Gastro Design 2016: Gratulálunk a nyerteseknek!

Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázott munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja. Ezek voltak a főbb szempontok, amelyek alapján megmérették a pályamunkákat az idén harmadik alkalommal megrendezett Gastro Design versenyen.

A szakmai versenyen, amelyet immár harmadik alkalommal hirdetett meg a Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap, a vendéglátás arculatok (szállodák, éttermek, kisebb és nagyobb vendéglátóegységek) versenyeztek egymással. Az idei kategóriák a következők voltak: street Food (először lett meghirdetve, kiemelt kategóriaként), étlap- és itallapdesign, logo és grafikus arculat, vendéglátóipari kiegészítők, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – zárt tér, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – nyitott tér. A zsűri idén két különdíjat is kiadott.

Kikből állt a zsűri?

A zsűri elismert hazai gasztro, reklám, pr- és művészeti ágazatból álló szakemberekből állt. Tagjai:

  • Bakody Katalin, JAB Csoport, igazgató
  • Dőry Gábor, Corinthia Hotel Budapest, kommunikációs igazgató
  • Ipacs Géza, Apacs Stúdió, grafikus
  • Kövesházi Dániel, Mito, művészeti vezető
  • Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
  • Segal Viktor, gasztronómiai tanácsadó
  • Szauer Judit, Gastro PR
  • Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő
  • Vágó Ágnes, Vendég és Hotel, felelős szerkesztő

A verseny zsűrijének elnöke Varró Zoltán, dizájner, belsőépítész, VARRODESIGN

Elegáns keretek közt, egy 100 fős, tányérszervízes, exkluzív vacsora keretében, a Larus Étterem és Rendezvényházban sztárfellépő közreműködésével – Gallusz Niki a Mamma Miából adta elő produkcióját - került megrendezésre kedd este a Gastro Design verseny díjátadója. Amelyre a shortlist-re került vendégeken kívül a szervezők meghívták a hazai szállodai vezetőket, igazgatókat, tulajdonosokat, neves gasztroszakembereket, étteremtulajdonosokat, valamint design- és belsőépítészstúdiók vezetőit, és a média munkatársain belül belsőépítészettel, design-nal foglalkozó online/offline szakírókat azért, hogy a hazai belsőépítészeti szakma találkozhasson most először a vendéglátósokkal, szállodásokkal. Egyúttal lehetőséget teremtve arra, hogy elindulhasson párbeszéd közöttük annak érdekében, hogy a hazai szálloda- és vendéglátóipar megjelenése, arculata, kreativitása és érthetősége – és ezzel együtt színvonala – magasabb szintre kerülhessen, nemzetközi szinten mérve is növelve ezzel elismertségét.

Természetesen nem jöhetett volna létre a pazar este a programot támogató partnerek nélkül, akik a díjkiosztó alkalmával be is mutatkoztak egy-egy minikiállítás keretén belül, így főtámogatóink, a JAB CSOPORT gyönyörűen bebútorozott enteriőrje, a SOLINFO elegáns topdesign világítástechnikai tárgyai és bútorai, a MEGA-GLASS különleges üvegtechnika megoldása, a PALATINUS luxus fürdőszoba berendezései és a MERCEDES-BENZ autói voltak láthatóak a vacsora közönsége számára. 

Szintén köszönet jár egyéb támogatóinknak, a Carslberg Hungary-nak, a Kristinus Borbirtoknak, a Villányi Pálinkának, Jack Danielsnek, Finlandiának és természetesen a Pellini Caffe'-nak!

És most lássuk az egyes kategóriák nyertes pályázatait:

STREET FOOD        
Low Cost Gourmet Trailer - arany
Padthai wokbar - street food - ezüst
BaoBox Ázsiai Street Food Étterem - bronz

ÉTLAP- ÉS ITALLAPDESIGN        

40 FŐ ALATT
Premium Étterem és Kávézó - Minden ízben Premium - shortlist
Babérliget Kúria - shortlist

40 FŐ FELETT        
(Nem volt eredményes pályázat)

LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT

40 FŐ ALATT

kiSSBende contact dining bistro - logó és grafikus arculat  - arany
Zing Burger - arculat - arany
BaoBox Ázsiai Street Food Étterem - arculat - bronz

40 FŐ FELETT

Padthai Wokbar - arculat - arany
Baalbek Libanoni étterem - ezüst
Nosztalgia Garden - logó és grafikus arculat - bronz

VENDÉGLÁTÓIPARI KIEGÉSZÍTŐK

40 FŐ ALATT

kiSSBende contact dining bistro - vendéglátóipari kiegészítők - arany
Hisztéria Cremeria - fagylaltozó kiegészítők - ezüst

40 FŐ FELETT  

(Nem volt eredményes pályázat)

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET - ZÁRT TÉR

40 FŐ ALATT

Babérliget Kúria - arany
Natura Hill Zebegény - shortlist
Monofu - WOW (különdíj)

40 FŐ FELETT

Avalon Ristorante - zárt tér - Hotel kategória: arany
Hilton Budapest - Mesteri felületek – mesteri enteriőr! - Hotel kategória: arany
Kolping Hotel - Nem minden az, aminek látszik - Hotel kategória: bronz

ZONA - Elbűvölően könnyed és elegáns - Étterem kategória: arany
Fenyves Yacht Club Perlaki Pub – Étterem - Bár - Étterem: ezüst
3 az 1-ben gasztronómiai világ - Étterem kategória: bronz
Alsóörs Marina Étterem - Étterem: bronz

Liberté Café - Klasszikus kávéház, kortárs köntösben - shortlist

VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET - NYITOTT TÉR

40 FŐ ALATT

Gázlámpa KIOSZK - A Fő téri Gázfogadó épület felújítása és újrahasznosítása - shortlist

40 FŐ FELETT  

(Nem volt eredményes pályázat)

KÜLÖNDíJAK

A leginnovatívabb vidéki szálloda díjat

a Kolping Hotel - Nem minden az, aminek látszik pályázata nyerte el.

A Vendég&Hotel különdíját 2016-ban

az Avalon Park nyerte el.

A Cool 2016 díjat

a Butik Rooms Budapest Hotel - Singer Ádám tervező munkája nyerte el.

Az év enteriör tervezője díját idén először ítélte oda a nemzetközi zsűri, melynek tagjai: Monica Ortiz director, Rosewood Hotel mexico, Katusák Péter general manager, W Hotel Dubai, es  Varró Zoltan designer, Varrodesign.

A három  felterjesztett munka és tervező:
Babel Budapest étterem - Dékány Annamária,
Butik Rooms Budapest Hotel - Singer Ádám,
Rum hotel ( hotel szobak) - Csap Viktor

 Az eseményről az M1 Híradó is beszámolt, mely ide kattintva érhető el.


Szegeden már virágzik az orchidea – tematikus sétákon megtekinthető

Szegeden már virágzik az orchidea – tematikus sétákon megtekinthető 

Tematikus sétákon mutatják be a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjének virágzó trópusi orchideáit e hét szombaton, majd február 22-én is.
Budapestről indul, Esztergomban zárul a legnagyobb idei hazai kerékpáros körverseny

Budapestről indul, Esztergomban zárul a legnagyobb idei hazai kerékpáros körverseny 

A száz évvel korábbi legelső kiíráshoz hasonlóan a budapesti Szent Gellért térről indul a májusi Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny, amely az esztergomi bazilikánál zárul.
Közösségi élmény és időtlen stílusikonok a BCEFW Fashion Hub jubileumi programjában

Közösségi élmény és időtlen stílusikonok a BCEFW Fashion Hub jubileumi programjában 

Tizenötödik szezonjára készül a Budapest Central European Fashion Week.
A tél legmenőbb sportja, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia

A tél legmenőbb sportja, amit mindenkinek érdemes kipróbálnia 

A sífutás egy kihívásokkal teli, mégis élvezetes sport, amelyet bármely életkorban el lehet kezdeni.
Top 50 sikeres szakember a turizmus területén

Top 50 sikeres szakember a turizmus területén 

Egy kiadvány, ami bemutatja az ágazat fontos szereplőit 2024-ben.
MISZ: érdekvédelem és szakmai kapcsolatok bővítése

MISZ: érdekvédelem és szakmai kapcsolatok bővítése 

Összefoglaló a Magyarországi Idegenvezetők Szövetségének Közgyűléséről.
Jó hír a Széchenyi Kártya tulajdonosoknak

Jó hír a Széchenyi Kártya tulajdonosoknak 

Három százalékra csökken a Széchenyi Kártya beruházási hitel, agrár beruházási hitel és a lízing kamata, a Széchenyi Kártya folyószámlahitelé, a turisztikai hitelé és a likviditási hitelé pedig 4,5 százalékra.
Világsztárok, csillogás, Párizs: különleges fotókiállítás Budapesten

Világsztárok, csillogás, Párizs: különleges fotókiállítás Budapesten 

A Dior egykori fényképészének tárlata a Falk Miksa utcába érkezik.
Előbújtak a medvék a Szegedi Vadasparkban

Előbújtak a medvék a Szegedi Vadasparkban 

Előbújtak a medvék vasárnap a Szegedi Vadasparkban, és bár a felhők mögül néha előbukkanó nap fogadta őket, nem mentek vissza a medveházba.
Alakoskodók, gólyák, sirató férfiak – télűzés Panyolán

Alakoskodók, gólyák, sirató férfiak – télűzés Panyolán 

Szatmári állatalakoskodás Panyolán.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.