hirdetés
hirdetés

Augusztusban újra Sziget

Két év kényszerű kihagyás után, meglepő változásokkal tér vissza Magyarország legnagyobb szabadtéri zenei rendezvénye.

 

hirdetés

Európa egyik legnagyobb szabadtéri zenei rendezvényét augusztus 10. és 16. között a Hajógyári szigeten rendezik meg. 52 ország fellépőivel és mintegy ezer programmal várják az érdeklődőket. A szervezők számos újítással készülnek: eltörlik a nulladik és mínusz egyedik napot, tehermentesítik a környék forgalmát, száműzik a műanyagot és megújul a vendéglátás is, hangzott el a pénteki sajtótájékoztató alkalmával.

Ed Sheeren teltházas koncertjével indult a 2019-es, sorban a 27. Sziget Fesztivál. Európa egyik legnagyobb szabadtéri zenei rendezvénye az elmúlt két évben a koronavírus-járvány miatt elmaradt. A sziget visszatér, számos újítással.

Bye, bye nulladik, mínusz egyedik nap

„Valószínűleg örökre szakítunk a nulladik, mínusz egyedik és egyéb fantázianevű, ilyen bevezető napokkal. Egy hatnapos teljes fesztiválélményt fogunk a vendégeinknek nyújtani. Ez azt jelenti, hogy már a Sziget első napjától, augusztus 10-től az összes helyszínünk működni fog”, mondta a pénteki tájékoztatón Kádár Tamás főszervező.

A szervezők idén a környék forgalmát is mentesítik, ezért a beléptetés a K-híd belső oldalán lesz. A Szigeten a galériaerdő menti részt a természetvédelmi területté minősítés miatt lezárják, valamint száműzik a műanyagot és megújul a vendéglátás is.

Budapestnek is jó

„A Sziget az a főváros egyik legmenőbb turisztikai attrakciója”, ezt Faix Csabától, a Budapest Brand vezérigazgatójától hallhattuk, aki kiemelte, a Sziget Fesztivál Budapest turizmusának is jót tesz, mert a közel száz országból érkező fesztiválozó viszi a város jó hírét szerte a világba. Ezért a Főváros Közgyűlése úgy döntött, újabb 5+5 évre ad otthont a rendezvénynek.

„Közösen kialakítottunk egy olyan terméket, a Budapest kártyának a Sziget Edition termékét, amiben ingyenes tömegközlekedés, ingyenes fürdőlátogatás van, és azok az attrakciók, amelyek egyébként itt vannak a városban. Ezzel próbáljuk megmutatni a turistának egy ösztönző erővel, hogy mi mindent lehet még felfedezni a városban”, fejtette ki Faix.

Orosz és ukrán fellépők is lesznek

A Szigetre 52 országból érkeznek a fellépők, és mintegy ezer program várja a látogatókat.

„Olyan nevek zárják majd a Sziget nagyszínpadát, mint Dua Lipa, Justin Bieber, az Arctic Monkeys, a Tame Impala, Calvin Harris és a Kings of Leon”, ismertette Csiszár Virág, nemzetközi booking menedzser.

A szervezők hangsúlyozták: nem hisznek a kulturális embargóban, elítélik az orosz agressziót, ugyanakkor a fesztiválon orosz és ukrán fellépők is lesznek.

A Sziget Fesztiválra a jegyek már kaphatók. A hatnapos fesztiválbérlet jelenleg 120 ezer, a háromnapos 85 ezertől, a napijegy 28 ezer forinttól indul.
 

 

(forrás: Sziget / atv.hu / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk