hirdetés
hirdetés

KSH-adatok: pozitívan látják az októberi számokat

Ők tudják miért.

hirdetés

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) megállapítása szerint az áprilisi mélyponthoz képest 14-szeresre nőtt a belföldi vendégéjszakák száma októberben.
Pedig a második őszi hónapban a koronavírus okozta járvány, így a beutazást nehezítő intézkedések hatására a külföldi vendégek száma 94 százalékkal, az általuk a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 93 százalékkal visszaesett az előző év azonos időszakához képest. A belföldi vendégek száma 35 százalékkal, az eltöltött éjszakák száma 30 százalékkal csökkent. Az összesen 63,7 százalékkal kevesebb, 909 ezer vendégéjszaka 89 százalékát a belföldi vendégek töltötték el, jelentette kedden a Hivatal.

pixabay.com
pixabay.com

Ugrásszerű növekedés - az április mélyponthoz képest

A belföldi vendégéjszakákat tekintve az áprilisi mélyponthoz mérten a szezonálisan és a naptárhatással kiigazított adatok szerint 14-szeres volt a növekedés, míg az előző hónaphoz képest 26 százalékos csökkenést mért a statisztika.
A kereskedelmi szálláshelyek 16,656 milliárd forint összes bruttó árbevétele 67,1 százalékkal volt kevesebb, mint egy éve. Ebből a szállásdíjbevétel 71,5  százalékkal 8,512 milliárd forintra, a vendéglátás bevétele 41,6 százalékkal 4,908 milliárd forintra esett vissza.  
Széchenyi Pihenőkártyával a kereskedelmi szálláshelyeken 4 százalékkal kevesebbet, összességében 2,4 milliárd forintot fizettek a kártyatulajdonosok.

Szerintük is lejtőn a vendégéjszakák száma    

Az év első tíz hónapjában a kereskedelmi szálláshelyek 53 százalékkal kevesebb, összesen 13 millió vendégéjszakát regisztráltak. A külföldi vendégek 74, a belföldiek 33 százalékkal kevesebb vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken.
A kereskedelmi szálláshelyek összes bruttó árbevétele folyó áron 54,0 százalékkal csökkent, és 218,826 milliárd forintot tett ki. A szállásdíjbevétel 56,8 százalékkal 122,965 milliárd forintra, a vendéglátás bevétele 50,3 százalékkal 57,580 milliárd forintra csökkent.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai