Jön az ingyenes és korlátlan netezés ezeken a járatokon

Jön az ingyenes és korlátlan netezés ezeken a járatokon 

Rendkívüli hírt jelentett be a napokban a lett airBaltic légitársaság!
Alap: a szálláshelyen jó legyen a net

Alap: a szálláshelyen jó legyen a net 

A magyarok háromnegyede nyaralás során is ragaszkodik a jó minőségű internethez, sőt, 38 százalékuknál szóba sem jöhet olyan szállás, ahol nincs megfelelő netkapcsolat, derül ki a Szallas.hu és a Telekom közös felméréséből.
Nemcsak a vonatok, hanem a net is hasít majd a MÁV-nál

Nemcsak a vonatok, hanem a net is hasít majd a MÁV-nál 

Jelenleg közel 900 vasúti kocsiban érhető el az utasok számára ingyenesen vezeték nélküli internet, harmadik generációs (3G-s) routerek segítségével. A vasúttársaság célja – az adatátviteli technológia fejlődésének kihasználásával – a meglévő eszközök modernizálása, azok negyedik generációs (4G-s) routerre történő lecserélése. Erre a tervek szerint nagyrészt még az idén sor kerülhet.

Hogyan lesz valami említésre érdemes? 

A SentiOne social listening cégcsoport górcső alá vette a világhírű európai múzeumok krémjét, és nyilvánosságra hozta Európa TOP10 múzeumának listáját (amelyeknek a legnagyobb vagy épp a legpozitívabb az online visszahangja). 75 világhírű európai múzeum és a social listening technológia fúziójából született meg a leghíresebb európai múzeumok adatalapú toplistája, az interneten megosztott publikus és kapcsolódó tartalmak elemzése mentén.
Hogyan lehet a céljaink szolgálatába állítani a Facebookot?

Hogyan lehet a céljaink szolgálatába állítani a Facebookot? 

Klausz Melinda közösségi méda szakértő az Utazás kiállításon "Milyen hatékonysággal használják a turisztikai szolgáltatók a social media eszközöket?" címmel tartott előadást. A hallgatóság gyakolati tippekhez jutott a hirdetések és vendégelérések témakörében, és a turizmusonline.hu olvasói is megismerkedhetnek ezekkel.
Jelentős hasznot hozhat a légitársaságoknak a fedélzeti internet

Jelentős hasznot hozhat a légitársaságoknak a fedélzeti internet 

Az utasok kétharmada szeretne internetezni a repülés idő alatt is. 

Fedélzeti internet a Lufthansa európai járatain 

A Lufthansa és az Austrian Airlines mostantól nagy sebességű internetet kínál számos rövid és közepes távolságú járatán.

Prémium economy osztály: az Austrian Airlines is bevezeti 

2018-tól hosszú távú járatain. És jön a fedélzeti internet is az Airbusokon.
Mire keresnek a fiatalok a neten?

Mire keresnek a fiatalok a neten? 

A kutatás a személyi számítógépekről (PC) érkező adatokra reflektált.

Tudja biztonságban kütyüjeit a nyaralás alatt is! 

Fogkefe? Megvan. Törölköző? Megvan. Laptop, okostelefon, táblagép? Megvan. Ha mi is olyan utazók vagyunk, akik nem képesek útra kelni az összes létező számítástechnikai eszközünk nélkül, akkor tudatában kell lennünk azoknak a veszélyeknek is, amelyeket a nyílt Wi-Fi kapcsolatok, az online bankolás vagy az útközben lebonyolított vásárlások jelentenek.

„Érinthető lett” a Villányi borvidék 

Egy érintésnyi közelségbe került a Villányi borvidék honlapja. A mobil és tablet internetezők magasabb szintű kiszolgálása érdekében a közösségi weboldal megjelenése responsive design technológia segítségével bővült. A www.villanyiborvidek.hu gyorsabban elérhető információkkal és kiváló tartalommal hívja az egyre fiatalodó borturizmust és borkultúrát kedvelő vendégkörét. 

Mennyire vannak bedrótozva a szállások? 

Elvétve akadnak a vendégek kényelmét 21. századi módon szolgáló szállodai informatikai és telekommunikációs megoldások Magyarországon. Mindeközben a szálláshelyen „kívül” már az internet diktál, csak a szállásadók saját weboldala átlagosan a forgalom harmadát hozza.

Egyre többen internetezünk 

Tovább emelkedett az internetfelhasználók száma Magyarországon. Szeptemberben már közel 5,2 millió magyar használta a világhálót, azaz a 15 évnél idősebb lakosság 60,78 százaléka - derül ki a Gemius üzleti tanácsadó cég hétfőn közölt harmadik negyedéves jelentéséből.

Magyar internetdilemma: mobil vagy szélessávú? 

A magyarországi szélessávú internet lefedettsége 5 százalékkal el van maradva az Európai Unió átlagától. Míg az EU tagállamaiban négyből több mint három háztartás rendelkezik szélessávú internettel, addig Magyarországon csupán 71 százalékuk.

A magyar lakosság kevesebb mint fele megy idén nyaralni 

A hazai internetezők körében végzett felmérés tanúsága szerint a lakosság mindössze 46 százaléka tervez üdülést idén, a vakációzók 79 százaléka júliusban vagy augusztusban utazik el, és átlagosan nyolc napot szán pihenésre - derül ki a Budapest Bank szerdán közölt felméréséből.

Fizetős wifi és bunkó személyzet 

Egy friss kutatás szerint a szállodákba érkező vendégek elsősorban a nem túl szíves vendéglátástól, a ki nem takarított szobáktól és a pénzért kapható wifitől tartanak. 

Hasít a net az Accornál 

Mindegy, hogy okostelefonról, tabletről vagy laptopról van szó, manapság a gyors és megbízható internetkapcsolat elengedhetetlen mind az üzleti, mind a magánéletben. Az Accor követi a trendeket, így Németországban már 200 szállodájába bevezette az optikai kábelhálózatot, amely a gyors és valóban megbízható internetkapcsolat technikai feltételeit teremti meg. 2013 végéig Magyarországon is optikai kábelhálózat kerül az Accor 17 szállodájába.

Az ÖRT a Facebook segítségét kérte 

Az Önszabályozó Reklám Testülethez (ÖRT) egy Facebook-reklámmal kapcsolatban érkezett panasz. A szervezet a közösségi oldal segítségét kérte, és meg is kapta. 

Nem figyelünk oda magunkra a neten 

Miközben 64 százalékunk tisztában van azzal, hogy online adatainkat a reklámkészítés során a marketingosztályok felhasználják, mégis csak 17 százalékunk védi aktívan ezeket az adatait – derül ki a MasterCard kutatásából. 

Megállt a Facebook növekedése 

Bár továbbra is a Facebook a legnépszerűbb közösségi oldal, a korábbi évek látványos növekedése megtorpant – derült ki a KutatóCentrum júniusi felméréséből. A válaszadók háromnegyede napi szinten használja valamelyik közösségi portált, és nőtt azok aránya is, akik akár 4-6 ilyen oldalra is regisztrálnak. A közösségimédia-tulajdonosok mégsem dőlhetnek hátra: a kiábrándulók aránya is nőtt az előző évhez képest.

Hamisak az online vásárlói vélemények 

Kutatások szerint az Amazon portálján a vásárlói értékelések csaknem egyharmada hamis, de nem jobb a helyzet a konkurenseknél sem. Vagyis ezek a vélemények igen hasznosak, csak éppen nem feltétlenül szabad hitelt adni nekik.

Hogy nyaral a netező magyar? 

Az online szállásfoglalás egyelőre kevésbé bevett szokásnak számít hazánkban, ugyanis a magyar internetezők 46 százalékára nem jellemző, hogy a világhálón foglalná le a szálláshelyét, míg 22 százalékuk mindig él ezzel a lehetőséggel ‒ derült ki a Kutatópont reprezentatív online közvélemény-kutatásából, amelyet az internezők körében végzett májusban. 

Tel-Avivban ingyenes lesz a wifi a köztereken 

Tel-Aviv lesz a világ első digitalizált városa.

13%-kal nőtt az online kiskereskedelem 

A comScore szerint az internetes vevők a PC-kről 50,2 milliárd dollár, a tabletekről és okostelefonokról pedig 5,9 milliárd dollár értékben végeztek bevásárlásokat. 

6,5 milliárdos forgalom tavaly a kuponos oldalakon 

Jelentősen, közel 45 százalékkal bővült tavaly az online kuponos piac: a 2011-es 4,5 milliárd forintos forgalom után tavaly 6,5 milliárd forintos forgalmat bonyolított le Magyarországon az online bónuszos vagy kuponos piac - derül ki az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. adataiból, amelyeket csütörtökön juttatott el az MTI-nek.

Az online marketing finomságai 

Világszerte több mint 2 milliárd fő, Magyarországon minden második ember használja ma aktívan az internetet. Az utazásokat is egyre többen tervezik és szervezik online módon – derült ki az Edutus Főiskolán tartott konferencián.

Magyar lett a világ legjobb nyelvportálja 

A világ egyik legnagyobb és legjelentősebb angol nyelvoktató kiadványokat gyártó és forgalmazó kiadója, a Macmillan Education által meghirdetett Love English Awards első díját idén a magyar 5 Perc Angol nyerte el. Megelőzték a BBC Learning English-t vagy az amerikai kormány nyelvoktató oldalát, a a Voice of America Learning English-t.

150 ezer magyar használ táblagépet 

Magyarországon 2012-ben több mint 65 ezer táblagép talált gazdára a teljes hazai állomány pedig átlépte a 150 ezer darabot - derül ki az eNET-Telekom, "Jelentés az internetgazdaságról" témájú kutatásából.

Munkaidőben is a közösségi oldalakat bújjuk 

A magyar dolgozók több mint fele használja munkahelyéről a közösségi oldalakat.

Újra előtérbe kerülnek a hagyományos utazási irodák 

A fogyasztók egyre gyakrabban fordulnak a hagyományos utazási irodákhoz a Brit Utazási Irodák Szövetsége (ABTA) legfrissebb adatai szerint.

Magyarországgal hirdetik az olcsó netet Új-Zélandban 

Magyarországi jelenetekkel reklámozza magát az új-zélandi Flip internetszolgáltató.

Fedélzeti internet az Air France és a KLM gépein 

A Panasonic Avionics társasággal közös fejlesztéseknek köszönhetően az Air France és KLM járatok utasai nemsokára internetezhetnek, vagy élő online közvetítésű műsorokat nézhetnek a két légitársaság fedélzetén. A  hosszú távú járatokon az internet szolgáltatás tesztüzeme 2013. elején indul.

A magyar netezők több mint 40 százaléka vásárol is 

A MasterCard legfrissebb kutatása szerint az internetes vásárlás és az azzal összefüggő böngészés ma már a harmadik legnépszerűbb online tevékenység Magyarországon. Ennél gyakrabban jelenleg csak hírolvasás és levelezés céljából ülünk le a számítógép elé.

Vidéki szállodák: az internet segít a talpon maradásban 

A válság hatására megtépázott és a jelentős versenyhelyzettel szembenéző vidéki szálláshelyek számára a fennmaradás és a további fejlődési lehetőségének legfontosabb záloga a megfelelő számú vendégéjszaka folyamatos biztosítása. Ebben egyre inkább kulcsszerep jut az internetes foglalásoknak, hiszen az online vendégéjszakák száma ebben a körben is töretlenül, évi 20 százalékkal nő. Melyek ennek legfontosabb okai? Mire figyeljen oda egy vidéki szálloda az online stratégiája kialakításakor? Többek közt e kérdésekre kereste a választ egy most publikált átfogó felmérés.

Vége az előre pipált négyzeteknek 

Egy új európai uniós szabály szerint a légitársaságoknak tilos lesz weboldalaikon előre kipipálni mezőket az online rendelési oldalakon, amelyekkel eddig az utasokkal olyan plusz szolgáltatásokat vásároltathattak meg, mint például a biztosítás. 

Telekommunikációs fejlesztések 

...a vasúti ágazat kiugrási lehetőségét jelentik. Többek között ez is elhangzott a Nokia Siemens Networks (NSN) által életre hívott kerekasztal beszélgetésen, amelyen a napokban megrendezésre kerülő nemzetközi RNS Vasúti Hálózati Megoldások című konferencia főbb témáit vitatták meg a szakemberek.

A budapesti szobák negyedét online foglalják 

Az online piacra kiemelt hangsúlyt helyező 3-5 csillagos budapesti szállodák a válság időszakában is példátlan sikereket tudtak elérni: 2006 és 2010 között két és félszeresére növelték online foglalt szobaéjszakáik számát. Az internet adta lehetőségek sok tekintetben gyökeresen átrendezik a hazai turisztikai piacot, derül ki a BDO Magyarország felméréséből.

Ötből egy keresés már mobilról jön 

Egyre jelentősebb a szerep jut a mobiltelefonoknak az utazások tervezésében, a Google friss adatai szerint a szállodákra vonatkozó keresések 19 százaléka már valamilyen mobil eszközről érkezik.

Ingyenebéd a GYSEV-nél... 

Március 1 óta érhető el a GYSEV utazóközönsége számára a cég 17 személykocsijában az ingyenes, GSM hálózaton keresztüli, vezeték nélküli internet szolgáltatás. Munkatársunktól

Utasbiztosítások: internet rulez 

A tavalyi 300 ezer után idén már az 500 ezret is elérheti az interneten kötött utasbiztosítások száma - közölte a biztositas.hu on-line alkusz.

Újra fedélzeti internet a Lufthansa járatokon 

A Lufthansa hosszútávú járatain utazók ismét élvezhetik a korlátlan online kommunikáció szabadságát. A Lufthansa a Panasonic Avionics Corporationnel és a Deutsche Telekommal az első légitársaság lesz, amely szélessávú internetet kínál utasainak a nemzetközi járatokon.

Karácsonyra felhők feletti internet 

Ingyenes internet-elérhetőséget ajándékoz a karácsonyi csúcsforgalom során három légitársaság utasainak a Google.

Eltűnhetnek az útikönyvek? 

Nem is olyan rég még órákig vadásztunk útikönyvekben információkra, ma már az információ talál meg minket.

Nem biztonságos a szállodákban internetezni? 

Manapság a nyaralás alatt is alig akadnak olyanok, akik lemondanának arról, hogy megnézzék e-mailjeiket, vagy használják az internetet. A vakáció napjai során sem szabad azonban megfeledkezni az adathalászokról - figyelmeztettek német szakértők.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!