A szakmai versenyen, amelyet immár harmadik alkalommal hirdetett meg a Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap, a vendéglátás arculatok (szállodák, éttermek, kisebb és nagyobb vendéglátóegységek) versenyeztek egymással. Az idei kategóriák a következők voltak: street Food (először lett meghirdetve, kiemelt kategóriaként), étlap- és itallapdesign, logo és grafikus arculat, vendéglátóipari kiegészítők, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – zárt tér, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – nyitott tér. A zsűri idén két különdíjat is kiadott.
Kikből állt a zsűri?
A zsűri elismert hazai gasztro, reklám, pr- és művészeti ágazatból álló szakemberekből állt. Tagjai:
- Bakody Katalin, JAB Csoport, igazgató
- Dőry Gábor, Corinthia Hotel Budapest, kommunikációs igazgató
- Ipacs Géza, Apacs Stúdió, grafikus
- Kövesházi Dániel, Mito, művészeti vezető
- Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
- Segal Viktor, gasztronómiai tanácsadó
- Szauer Judit, Gastro PR
- Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő
- Vágó Ágnes, Vendég és Hotel, felelős szerkesztő
A verseny zsűrijének elnöke Varró Zoltán, dizájner, belsőépítész, VARRODESIGN
Elegáns keretek közt, egy 100 fős, tányérszervízes, exkluzív vacsora keretében, a Larus Étterem és Rendezvényházban sztárfellépő közreműködésével – Gallusz Niki a Mamma Miából adta elő produkcióját - került megrendezésre kedd este a Gastro Design verseny díjátadója. Amelyre a shortlist-re került vendégeken kívül a szervezők meghívták a hazai szállodai vezetőket, igazgatókat, tulajdonosokat, neves gasztroszakembereket, étteremtulajdonosokat, valamint design- és belsőépítészstúdiók vezetőit, és a média munkatársain belül belsőépítészettel, design-nal foglalkozó online/offline szakírókat azért, hogy a hazai belsőépítészeti szakma találkozhasson most először a vendéglátósokkal, szállodásokkal. Egyúttal lehetőséget teremtve arra, hogy elindulhasson párbeszéd közöttük annak érdekében, hogy a hazai szálloda- és vendéglátóipar megjelenése, arculata, kreativitása és érthetősége – és ezzel együtt színvonala – magasabb szintre kerülhessen, nemzetközi szinten mérve is növelve ezzel elismertségét.
Természetesen nem jöhetett volna létre a pazar este a programot támogató partnerek nélkül, akik a díjkiosztó alkalmával be is mutatkoztak egy-egy minikiállítás keretén belül, így főtámogatóink, a JAB CSOPORT gyönyörűen bebútorozott enteriőrje, a SOLINFO elegáns topdesign világítástechnikai tárgyai és bútorai, a MEGA-GLASS különleges üvegtechnika megoldása, a PALATINUS luxus fürdőszoba berendezései és a MERCEDES-BENZ autói voltak láthatóak a vacsora közönsége számára.
Szintén köszönet jár egyéb támogatóinknak, a Carslberg Hungary-nak, a Kristinus Borbirtoknak, a Villányi Pálinkának, Jack Danielsnek, Finlandiának és természetesen a Pellini Caffe'-nak!
És most lássuk az egyes kategóriák nyertes pályázatait:
STREET FOOD
Low Cost Gourmet Trailer - arany
Padthai wokbar - street food - ezüst
BaoBox Ázsiai Street Food Étterem - bronz
ÉTLAP- ÉS ITALLAPDESIGN
40 FŐ ALATT
Premium Étterem és Kávézó - Minden ízben Premium - shortlist
Babérliget Kúria - shortlist
40 FŐ FELETT
(Nem volt eredményes pályázat)
LOGÓ ÉS GRAFIKUS ARCULAT
40 FŐ ALATT
kiSSBende contact dining bistro - logó és grafikus arculat - arany
Zing Burger - arculat - arany
BaoBox Ázsiai Street Food Étterem - arculat - bronz
40 FŐ FELETT
Padthai Wokbar - arculat - arany
Baalbek Libanoni étterem - ezüst
Nosztalgia Garden - logó és grafikus arculat - bronz
VENDÉGLÁTÓIPARI KIEGÉSZÍTŐK
40 FŐ ALATT
kiSSBende contact dining bistro - vendéglátóipari kiegészítők - arany
Hisztéria Cremeria - fagylaltozó kiegészítők - ezüst
40 FŐ FELETT
(Nem volt eredményes pályázat)
VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET - ZÁRT TÉR
40 FŐ ALATT
Babérliget Kúria - arany
Natura Hill Zebegény - shortlist
Monofu - WOW (különdíj)
40 FŐ FELETT
Avalon Ristorante - zárt tér - Hotel kategória: arany
Hilton Budapest - Mesteri felületek – mesteri enteriőr! - Hotel kategória: arany
Kolping Hotel - Nem minden az, aminek látszik - Hotel kategória: bronz
ZONA - Elbűvölően könnyed és elegáns - Étterem kategória: arany
Fenyves Yacht Club Perlaki Pub – Étterem - Bár - Étterem: ezüst
3 az 1-ben gasztronómiai világ - Étterem kategória: bronz
Alsóörs Marina Étterem - Étterem: bronz
Liberté Café - Klasszikus kávéház, kortárs köntösben - shortlist
VENDÉGLÁTÓIPARI BERENDEZÉS ÉS BELSŐÉPÍTÉSZET - NYITOTT TÉR
40 FŐ ALATT
Gázlámpa KIOSZK - A Fő téri Gázfogadó épület felújítása és újrahasznosítása - shortlist
40 FŐ FELETT
(Nem volt eredményes pályázat)
KÜLÖNDíJAK
A leginnovatívabb vidéki szálloda díjat
a Kolping Hotel - Nem minden az, aminek látszik pályázata nyerte el.
A Vendég&Hotel különdíját 2016-ban
az Avalon Park nyerte el.
A Cool 2016 díjat
a Butik Rooms Budapest Hotel - Singer Ádám tervező munkája nyerte el.
Az év enteriör tervezője díját idén először ítélte oda a nemzetközi zsűri, melynek tagjai: Monica Ortiz director, Rosewood Hotel mexico, Katusák Péter general manager, W Hotel Dubai, es Varró Zoltan designer, Varrodesign.
A három felterjesztett munka és tervező:
Babel Budapest étterem - Dékány Annamária,
Butik Rooms Budapest Hotel - Singer Ádám,
Rum hotel ( hotel szobak) - Csap Viktor
Az eseményről az M1 Híradó is beszámolt, mely ide kattintva érhető el.