hirdetés
hirdetés

Nem lesz birkabégetés a pünkösdi PAFE-n

Százhúsz biztonsági őr, nonstop mentőszolgálat, helyszínen állomásozó eset- és rohamkocsi garantálja többek között a várhatóan több tízezer részvevő biztonságát Szántód-pusztára költöző Pannónia Fesztiválon - tájékoztatták szerkesztőségünket a szervezők.

hirdetés

A siófoki rendőrkapitányság és a balatonföldvári rendőrőrs munkatársai, tűzoltók, katasztrófavédők, a helyi hatóság képviselője, a biztonsági cég vezetői és a turisztikai egyesület képviselői kedden délelőtt helyszíni bejáráson egyeztették a szervezőkkel a május 24-27. között megrendezésre kerülő PaFe biztosítási feladatait. A több mint százötven fellépővel zajló fesztivált az idén első alkalommal tartják a negyvenhektáros szántód-pusztai területen, ahol a majorsági műemlék épületegyüttest kerítéssel zárják el a programok helyszínéül szolgáló területről, az egyébként ott élő állatokat pedig el is szállítják a helyszínről a rendezvény idejére.

Fokozott biztonsági előírásokat betartva épülnek fel a színpadsátrak és a büféudvarok, több helyen mobil kerítést vagy taposókordont is kialakítanak. Az energiaszolgáltatás biztonságát megfelelően méretezett aggregátorokkal garantálják külön-külön minden színpadnál. Ugyancsak a biztonságot segítik a karcmentesen mosható, speciális műanyag-poharak is. A rendezők szerint ezeket a vendégek jelképes összegért vehetik majd meg a belépőjükhöz, s ha akarják, a fesztivál végén vissza is válthatják azokat. Ösztönzik a PET-palackok alu-dobozok leadását is darabonként öt forint jóváírásával a vendégek kártyáján. Ehhez az teremti meg a technikai lehetőséget, hogy a PaFe történetében, az idén először lesz teljesen készpénzforgalom-mentes fesztivál. A látogatók plasztik kártyát kapnak belépőjükhöz, amit a termináloknál tölthetnek fel tetszés szerinti összeggel. A fesztivál területén található összes árusnál csak ezzel lehet fizetni.

A hat koncerthelyszín közül az idén debütálnak a Hardcore, Hiphop és a Zeneszöveg.hu sátrak, ezek mellett a megszokott nagyszínpad, Metál sátor és a Jäger bár működik majd. Programhelyszínként kapcsolódik a kínálatba a szántód-pusztai több mint 200 éves Ádám Pince és egy nagy játékteret is felépítenek.

Antal Fülöp
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai