hirdetés
hirdetés

7,3 milliárd forint egyházi turizmusra

Az egyházi kulturális örökség turisztikai fejlesztésére nyílik lehetőség 7,3 milliárd forintos keretösszegig a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.

hirdetés

A pályázaton 200 millió és 1,5 milliárd forint közötti vissza nem térítendő támogatás nyerhető el - tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára az MTI-t hétfőn. A támogatás az egyházi kulturális értékek, vallási turisztikai helyszínek fejlesztésével hozzájárul a magyarországi kulturális értékek megőrzéséhez, fenntartásához és bemutatásához. A fejlesztésekkel kapcsolatos általános elvárás a komplex szolgáltatásokat nyújtó vonzerő kialakítása, látogatószám és költés generálása.

Támogatható a legalább három megyei szintű területegységet átfogó, egységes vallási tematikához kapcsolódó öt, vagy annál több állomásból álló hálózatok fejlesztése, a fejlesztés helyszínei közül legalább az egyik településnek jelentős turisztikai célpontnak kell lennie - emelte ki az államtitkár. Rákossy Balázs kifejtette, a vallási motivációjú utazások fő céljai a kegyhelyek és zarándokhelyek, illetve egyre inkább az egyéb vallási tematikus utak is. Ez elsősorban zarándoklatokat, vallási eseményeken való részvételt jelent, ugyanakkor a vallási turizmus helyszíneinek felkeresése történhet kulturális, nem pedig kifejezetten vallási okból is. Az épített örökségként számon tartott egyházi helyszínek a városlátogatók programjának is fontos részei, ahogy a templomok műkincseinek bemutatása is sok érdeklődőt vonz. A látogatók ezeken a helyszíneken is igénybe vesznek turisztikai szolgáltatásokat, ami hozzájárul a turisták költésének növeléséhez - hangsúlyozta.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai