hirdetés
hirdetés

Itt a lista, hol lehet Szép-kártyával élelmiszert venni februártól

Bár a vendéglátósok és szállodások, érthető módon, nem örülnek annak, hogy februártól Szép-kártyával is lehet élelmiszert venni, a vásárlók egy része biztos él majd az új lehetőséggel. Az még kérdés, hogy mely áruházláncok fogadják majd el a kártyát. 

hirdetés

Masszív áremelkedéssel szembesül Magyarország, köztük minden vásárló. Elég csak arra gondolni, hogy a Központi Statisztikai Hivatal által mért éves infláció novemberben és decemberben is 7,4 százalékos volt, ami másfél évtizedes csúcsot jelent. Az áremelkedés pedig szinte minden területet érint, köztük az élelmiszereket is. Az inflációs adatok szerint az élelmiszerek ára éves szinten 8 százalékkal nőtt decemberben. A drágulás miatt a kormány élelmiszerár plafont rendelt el hét élelmiszernél – étolaj, cukor, csirkemell, csirkefarhát,  sertéscomb, 2,8 százalékos tartós tej, liszt -, ezeket a kereskedők kötelesek a tavaly októberi szinten adni februártól. 

Mennyiben segítség a Szép-kártya?

Az élelmiszer-kiadások csökkentésében segíthet, hogy akiknek van Széchenyi Pihenő Kártyája (Szép-kártya), az azon lévő pénzből élelmiszerboltokban is vásárolhat. Erre egy a múlt év végén hozott jogszabály nyújt lehetőséget, korábban ezt nem lehetett megtenni a Szép-kártyásoknak. A kártyának három “zsebe” van, az egyikből vendéglátásra, a másikból élelmiszerre, a harmadikból szabadidős dolgokra lehet költeni. A múlt év végi jogszabályváltozás azonban lehetővé teszi az átjárhatóságot, azaz hiába van a vendéglátás zsebben adott összeg, nem muszáj azt étteremben elkölteni, élelmiszerre is lehet: a SZÉP-kártya bármelyik zsebéből vásárolhatunk majd élelmiszert, a tervek szerint egyelőre február 1-étől május 31-éig.

Forrás: kormany.hu

Hol használható? 

A legnagyobb áruházláncok közé tartozó CBA és a Spar már jelezte, hogy elfogadják majd a Szép-kártyát, de rajtuk kívül még sok helyen lehet majd élni a lehetőséggel.

A Spar a 24.hu hírportál érdeklődésére a következőt mondta: a céljuk, hogy a teljes országos hálózatban, amely közel 600 üzletet jelent, elérhetővé tegyék a vevők számára a Szép-kártya-elfogadást. A CBA szerint jónak látják a lehetőséget és élni kívánnak vele. “Franchise-láncként a hozzájuk kapcsolódó vállalkozások önállóan döntenek a kérdésben, de arra számítanak, hogy széles körű lesz az elfogadás a hálózatban” – tette hozzá a boltlánc. Az még kérdés, hogy például a diszkontláncok közé tartozó Aldi és Lidl is beszáll-e.

Annak, aki élni akar a lehetőséggel, vásárlás előtt érdemes ellenőriznie a Szép-kártya-kibocsátók elfogadóhely-keresőjében, hogy hova mehet. 

Az OTP keresője itt érhető el.

Az MKB Bank keresője itt érhető el.

A K&H Bank keresője pedig itt érhető el.

(forrás: Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk