hirdetés
hirdetés

Spanyol és szlovén utazásszervező kapott MKEH-engedélyt

Az idei Utazás kiállításon két olyan, külföldi utazási iroda is megjelent, melyek ügyében vizsgálódott a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, azóta mindekét tour-operátor megszerezte utazásszervezői engedélyt.

hirdetés

Az Utazás kiállítást követően beszámoltunk arról, hogy annak nyitónapján a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) is jelen volt. Békési Tamástól, a hivatal főosztályvezető-helyettesétől akkor megtudtuk, hogy két külföldi utazási vállalkozó esetében merült fel a promotált tevékenység vonatkozásában jogszerűségi kérdés. Az egyik egy szlovén, a másik pedig egy spanyol cég.

Még március elején mindkét esetben megtörtént a kapcsolatfelvétel írásban az érintett szolgáltatókkal annak érdekében, hogy ha tényleges szolgáltatásnyújtásra kerülne sor, úgy a jogszerű állapot fennálljon. Békési Tamás akkor hozzátette, hogy a promóciós tevékenység önmagában nem egyenlő a szolgáltatás nyújtásával, csupán út annak eléréséhez.

Szerkesztőségünk ma kapta a hírt a fent említett szlovén utazási irodától, az Intelektától, hogy az utazásszervezésre vonatkozó engedélyt azóta megkapta a cég az MKEH-tól.

Az Intelekta idén jött ki magyar nyelvű katalógussal a piacra, és az Utazás kiállításon is megjelent az 1989 óta működő szlovén tour-operátor, hogy elsősorban a délnyugat-magyarországi megyék lakói számára új charteres üdüléseket ajánljon főként maribori indulással. A cég már 25 éve dolgozik a szlovén mellett az olasz, az osztrák és a horvát piacon – tudtuk meg korábban az iroda munkatársától, Zoran Galtól.

Békési Tamás kérdésünkre elmondta, hogy a spanyol, pontosabban tenerifei Viasale Travel nevű utazási iroda is megkapta az utazásszervezői engedélyt rövidesen az Utazás kiállítás után. A ViaSale Travel magyaroknak szervez utazásokat Tenerifére és a Kanári-szigetekre, az egyéni utazási ajánlatokon kívül esküvőszervezés, nászutak bonyolítása, golftúrák, edzőtábor- és konferenciaszervezés, valamint nyelviskolai utazásszervezés is a kínálatuk részét képezi, magyar nyelvű telepített képviselettel.

Az Intelekta katalógusa
Az Intelekta katalógusa
A Viasale Travel katalógusa
A Viasale Travel katalógusa

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai