Itt az új Budapest Card és Budapest Guide

2017. április 1-jén megjelent az új Budapest Card, Budapest Főváros hivatalos városkártyacsaládja, valamint –  nyolc nyelven –  az idei turisztikai évre kiadott Budapest Guide és Budapest Card katalógus.

Idén egy frissebb arculatú, a felhasználói igényekhez igazított kártyacsalád kerül forgalomba új felhasználási lehetőségekkel. A korábban már sikeres 24, 48, 72 órás városkártyák mellett 96 és 120 órás változat, valamint a fiatal korosztálynak szánt 72 órás Budapest Card Junior segíti a turistákat a város felfedezésében. A Budapest Card különböző időtartamra szóló változatai ugyanazt a szolgáltatáscsomagot tartalmazzák más-más érvényességi idővel. A kedvezményes árú 72 órás Budapest Card Junior birtokosok a teljesárú szolgáltatás árakból kapnak engedményt.

2016-ban a Budapest Card család kártyáival összesen közel 200.000 napot értékesített a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK). Az eladott kártyák száma 2016-ban növekedett az előző évihez képest, ezt a növekvő turistaszámnak is köszönheti a kártyaforgalmazó és kibocsátó BFTK.

A Budapest Card a Főváros hivatalos városkártyája, melynek megvásárlásával bizonyos turisztikai szolgáltatások ingyenesen, vagy kedvezményesen vehetők igénybe. A kártya forgalmazásának célja egyrészt a főváros turisztikai marketingre fordítható bevételeinek növelése, másrészt olyan turisztikai szolgáltatások előtérbe helyezése, melyek minőségükkel, színvonalukkal elősegítik egy kedvezőbb városkép kialakulását a látogatók körében. Célunk továbbá a Budapest Card-dal, hogy az ide érkezőknek egy olyan élménycsomagot biztosítsunk, melyen keresztül megismerhetik Budapestet, annak rejtett kincseit, pezsgő kulturális életét, és meghatározó emlékekkel, élményekkel feltöltődve térjenek haza.


Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen!

Vissza a múltba jövő hétvégén, Hévízen! 

A következő hétvégén visszatérhetnek a múltba a látogatók egy eseménysorozat keretében Hévízen.
Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.