hirdetés

Budai gázátadó állomásból specialty kávézó

Az Óbuda szívében található, nemrégiben megszépült ipari műemlék jellegű épület az Óbuda Napja rendezvénysorozat keretében, május 6-án specialty kávézóvá alakul. 

hirdetés

Óbuda Fő tere Budapest egyik közkedvelt turisztikai célpontja, a kerületi idegenforgalmi fejlesztések egyik legfőbb bázisaként egész évben számtalan tematikus rendezvénysorozatnak és ünnepi fesztiválnak ad helyet. Ezt a célkitűzést 2014 óta a Fő téren található Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pont fogja össze, mely egy közösségi térbe helyezett „kerületi tourinformként” működik, ahol többek között kulturális programajánlók, turisztikai információk és országos jegyirodai szolgáltatások is elérhetők. A infópont természetesen a külföldi érdeklődők számára is hasznos, hiszen a tájékoztatást több nyelven beszélő munkatársak látják el.

Az Esernyős komplex kulturális szolgáltató központként a saját szervezésű programjain és a vendéglátáson túl most újabb gasztronómiai érdekességgel bővül. A Fő tér közepén álló, évekig kihasználatlanul hagyott, leromlott állapotú ipari épület, mely egykor az Óbudai Gázgyár gázátadó állomásaként működött, nemrégiben átfogó rekonstrukción esett át, és az Esernyős profiljába illeszkedő új funkciót kapott. A Gázlámpa Kioszk, mely az adventi ünnepek alatt karácsonyi finomságaival és adománygyűjtő akciójával már bemutatkozott, Óbuda Napjától specialty kávézóként nyitja meg kapuit. Teraszán egész nyáron többek között világos pörkölésű (La Marzocco espresso géppel készült) kávékülönlegességeket, hideg és meleg italokat, süteményeket és egészségtudatos ételeket fogyaszthatnak az arra járó, ínyencségekre nyitott vendégek.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, a covid harmadik hulláma befolyással lesz a nyitási terveire?

Kiadónk társoldalai