hirdetés
hirdetés

Így áll a helyzet a hazai síterepeken

Nincs elég hideg a hóágyúzáshoz, így még nem nyitnak a hazai sípályák - számolt be a Magyar Nemzet.

hirdetés

Nincs elég hideg a hóágyúzáshoz, így még nem nyitnak a hazai sípályák – értesült a napilap. A mátraszentistváni sípark műszakilag már készen áll a „téli hadműveletre”, de amíg nem süllyed legalább mínusz 2 fok alá a hőmérő higanyszála, reménytelen próbálkozás volna a műhó előállítása – mondta a lapnak a mátrai sípálya szóvivője.

Erbeszkorn Tamás és az ugyancsak mátrai illetőségű Klausmann Viktor, a Magyar Síakadémia Egyesület elnöke is azt reméli, hogy mivel a jövő hét közepétől lehűlést jelez a meteorológia, karácsony másnapján, azaz Szent István névünnepén megnyithatnak a mátrai és bükki pályák. Mivel az Északi-középhegység szállodái is zárva vannak, a sípályák üzemeltetői csak egynapos vendégekre számíthatnak. Nekik pedig azt ajánlják, hogy – tekintettel a járványhelyzetre – online vásároljanak napijegyet vagy bérletet. 

A Balatonhoz legközelebb eső téli sportközpont, az eplényi Intersport Síaréna már két hete kinyitott, ám a hóágyúzásra még ott is várni kell. Amint 0 fok alá süllyed a hőmérséklet, akár egy éjszaka is elegendő lesz fehérbe borítani a terepet, ám a hóréteg kezelése és stabilitásának biztosítása nagy odafigyelést igényel – jegyezte meg Tehel Tibor, az eplényi sípálya marketingasszisztense.

Mint megtudták, Eplényben és Mátraszentistvánon is szigorú vírusellenes biztonsági előírások várják a sízőket. Kötelező a maszk és a kesztyű használata, a közösségi helyiségekben pedig be kell tartani a védőtávolságot. A síoktató és tanítvány között is előírás a távolságtartás, hozzátartozók, szülők nem tartózkodhatnak az oktatópályán.

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!