hirdetés
hirdetés

Adventi programok a Várkert Bazárban

Idén hetedik alkalommal rendezik meg a Várkert Bazár adventi programsorozatát. Tavaly csak online tudtak ünnepi hangulatot kínálni a közönségnek, most végre élőben várják vendégeiket.

hirdetés

Az adventi hétvégéken ingyenes kézműves programokkal, családi workshopokkal, kortárs iparművészeti vásárral és különleges hangulatú zenei produkciókkal, valamint karácsonyi tematikájú vezetett sétával várják a közönséget. Az esti koncertek előtt a fellépőkkel közösen meggyújtják a Hello Wood által alkotott adventi koszorú egy-egy gyertyáját, és néhány ünnepi gondolat megfogalmazásával tesszük meghitté az adventi várakozást. 

Fotó: varkertbazar.hu
Fotó: varkertbazar.hu
 

A november 12-i sajtótájékoztatón a Várkert Bazár adventi kínálatának különlegességeit Sikota Krisztina, a Várkapitányság Nonprofit Zrt. turisztikai és kulturális vezérigazgató-helyettese ismertette, vadonatúj eseményeiket pedig népszerű művészek mutatták be.

Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész avatta be a hallgatóságot, hogy Schubert Téli utazás című művében hogyan helyettesítik hangszerek az énekhangra írt részeket a Bogányi Trió előadásában.

Tóth Vera Artisjus-díjas énekesnő mesélt az Ünnep, újra együtt! koncertjéről, amelyet a Budapest Jazz Orchestra zenészei mellett igazi sztárvendégek tesznek feledhetetlenné.

Tóth László, a Budapesti Filharmóniai Társaság elnöke arról beszélt, miként eleveníti fel a régmúlt karácsonyait a BFTZ ünnepi koncertje a barokk muzsikától a jazzig.

Delov Jávor, a Random Trip zenekar művészeti vezetője a Tabán a házban című évzáró koncert részleteit mutatta be.

(forrás: Várkapitányság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!