hirdetés

Szilveszterkor 50%-kal drágábbak a szállások

Teltházzal zárja az évet a legtöbb magyarországi szálláshely. A Szallas.hu friss, szilveszteri foglalási adatai szerint az év végi kiemelt időszakban több mint 50 százalékkal drágábban értékesítik szolgáltatásukat a szállásadók. Azonban a nép segítségére siet a SZÉP-kártya is. „A foglalások csaknem ötödét így fizetik ki” – ismertette Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója. A többség párban vagy nagyobb társaságban utazik ilyenkor, csupán a foglalások 2,5 százaléka szól egy főre — tudtuk meg a Szallas.hu-tól.

hirdetés

A cég felméréseiből kiderül, hogy a leghosszabb szilveszteri foglalás 30 napra szól, a legnagyobb létszám 34 főt jelent. A legalacsonyabb értékű foglalás 2 100, míg a legdrágább több mint 1 200 000 forinttal könnyített a vendég bukszáján. „A szilveszterre vonatkozó foglalások átlagos költsége idén 68 750 Forint, 13 százalékkal több, mint tavaly” – árulta el Szigetvári József. Az előfoglalási adatok alapján a legnagyobb csúcsra december 27-én lehet számítani, ekkor lesz a legerősebb a forgalom az utakon és a szálláshelyeken egyaránt.

Budapest, Eger és Szeged rulez

Legtöbben Budapestről, Kecskemétről és Győrből indulnak útnak szilveszterezni. A legvonzóbb úti célokban tavalyhoz képest nincs sok változás: a főváros, Eger és Szeged számíthat a legnagyobb tumultusra az év utolsó hétvégéjén, a tavaly második helyezett Hajdúszoboszló idén a 4. helyre szorult. A külföldre indulók jellemzően a környező országokban foglaltak; Lengyelország Szlovákia azon belül Zakopane, Krakkó és Pozsony vezetik a népszerűségi listát.

A szállásadók sztárfellépővel vagy valamilyen zenés programmal, közös koccintással, hagyományos fogásokkal és gyermekeknek szóló foglalkozásokkal várják a mulatni vágyókat. „Partnereinknél többek között Tóth Vera, Nagy Feró, Bereczki Zoltán és Kovács Kati is énekelnek majd, de különböző zenekarok és tánckarok fellépése is kellő vonzerővel bírnak – mondta Szigetvári József. És lesznek még koktélkirályok, mágusok. A legtöbb szálláshely a portál adatai szerint szintén készül gyermekfelügyelettel, játszóházzal, animátorokkal, különböző kézműves, valamint egyéb foglalkozásokkal. Az éjféli pezsgős koccintás és a tűzijáték pedig már a legtöbb szálláshelyen alapkelléke az új év köszöntő csomagnak.

TOP 10 belföldi utazási célpont a szilvesztert magába foglaló napokon (zárójelben a tavalyi helyezése)

1. Budapest (1.)
2. Eger (4.)
3. Szeged (3.)
4. Hajdúszoboszló (2.)
5. Hévíz (9.)
6. Gyula (8.)
7. Pécs (6.)
8. Siófok (7.)
9. Miskolctapolca (-)
10. Zalakaros (-)

TOP 10 külföldi utazási célpont a szilvesztert magába foglaló napokon
1. Zakopane
2. Krakkó
3. Pozsony
4. Wrocław
5. Dóval
6. Białka Tatrzańska
7. Liptószentmiklós
8. Poznań
9. Újtátrafüred
10. Karpacz

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ön szerint az éttermesek/szállodások felkészültek a GDPR-ra?

Kiadónk társoldalai