hirdetés
hirdetés

Virágzik a származás turizmus

Az Egyesült Államokban egyre elterjedtebb a 23andMe DNS minta értékelésének otthon is elvégezhető eszköze, amely alkalmas arra, hogy kimutassa a vizsgálatot végző személy őseinek származási országát, országait. Ebből indult néhány éve egy új, egyre népszerűbb utazás trend, amely szerint a DNS tesztet elvégzők előszeretettel utaznak a teszt által kimutatott őseik országába, országaiba - derült ki szakmai partnerünk, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének nemzetközi híreiből.

hirdetés

A trend felismerését követően, az ebben rejlő együttműködés lehetőségeinek kihasználásában állapodott meg az AirBnB és a 23andMe. Az együttműködés keretében az ősei származási országát felkeresni kívánók az adott országban válogathatnak az AirBnB valóban autentikus lakásokból álló kínálatában. Emellett megismerkedhetnek őseik kulturális örökségével is. Így ha valakinek ősei között mexikóiak vannak, Mexico Citybe ellátogatva megtanulhatja a hagyományos textilfestés technikáit, ha Európa csizmájából származnak, akkor Olaszországban megismerkedhetnek a hagyományos olasz konyhával.

fotó: 123rf

Az ún. származás turizmus térnyerését mutatja, hogy egy felmérés szerint az ezt megállapító DNS tesztet elvégzők 53%-nak az volt a célja, hogy információkat szerezzen őseinek származásáról. Egy az AirBnB által 2019-ben készíttetett tanulmány – amely 8.000 főre terjedt ki az USA-ban, Kanadában, Brazíliában, Mexikóban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Ausztráliában – szerint a megkérdezettek 89%-a legalább egyszer már meglátogatta ősei származási országát.

Érdekes eredményt mutat a 23andMe e témában végzett felmérése is. Eszerint a DNS tesztet otthon elvégzők többségének ősei között legalább 5 különböző országból származó van, többek között az Egyesült Királyságból, Olaszországból, Mexikóból, Németországból, Írországból, Lengyelországból, Kínából, Spanyolországból, Nigériából, Indiából és Oroszországból. Ez azt is jelenti, hogy számos lehetőség kínálkozik számukra őseik földjének felfedezésére.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai