hirdetés
hirdetés

Charterjárat indulhat Tokió és Budapest között

A Japán és Magyarország közötti idegenforgalom fejlesztésének lehetőségeiről tárgyalt Bienerth Gusztáv turisztikai kormánybiztos Tokióban, ahol egyebek mellett egy közvetlen charterjárat indításáról is szó volt Budapest és Tokió között - közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség pénteken.

hirdetés

A kormánybiztos május 18-19-i látogatása során megbeszéléseket folytatott Tamura Akihitóval, a Japán Turizmus Ügynökség vezetőjével, Macujama Rjoicsivel, a Japán Nemzeti Turizmus Szövetség elnökével, valamint Bienerth Gusztávot fogadta Hase Hirosi oktatási, kulturális és sport miniszter és a japán főváros kormányzója, Joicsi Maszudzoe is - tették hozzá.

A felek egyetértettek abban, hogy bár a japán turisták száma évről évre növekszik Magyarországon, a bővülés üteme a jelenleginél sokkal gyorsabb is lehetne - olvasható a turisztikai ügynökség közleményében.

Kiemelték: Magyarországra érkezik Ausztria, Csehország és Horvátország után a negyedik legtöbb japán turista a régióban. Arról is beszámoltak, hogy Bienerth Gusztáv kormánybiztos a közeljövőben Kazahsztánban tárgyal a kétoldalú turizmus fejlesztéséről.

A Magyar Turizmus Zrt. oldalán közzétett kutatásban szerepel egy ábra, melyen látható, hogy hogyan alakult a japán vendégéjszakák száma Magyarországon 1994 és 2001 között:

Forrás: itthon.hu
Forrás: itthon.hu


A teljes kutatásért kattintson ide!

Az 1993 és 2005 közötti időszakról szóló elemzés az alábbi adatokat mutatja a japán vendégéjszakák számát tekintve:

Forrás: itthon.hu
Forrás: itthon.hu


A KSH oldalán jelenleg elérhető legfrissebb éves statisztikai adatok a japán vendégéjszakák számát tekintve a következők:

Év Japán vendégéjszakák száma Magyarországon
2012 153 447
2013 162 860
2014 146 433
2015 139 098
(forrás: Turizmus Online / MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai