Pozsonyi Kifli, pivóbár, ékes magyar szó és határok nélküli nyugalom

Pozsonyi Kifli, pivóbár, ékes magyar szó és határok nélküli nyugalom 

Napsütéses, kora tavaszi napokon látogattunk el a Magyar Királyság egykori fővárosába, egyben a világ legfiatalabb fővárosába. És milyen jól tettük! Laptársunk, a Privátbankár.hu Világjáró rovatában ezúttal Pozsonyt mutattuk be.
 Török workshopon a Kartago Tours-szal

Török workshopon a Kartago Tours-szal  

Huszonnégy török szállodás érkezett Pozsonyba azért, hogy magyar és szlovák utaztató partnerekkel találkozhassanak, ismeretséget köthessenek és bemutassák kínálatukat.
Hamarosan átszállás nélkül vonatozhatunk Pozsony és Oostende között

Hamarosan átszállás nélkül vonatozhatunk Pozsony és Oostende között 

Az elképzelés szerint a két város között naponta közlekedő vonat tizenkilenc óra alatt tenné meg az utat. 
Borfesztivál Pozsonyban

Borfesztivál Pozsonyban 

 A pozsonyi Prímás tér két napig tele zenével, finom ételekkel és a pozsonyi borászok idei szüretéből származó fiatal borok kínálatával. A november 10-én és 11-én megrendezésre kerülő Fiatal Borfesztivál idén a tér közelében lévő udvarokra is kiterjed.
Koronázási ünnepség Pozsonyban

Koronázási ünnepség Pozsonyban 

A háromnapos fesztivál július 28.-30. között kerül megrendezésre, és egyedülálló lehetőséget kínál, hogy mindenki átérezhesse a történelmi városnéző körutak és a kulturális események korhű hangulatát.
Pozsony? Bizony!

Pozsony? Bizony! 

Bár gazdag történelemmel rendelkezik, mégsem régi históriák sora jut eszébe mindenkinek Pozsonyról. Hiszen a város egy vibráló, modern, sőt, akár vicces képét is mutathatja, írja laptársunk a Privátbankár.
CPI Hotels: pozsonyi taggal bővült a cseh szállodalánc

CPI Hotels: pozsonyi taggal bővült a cseh szállodalánc 

Pozsonyi szállodával bővült a Budapesten is három szállodát üzemeltető prágai központú CPI Hotels  portfóliója. Az új szálloda menedzselésében régiós szinten budapesti kollégák is részt vesznek.
A Wizz Air válasza a Londonban hagyott utasok panaszaira

A Wizz Air válasza a Londonban hagyott utasok panaszaira 

Nagy indulatokat kavart, hogy a Wizz Air 2021. január 4-i London-Luton és Pozsony között közlekedő W6 4481 járatán a magyar és osztrák állampolgárságú utasoktól a légifuvarozó földi kiszolgálója megtagadta a beszállást.
Új kongresszusi központ épül Pozsonyban

Új kongresszusi központ épül Pozsonyban 

Évek óta húzódik a pozsonyi Istropolis épületének sorsa, a jelenlegi állás szerint a tulajdonos fejlesztő teljesen elbontaná az egykori Szakszervezetek Házát, ismertebb nevén az Istropolist. A helyén multifunkcionális kulturális és rendezvényközpont épül, amit egy teljesen új negyed fog körbeölelni - írja az epiteszforum.hu.

Bővülő biciklis kínálat a Duna északi partján 

Több, mint száz kilométernyi kerékpáros csillagtúra lehetőség várja az idei nyártól a vendégeket Rév-Komáromban és környékén. Sőt, már Komáromtól Pozsonyig is elbiciklizhetünk, végig kiépített kerékpárúton.

Közel 50 százalékkal drágább az étel az itthoni karácsonyi vásárban 

Az ételek minegy 50 százalékkal többe kerülnek a budapesti, Vörösmarty téri karácsonyi vásárban, mint Bécsben, ugyanakkor a forralt bor itthon sokkal olcsóbb.

Pozsonyban mutatkozott be Nyíregyháza 

Óriási érdeklődés övezte a közelmúltban azt a turisztikai rendezvényt Pozsonyban, ahol Nyíregyháza bemutatkozott az utazásszervezőknek, utazási irodák vezetőinek, a média képviselőinek és a turisztikai szakembereknek.

Hipermodern vízi összeköttetés Bécs és Pozsony között 

Az elmúlt héten ünnepélyes avatóünnepség keretében helyezték forgalomba a Bécset Pozsonnyal összekötő jetmeghajtású gyorskatamarán hajót – tájékoztatta a helyszínről szerkesztőségünket Kovács Balázs turisztikai szakember.

Bubi Pozsonyban 

Megkezdte működését pénteken az új pozsonyi kerékpárkölcsönző-rendszer, amely a Mol Bubi mintájára jött létre a Mol szlovák leányvállalata, a Slovnaft és a helyi önkormányzat együttműködéseként.

Indul a Slovnaft Bubi 

Még a nyári szünet előtt, várhatóan júniusban beindul az új pozsonyi kerékpárkölcsönző rendszer, amely a Mol Bubi mintájára jön létre a Mol szlovák leányvállalata, a Slovnaft és a helyi önkormányzat együttműködésének köszönhetően - derült ki az olajipari cég sajtóközleményéből.

A dunántúliaknak jól jöhet! 

Június 28-tól heti egyszer repül Dalamanba Pozsonyból a Ryanair — derült ki az Airlineroute friss hírcsokrából.

Csúcson a pozsonyi repülőtér utasforgalma 

A teherforgalom történelmi csúcsra,  az utasforgalom pedig kilencéves rekordra nőtt tavaly a pozsonyi Milan Rastislav Stefánik (BTS) repülőtéren - derült ki a légikikötő sajtóosztálya által szerdán az MTI-nek eljutatott közleményből.

Szakolczai kalács, sörfürdőzés és koronázási ünnepség 

Szlovákia pozsonyi régiójába látogatók sétákat tehetnek Szakolcza különböző korokból való épületei között, miközben a hagyományos szakolczai kürtőskalácsot kóstolgathatják. Kellemes hajózást tehetnek a természeti kincsekben gazdag Bata-csatornán vagy sörfürdőzhetnek Sándorfán. Holics múlttól sóhajtó várkastélya pedig romantikus visszaemlékezést kínál. 

A BFTK Budapestinfo standdal képviseli Budapestet Pozsonyban 

Magyarország szlovákiai nagykövetsége és a Pozsonyi Magyar Intézet idén negyedik alkalommal szervezi meg a „Több mint szomszéd – Magyar Kulturális Hét Pozsonyban” rendezvénysorozatát június 4-11. között. 

Nem fog unatkozni, ha Pozsonyba látogat a nyáron 

Pozsony mutatkozott be a Szlovák Turisztikai Képviselet és a Pozsonyi Turisztikai Hivatal meghívására érkező újságíróknak május 18-án a Károlyi Étterem és Kávéházban.

Májustól betiltják a szerencsejátékokat Pozsonyban 

A fogadóirodák kivételével teljesen betiltják májustól szerencsejátékok szervezését Pozsonyban - erről fogadott el kötelező érvényű rendeletet a szlovák főváros önkormányzati képviselő-testülete csütörtökön.

Mégsem tiltják be a szerencsejátékokat Pozsonyban 

Az előzetes várakozásokkal ellentétben nem hagyta jóvá a pozsonyi önkormányzat képviselőtestülete csütörtökön azt a javaslatot, hogy a város területén teljesen tiltsák be a szerencsejátékokat.

Nyolcéves maximumon a pozsonyi repülőtér utasforgalma 

Mind a teher-, mind az utasforgalom nőtt tavaly a pozsonyi Milan Rastislav Stefánik (BTS) repülőtéren, az utóbbi nyolcéves maximumára emelkedett - derült ki a légikikötő közleményből.

Pozsonyi karácsony: jégpálya, mézbor és advent a várban 

Pozsonyi kiflit, puncsot, forralt bort, karácsonyi mézbort, palacsintát, forró grogot és sült kolbászt is kínálnak Pozsonyban a karácsonyi vásári forgatagban.

Időben és térben is kibővítették a pozsonyi karácsonyi vásárt 

A pozsonyiak közös karácsonyfáján és az annak közelében kialakított "kívánságok utcájában" elhelyezett díszkivilágítás felkapcsolásával hivatalosan is megnyílt pénteken a karácsonyi vásár a szlovák fővárosban.

Elpirul Pozsony hídja, ha szeles idő jön 

Hétfőtől minden este színes fényárba borul a pozsonyi Szlovák Nemzeti Felkelés (SNP) hídja, amelyen a kivilágítás színével jelzik a másnapra várható időjárást.

Pozsonyi időutazás a MÁV Nosztalgiával 

A XIX. és XX. század fordulóját idéző berendezéssel és hangulattal várta utasait a MÁV Nosztalgia Kft. vonata, hogy június 25-én 6:30-kor elinduljon Pozsony koronázási ünnepségére.

Tovább bővült a pozsonyi repülőtér forgalma 

Nőtt a pozsonyi Milan Rastislav Stefánik (BTS) repülőtér utasforgalma és  teherforgalma is az idei első fél évben a tavalyi év hasonló időszakához képest - közölte a légikikötő sajtóosztálya.

Visszafoghatatlanul nő a pozsonyi repülőtér forgalma 

Erőteljesen nőtt a pozsonyi Milan Rastislav Stefánik (BTS) repülőtér utas- és teherforgalma egyaránt az idei év első negyedévében a tavalyihoz képest - derült ki a légikikötő sajtóosztályának közleményéből.

Jó évet zárt a pozsonyi repülőtér 

Nőtt tavaly a pozsonyi Milan Rastislav Stefánik (BTS) repülőtér forgalma, az  utasok száma 15,4 százalékkal 1 millió 564 ezerre bővült, a teherforgalom 8,5 százalékkal 21 ezer tonna fölé emelkedett.

Közös élménykártya nyújt kedvezményeket Bécsben és Pozsonyban 

Pozsonyban és Bécsben vehetnek igénybe különböző kedvezményeket a Twin City Liner élménykártya birtokosai. Nemcsak a két fővárost összekötő katamaránon utazhatnak olcsóbban, de múzeumokban, szállodákban és éttermekben is különböző kedvezmények várják őket.

Költöznek a pozsonyi repülőtér ürgéi 

Befogják és cseh, valamint lengyel állatkertekbe szállítják állatvédők a pozsonyi Milan Rastislav Stefánik (BTS) repülőtéren élő ürgeállomány egy részét.

Távozik Pozsonyból a Kempinski 

Távozik Pozsonyból a Kempinski, a River Park Hotel, amely a lánc első és egyedüli szállodája volt a szlovák fővárosban, augusztustól brandet vált - írja az MTI a Hospodárské Noviny (HN) szlovák gazdasági-közéleti napilap pénteki cikkére hivatkozva.

Ingyenes magyar nyelvű városnéző sétákat indítanak Pozsonyban 

Helyiek és turisták számára egyaránt ingyenes magyar nyelvű városnéző sétákat indít Pozsonyban a hétvégétől a Pozsonyi Kifli polgári társulás.

Harmadával nőtt a pozsonyi repülőtér forgalma 

Jelentős mértékben, éves szinten mintegy harmadával nőtt az idei év első negyedében a pozsonyi Milan Rastislav Stefánik (BTS) repülőtér utasforgalma - derült ki a légikikötő sajtóosztálya által csütörtökön az MTI-nek eljutatott közleményből.

Imádják a szlovákok a magyar bort és fürdőket 

Megnyitotta kapuit Pozsonyban csütörtökön az a magyar bort és a fürdőturizmust bemutató és népszerűsítő egynapos miniexpó, amelyet az idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal hozott tető alá Magyarország pozsonyi nagykövetsége, a Magyar Turizmus Zrt. valamint a WineArt társaság.

Terítéken a magyar bor- és fürdőturizmus Pozsonyban 

A magyar bor- és fürdőkultúrát, valamint az ezekre épülő turizmust bemutató mini expót tartanak Pozsonyban március 19-én; a "Spa and Wine" című rendezvényt az idén első alkalommal, hagyományteremtő céllal valósítják meg a társszervezők: Magyarország pozsonyi nagykövetsége, a Magyar Turizmus Zrt., valamint a WineArt társaság.

Csökkenő forgalom, növekvő remények a pozsonyi reptéren 

Az utasforgalom szintjén enyhébb mértékű, a teherforgalom tekintetében jelentősebb, éves szintű forgalomcsökkenéssel zárta a tavalyi évet a pozsonyi Milan Rastislav Stefánik (BTS) repülőtér - derült ki a légikikötő sajtóosztálya által hétfőn az MTI-nek eljuttatott közleményből.

Eddig villamos járt ott, most repülő 

Az iparág legfrissebb, de legalább annyira meglepő híre, hogy a Lauda záros határidőn belül megindítja Európa legrövidebb légi járatát Bécs és Pozsony között.

Közel lesz hozzánk a Ryanair új bázisa 

Új bázist nyit két repülőgéppel a Ryanair jövő márciustól a pozsonyi repülőtéren - közölte a repülőtársaság az MTI-vel.

Kulturális élménydömping a sokszínű Pozsonyban 

2014. áprilisában ezúttal Pozsonyban tartotta éves találkozóját a nemzetközi Császárok és Királyok Útja egyesület, sikeresen együttműködve a Linz Tourismus és a Bratislava Tourist Board turisztikai szervezetekkel. A több mint hat évtizedes múltra visszatekintő társulás alapítói között ott van Bajorország, Felső-Ausztria, Alsó-Ausztria tartományai és Bécs. A kilencvenes évek közepe óta hazánk is részt vesz az egyesület tevékenységében, Pozsony pedig tavaly csatlakozott, így kézenfekvő volt, hogy idén a szlovák főváros ad otthont az egyesület háromnapos kirándulásának.

Új vizeken a Duna-menti turisztikai együttműködés 

2014. április 24-én, ezúttal Pozsonyban tartotta éves közgyűlését a nemzetközi Császárok és Királyok Útja elnevezésű turisztikai egyesület. 

Az oroszok költenek a legtöbbet Pozsonyban 

Nőtt a Pozsonyba látogató turisták száma tavaly az egy évvel korábbihoz képest, ám a látogatók még mindig csak rövid időt töltenek a szlovák fővárosban - derült ki a pozsonyi idegenforgalmi szervezet (BTB) által kedden nyilvánosságra hozott adatokból.

Pozsony az ötödik leggazdagabb régió az EU-ban 

Pozsony az Európai Unió ötödik leggazdagabb régiója, azaz a szlovák fővárosban az ötödik legmagasabb az egy főre jutó GDP az Európai Unió (EU) összes régiója közül - közölte a Sita szlovák hírügynökség az Eurostat csütörtökön nyilvánosságra hozott adataira hivatkozva.

Háromig nem áll meg... 

Újabb szlovákiai utazási iroda ment csődbe: a pozsonyi Best Choice pénteken jelentette be, hogy befejezi tevékenységét, írja a Bumm.sk.

Nagygépeket is fogadhat a Győr-péri repülőtér 

Kétezer méteresre nőtt a kifutópálya a Győr melletti péri repülőtéren, így már akár Boeing 737-eseket is képesek fogadni. 

Pozsonynál lezárták a Duna rakpartját 

Lezárták a Duna rakpartját Pozsonynál a fokozódó árvízveszély miatt hétfőn délelőtt, a folyó egész szlovákiai szakaszán másodfokú árvízvédelmi riasztást rendelt el a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ), amely a nap folyamán a veszély fokozódására számít.

Pozsony a fapadosokra épít 

Tavaly közel 900 ezer utast szállított Pozsonyból és Pozsonyba a Ryanair. Az ír fapados ezzel a szlovák reptér legnagyobb cége lett, s tovább kívánja bővíteni ottani jelenlétét. Micahel O'Leary szerint a tavalyi 1,4 millió utas hamarosan 2,5 millióra növekedhet.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!