hirdetés

Erős karácsonyi szezonra számítanak a szállodások

Már hetek óta 80-90 százalékos telítettséget jegyeznek a balatoni szállodák decemberre, főként a négycsillagos, illetve a felső kategóriás hotelek számíthatnak élénk vendégjárásra az ünnepek idején. 

hirdetés

Télen is érdemes a Balatonra utazni: számos ünnepi program, vásár, a szállodákban adventi hangulat várja a vendégeket, akik közül egyre többen nem az otthonukban, hanem hotelekben töltik a karácsony napjait, illetve a téli szünetet és a szilveszteri mulatságokat – mondta a Magyar Időknek Hoffmann Henrik.

A Balatoni Turisztikai Szövetség elnöke példaként említette, hogy több más tó körüli szálloda mellett a négycsillagos siófoki Hotel Residence Konferencia és Wellness Hotelben vagy éppen az Év szállodája díjjal többször is kitüntetett mátraházai Residence Ózon Konferencia és Wellnesshotelban is telt házra készülnek az év végén. Egyértelműen gyarapodott az emberek jövedelme, ebből többet fordítanak utazásra, családi programokra az idén – jegyezte meg.

Kiemelte: annak ellenére is élénk a kereslet a szállodai karácsonyozásra, hogy egy kétágyas szoba éjszakánként félpanzióval átlagosan 20-25 ezer forintba kerül a Balaton körül, de akad olyan egység, ahol 120 ezer forintra rúg a napi tarifa.

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

Akad olyan kereskedelmi szálláshely is, amelyik karácsonykor zárva tart. – Az ünnep utáni napon, 27-én már kinyitunk, az előfoglalások alapján javarészt magyar vendégeket várunk, de jönnek német és osztrák turisták is, főként Münchenből és Bécsből. Köztük sokan vannak, akik már jártak nálunk, és visszavágynak hazánkba – mondta a balatonfüredi Astoria Hotel tulajdonosa.

(forrás: Magyar Idők)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Elfogadják-e a vouchert az utasok, vagy a pénzüket kérik vissza?

Kiadónk társoldalai