hirdetés
hirdetés

A MUISZ koronavoucher kibocsátására buzdítja a szakmát

Hétfőn reggel írtuk meg, hogy a Holland Utazási Irodák Szövetsége (ANVR) egy garanciabiztosítóval közösen úgynevezett koronavouchert vezetett be. A MUISZ hasonló lépésre biztatja a hazai irodákat.

hirdetés

A MUISZ bíztatja az utazási irodákat, hogy a jelenlegi helyzetre tekintettel, a lehetőségeikhez mérten igyekezzenek az utazók számára is elfogadható olyan megoldást találni, amely a most lemondani kényszerült utak későbbre halasztása, vagy a részvételi díj későbbi időpontban történő kötetlen felhasználhatósága révén biztosítani tudja, hogy az eltervezett utazások az utazók megelégedésére, megfelelően valósulhassanak meg.

Tájékoztatják tagjainkat, hogy amellett, hogy több tagállamban született már kifejezett rendelkezés a részvételi díjak visszatérítésének voucherek formájában történő megvalósításának lehetővé tételére, az ECTAA (az Európai Utazási Irodák Szövetségeinek szervezete) azt is elérte, hogy az Európai Bizottság sürgősséggel foglalkozzon e kérdéskörrel. Amennyiben e kérdésben további útmutatásra, vagy jogalkotásra kerül sor, tájékoztatni fogják tagjaikat.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai