hirdetés
hirdetés

Alap: a szálláshelyen jó legyen a net

A magyarok háromnegyede nyaralás során is ragaszkodik a jó minőségű internethez, sőt, 38 százalékuknál szóba sem jöhet olyan szállás, ahol nincs megfelelő netkapcsolat, derül ki a Szallas.hu és a Telekom közös felméréséből.

hirdetés

Számít, hogy milyen a net

A szállások kiválasztásakor a foglalás során tízből hat ember megnézi azt is, mit írnak az utazók a net minőségéről a szálláshelyek értékeléseiben. Akár pihenéssel, akár munkával vegyes kikapcsolódással töltjük az időt egy nyaralóhelyen, az internet alapfeltétel.

Home office, digitális oktatás, kikapcsolódás 

Pardi Dorina, a Szallas.hu Zrt. senior brand marketing managere: “Az utóbbi két évben jelentősen megnövekedett az igény a vezeték nélküli internet szolgáltatással ellátott szálláshelyek iránt, 2018-ról 2020-ra több mint 71%-kal nőtt azon felhasználók száma, akik kifejezetten wifis szállást kerestek az oldalon a szűrőfeltételek beállításával.”

A több mint 3700 fő megkérdezésével, augusztus elején készült online felmérésben a megkérdezettek több mint háromnegyede, 77%-a válaszolta azt, számára fontos, hogy a kiválasztott szálláshelyen legyen jó minőségű internet, 52%-uk számára pedig a netelérés egyenesen döntő szempont. A válaszadók 38%-a kifejezetten aszerint választ szállást az utazásai során, hogy van-e internet-elérés.

szallas.hu
szallas.hu

Ehhez képest a szálláskeresők elég magas hányada, mintegy 43%-a korábbi belföldi utazásai során úgy tapasztalta, hogy ha volt is internet-hozzáférés a szálláson, az eléggé gyenge minőségű volt, akadozott, vagy csak bizonyos helyeken működött. Pedig az utazók felét (52%) ez a fajta kellemetlenség kimondottan bosszantja.

Ezért is válaszolta a kérdőívet kitöltők csaknem kétharmada, hogy két hasonló színvonalú és árfekvésű szállás közül biztosan azt választaná, ahol van internet- és/vagy wifi hozzáférés. Sőt 38 százalékuknál olyan szálláshely szóba sem jöhet, ahol ezen digitális feltételek nem adottak.

A felmérés eredménye abból a szempontból nem meglepő, hogy az elmúlt időszak tapasztalataira építve, a digitális munkavégzésnek köszönhetően a cégek nagy része már nem köti az irodához munkavállalóit, sokan szívesen helyezik át munkaállomásaikat belföldi nyaralóhelyekre. Mindezek miatt a szálláshelyeken még fontosabbá és a szállást keresők részéről alapelvárássá vált a jó netélmény, amihez a szállásadói oldalon két dolog szükséges: vezetékes előfizetés és megfelelő wifi eszköz.

Fejleszt a Telekom

„Felismerve a belföldi turizmus népszerűségét és fontosságát, a szállásadóknak speciális ajánlatot dolgoztunk ki, mely segíti és támogatja őket a fejlesztésben. Végre megtehetik, hogy a digitális fejlesztések révén bővítsék forgalmukat, új szintre emeljék a vendégélményt, és üzletileg is erősödjenek”, mondta Szabó Béla Attila, a cég márkakommunikációs igazgatója.

(forrás: Szállás.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai