hirdetés
hirdetés

Élj! Láss! Érezz!

A Székesfehérvári Turisztikai Kft. sajtóbemutatón tette közzé azt a városi imázsfilmet, amelyet tavaly készítettek, és a járványhelyzet megakadályozta az eddigi debütálást.

hirdetés

Most viszont elérkezettnek látták az időt, hogy előrukkoljanak vele. Amint F. Szegő Krisztina, a TDM szervezet vezetője elmondta, több okból lehet kedvező az időpont. Részben a várható belföldi forgalomélénkülés miatt, amit szeretne a város kihasználni, másrészt pedig azt gondolják, hogy a jelenlegi visszafogott turisztikai marketing aktivitás mellett talán könnyebb lesz feltűnni és kitűnni.

Az elmúlt 10 évben Székesfehérvár turizmusa rendkívül dinamikusan fejlődött, köszönhetően a stratégiai városfejlesztésnek, mely során felpezsdült a város közösségi és kulturális élete is. A város olyan színvonalas rendezvénypalettát és kulturális kínálatot épített, amely Fehérvár turisztikai vonzerejének alapja lett, és amelyre támaszkodva 2018-ban rekordévet zártak a turizmusban. Éppen ezért tűnt időszerűnek 2019-ben, hogy ezt a vonzerőt látványos formában megörökítsék, és megmutassák országnak-világnak.

A film Székesfehérvárt ezúttal a rendezvényeinek forgatagán keresztül mutatja be, egy fiatal pár felfedezésein át. A készítők szerették volna érzékeltetni, hogy Székesfehérvár nem csak látnivalókban, iparban, sportban, de élményekben is gazdag város. „Olyannyira, hogy alig fértünk egy ilyen film keretei közé, bizony le kellett mondanunk arról, hogy mindent láttassunk. A célkitűzésünk és törekvésünk az volt, hogy átadjuk és átélhetővé tegyük azt a hangulatot és életérzést, ami itt a miénk. Ezért is volt különösen fontos szempont, hogy mindenki, aki a készítésben szerepet kapott, a stáb és a főszereplők is helyiek legyenek, hiszen ők tudják mindezt leghitelesebben tolmácsolni.” – tette hozzá F. Szegő Krisztina. "2019-ben tavasztól őszig forgattunk a rendezvényeken és eseményeken, az év végére pedig elkészült a film, amikor még legvadabb fantáziánkban sem szerepelt világjárvány és annak hatásai" - mondta még el.

A bemutatást március közepére tervezték, de az élet mást hozott. Most, hogy a rendezvények nagy részben elmaradtak, mégis a bemutatás mellett döntöttek, mert szeretnék megosztani mindenkivel az elkészült filmet. Abban bíznak, hogy az így is kedvet tud csinálni egy fehérvári látogatáshoz, hiszen a város hangulata és pezsgő élete rendezvények nélkül is átélhető. Ezen felül fontosnak tartják azt is, hogy a turizmusban dolgozók érdekében kell hallatni a városról. Még akkor is, ha az idei év más lesz, de meggyőződésük, hogy az elkezdett munkát folytatni kell és összefogással, odafigyeléssel hamarosan visszatérhet az eddigi élet.

Bíztató jel lehet, hogy a MTÜ által kiadott TOP 10 település (2020. május a vendégéjszakák száma alapján) között Székesfehérvár a 7. a rangsorban. Magyarország legfrissebb boldogságtérképén pedig Székesfehérvár lett a legboldogabb magyar város.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai