hirdetés
hirdetés

Közel 50 százalékkal drágább az étel az itthoni karácsonyi vásárban

Az ételek minegy 50 százalékkal többe kerülnek a budapesti, Vörösmarty téri karácsonyi vásárban, mint Bécsben, ugyanakkor a forralt bor itthon sokkal olcsóbb.

hirdetés

A Nosalty.hu körképét a Pénzcentrum dolgozta fel, a gasztronómiai témájú oldal saját gyűjtése szerint amíg Budapesten 2200 forintért adnak egy sült kolbászt kenyérrel és mustárral, addig ugyanez Bécsben átszámolva 1500 forintba, Pozsonyban pedig 840 forintba kerül.

A hotdogért a kimondottan drágának számító Vörösmarty téri vásárban 3500 forintot is elkérnek, míg Bécsben 2000 forintnak megfelelő euróból megúszható ez a street food. Kürtös kalács árban is verhetetlenek vagyunk (a Vörösmarty téren 1200 forint, Pozsonyban ezer forint).

A strandokon megszokott lángos pedig itthon és a szlovák fővárosban is ugyanolyan drága. A Balatonnál 700 forint már soknak számít a nyári szezonban egy sima lángosért, ugyanez most Budapesten és pozsonyban is ezer forintba kerül.

Míg a hotdog és a sült kolbász nem feltétlenül tartozik hozzá a karácsonyi hangulathoz, a forralt bor annál inkább. Ebben pedig Budapest annyival olcsóbb, mint amennyivel a többi tételben drágább: itthon 600 forintért lehet kapni két decit, míg Bécsben 1340, Pozsonyban 670 forintnak megfelelő eurót kóstál.

 

(forrás: Pénzcentrum/Nosalty.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai