hirdetés
hirdetés

Kezdődik a sümegi vár felújítása

Ünnepélyes alapkőletétellel vette kezdetét a sümegi vár turisztikai fejlesztése június 12-én.

hirdetés
Kapcsolódó cikkek

A Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram keretében a sümegi várban kezdődő fejlesztési munkálatok ünnepélyes alapkőletételével megkezdődik a munka.

„A sümegi vár turisztikai célú fejlesztése” című projekt 065.180.000,- Ft európai uniós forrásból valósul meg. Az indító rendezvényen Dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára ismertette a Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram jelentőségét, Dr. Virág Zsolt miniszteri biztos bemutatta a sümegi vár történetét, Glázer Tamás, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója pedig beszélt a vár rekonstrukciójáról. Fenyvesi Zoltán, országgyűlési képviselő úr ismertette Sümeg városának eddig megvalósult és jövőbeni turisztikai fejlesztéseit, Takács Szabolcs, Veszprém megye kormánymegbízottja beszédében méltatta a vár- és kastélyprogram keretében megvalósuló beruházásokat, amelyek közül számos Veszprém megye egyedi turisztikai vonzerejét erősíti.

Az alapkövet Dr. György István államtitkár, Dr. Virág Zsolt miniszteri biztos, Glázer Tamás ügyvezető igazgató, Fenyvesi Zoltán országgyűlési képviselő és Takács Szabolcs kormánymegbízott helyezték el.

A Nemzeti Kastélyprogram és a Nemzeti Várprogram keretében 19 kastélyunk és 15 várunk, összesen 60 milliárd forintból nyeri vissza régi szépségét a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. koordinációjában.

A sümegi vár Magyarország egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciója, amelynek további rekonstrukciós fejlesztésével az épített örökségi helyszín virágkorának képe állítható helyre. A program keretében egyszerre valósul meg a műemléki értékek megőrzése és hiteles bemutatása, valamint a vár négyévszakos kínálatának továbbfejlesztése következtében a szezonalitás csökkentése. 

(forrás: nöfnkft / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

kapcsolódó cikkek

Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai