hirdetés
hirdetés

Kormányfő: Budapest turisztikai szereplőinek váltaniuk kell!

Speciális budapesti problémaként említette Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a közszolgálati rádióban, hogy a fővárosi turizmus üzleti modellje szinte kizárólag külföldiekre épül.

hirdetés

Ezért arra biztatta az érintetteket - köztük a helyi önkormányzatokat -, hogy váltsanak, különben a szektorban dolgozó budapestieknek nem lesz munkahelyük ebben az ágazatban.

Arra számít egyébként, hogy 2021-ben is a belföldi vidéki turizmus száguldani fog, a külföldiekre alapozott budapesti turizmus viszont szenved majd, ezért kell egy speciális program a fővárosra.

A miniszterelnök lényegében magát a fővárost hibáztatta a kialakult helyzetért, mondván, a budapesti idegenforgalom 93 százaléka a külföldi turistákra épül, viszont a magyaroknak, a vidéki lakosságnak nem kínálnak kedvezményeket.

A kormányfő a fővárosiakat arra biztatta, hogy váltsanak modellt, és dolgozzanak ki speciális programot a helyi taxisoknak, vendéglátósoknak. Korábban ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy Budapestnek amúgy is van 100 milliárd forintos megtakarítása, fordítsanak abból meghatározott összeget a turizmusra. 

 

 

(forrás: MTI / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai