatásaira hivatkozva írja a Balatontipp.hu, hogy a főszezont követően szeptemberben is csökkent a hazai vendégek éjszakáinak száma a Balatonnál, de a portál hozzáteszi, hogy ez komolyabb gazdasági hatással nem bír.

hirdetés

A gazdasági hatás szeptemberben annyiban nem tettenérhető, hogy a hónap forgalma az első 9 hónapjának mindössze 7 százalékát adja. Szintén kiderül a számokból, hogy a 3 százalékos júliusi és 1 százalékos augusztusi csökkenés ellenére szeptemberrel bezárólag a hazai vendégéjszakák 0.8%-os emelkedéséről beszélhetünk. A nyári visszaesést a portál amiatt furcsálja, hogy mindeközben az utóbbi évek egyik legjobb időjárású szezonján vagyunk túl. Vigaszágon ugyanakkor a külföldiek június, július és agusztus hónapokban 20, 8 és 10%-kal több vendégéjszakát töltöttek a tónál. Az összes vendégéjszakák számában látványos a visszaesés Siófok esetében. Közel 20 százalék. És bár a külföldiek szeptemberben 4,6%-kal több éjszakát töltöttek a városban, addig a magyarok 31,4%-kal kevesebbet.

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk