Ezért ne utazzon senki jogosulatlan utazásszervezővel!

Ezért ne utazzon senki jogosulatlan utazásszervezővel! 

Az engedély nélküli utazásszervezőkkel való utazás veszélyeire figyelmeztet a MUISZ.
Utazásszervezőt keres az angol királyi család

Utazásszervezőt keres az angol királyi család 

Utazásszervezőt keres az angol királyi család, a hivatalos utak megszervezése mellett tanácsadás is szerepel a tennivalók között.
Véleményezte a MUISZ az új utazásszervezői rendeletet

Véleményezte a MUISZ az új utazásszervezői rendeletet 

A MUISZ aktívan támogatta a hazai implementáció folyamatát és számos javaslatot tett mind az utazási irodák, mind az utazók érdekeire tekintettel - tájékoztatta szerkesztőségünket a szövetség.

Utazásszervezők, figyelem! Fontos határidő közeleg 

A vagyoni biztosítékkal rendelkező utazási vállalkozó 2017. május 31-ig köteles az utazásszervezői tevékenységéből származó tényleges értékesítési nettó árbevételének összegét a Budapest Főváros Kormányhivatalának írásban bejelenteni.
Kilábaltak az utazásszervezők a válságból?

Kilábaltak az utazásszervezők a válságból? 

Újra elérte, sőt meghaladta az utazásszervező vállalkozások összesített nettó árbevétele a válság előtti 2008. évi szintet – derül ki az Opten cégadatbázisából. A 2008-as év 216 milliárd forintos forgalma után a szektor 2009-ben drámai árbevétel-csökkenést volt kénytelen elkönyvelni, ahonnan évről évre elért növekedéssel csak a tavalyi évben sikerült újra meghaladnia a válság előtti szintet.
MKEH-vizsgálat: a tanácsadás nem utazásszervezés

MKEH-vizsgálat: a tanácsadás nem utazásszervezés 

Utazási irodás körökben szúrt szemet az Amerika Neked elnevezésű weboldal, amely amerikai utazásokat hirdet, és úgy is tűnhet, hogy a szolgáltató utazási csomagokat értékesít. Az oldalt jelentették a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) felé, miután felmerült a fekete utazásszervezés gyanúja, a hivatal azonban arra jutott, hogy a vállalkozó csak tanácsadást végez.

Több magyar utazott szervezett keretek között külföldre 2014-ben 

A KSH nemrég közzétett statisztikái szerint 2014-ben szervezett utaztatás keretében összesen 655 ezer fő utazott Magyarországról külföldre, ami 27%-kal több, mint az azt megelőző évben. A szervezett beutaztatás esetén az idelátogatók száma mintegy ötödével, 819 ezer főre emelkedett.

Csákány Csaba új színekben 

Csákány Csaba új színekben

Nőtt az utazásszervezők összkauciója 

2015-re 16,2 milliárd forintnyi vagyoni biztosítékot igazoltak a magyarországi utazásszervezők, a 2016-ra vonatkozó összeg eléri a 18,7 milliárd forintot. Ez azt jelenti, hogy az idén az irodák egy jelentős része forgalma növekedésére számít.

Városmárkázás, hotelkörkép, békéltetés, online értékesítés 

Őszi–téli kiutazási trendek, békéltető testületi eljárás az utazási irodák szemszögéből, új szállodai projektek Budapesten, az internetes értékesítés legfrissebb trendjei és sikeres márkaépítések – ezek voltak a témái idei őszi Turizmus Akadémiánknak.

Jól szerepeltek az utazásszervezők 

Július közepén fokozott ellenőrzést tartott az utazásszervezők vagyoni biztosítékára vonatkozóan a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH). Az ellenőrzésnek köszönhetően negyedmilliárd forinttal emelkedett az utazási irodák vagyoni biztosítéka – közölte a hivatal.

Új szabályozás lépett életbe 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) weboldalán adott tájékoztatást a szakmai tevékenységért felelős személyre vonatkozó szabályozás szeptember 2-i módosításáról.

Utazásszervező céget alapított a Wizz Air 

Wizz Tours Kft. néven indított vállalatot utazásszervezői főtevékenységgel a Wizz Air tulajdonosa, a Wizz Air Holdings Plc.

Spanyol és szlovén utazásszervező kapott MKEH-engedélyt 

Az idei Utazás kiállításon két olyan, külföldi utazási iroda is megjelent, melyek ügyében vizsgálódott a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal, azóta mindekét tour-operátor megszerezte utazásszervezői engedélyt.

Jogosulatlan utazásszervezés miatt büntetett az MKEH 

Március végén 250.000 forintra bírságolt egy buszbérléssel foglalkozó vállalatot a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal. A cég utazási csomagokat kínált weboldalán.

10 ok, amiért szükség van az utazási irodákra 

Az egyéni utazásszervezés fellendülése miatt sokan már temetik az utazási irodákat. A Huffington Post most okos gyűjtésben mutatott rá, miért van még mindig nagy szükség az utazási irodákra.

Kihalásra vannak ítélve az utazási irodák? 

Az ipari forradalom óta jellemző, hogy egyre több munkakör automatizálódik, feleslegessé téve az emberi munkaerőt. Az Oxford Egyetem legújabb kimutatása szerint 2033-ra 10, most még népszerű munkakör kerülhet a kihalás szélére. 

Legyen Ön is Gettómilliomos! 

Aki látta az Oscardíj-esővel jutalmazott Slumdog Millionaire című sikerfilmet, jól ismeri az indiai Mumbai város Dharavi negyedének egyedi hangulatát. Amennyiben szívesen kipróbálná a helyi életet, most megtapasztalhatja egy leleményes utazásszervezőnek köszönhetően. 

Elképesztően kevesen utazunk szervezetten külföldre 

2012-ben a külföldre utazó magyarok csupán 4,1%-a vette igénybe utazási iroda szolgáltatását - derült ki a Központi Statisztikai Hivatal összesítéséből. 

Segítsetek, az utas rám borítja az asztalt! 

Első hallásra furcsának tűnhet ez a mondat, de sajnos napjában többször is elhangzik az utazási irodákban egy-egy telefonbeszélgetés, vagy e-mailezés során. Azok számára, akik nem a turizmusban dolgoznak, szeretném elmagyarázni, hogy miről is beszélek, hogy mi is történik ilyen esetben:

Kiverte a biztosítékot egy blogbejegyzés 

Jó pár utazási irodás kolléga meghökkent egy, a napokban született blogbejegyzésen. A közösségi portálokon többen is vitába szálltak az írással, amelyben a szerző azt fejtegeti, hogy érdemesebb önállóan megszervezni utunkat, mint utazási irodán keresztül. Egyik olvasónk részletesen is hozzászólt a témához.

Mi történik ma az utazási szakmában az utazási irodákkal? 

Az utazási szakmában régóta dolgozó egyik olvasónk levélben fogalmazta meg véleményét, ezt közöljük változtatások nélküli formában az alábbiakban: 

Itt a szezon első hazai utazási irodai csődje 

Augusztus 13-tól beszüntette utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységét a szegedi Emerald Travel, tájékoztat honlapján az utazási iroda. 

A MIUSZ szerint kockázatos az áremelési korlát 

Az utazási irodák ügyfeleinek fogyasztóvédelmét szabályozó magyarországi jogszabályi környezet előrébb tart, mint amire az unió most törekszik, a bizottsági javaslatok egyike ugyanakkor jelentős kockázatot rejt az irodák számára - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője az MTI-nek az Európai Bizottság javaslataira reagálva.

Emelkedő pályára kerültek az utazási irodák 

Az utazásszervezést, -közvetítést, valamint az egyéb foglalást főtevékenységként megjelölő cégek teljesítményét, stabilitását, fizetési magatartását vizsgálta friss elemzésében a Bisnode üzleti információs szolgáltató. A felmérés szerint a válságban jelentős piacot vesztő turisztikai szektor az elmúlt években magára talált, egyre több cég jelenik meg az utaztatási piacon, a vállalkozások az elmúlt években összesítve egyre nagyobb nyereséget könyvelhettek el, az ágazat bedőlési mutatója pedig jobb, mint az átlag.

Törölték az Intersít (Frissítve!) 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal az Intersí Kereskedelmi és Idegenforgalmi Kft. (Cg.: 01-09-674022), utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta és az utazási vállalkozókat 2013. március 26-én törölte a hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt, közölte az MKEH március 29-én. A döntés 2013. március 27-én jogerős és végrehajtható.

Kivétel az utazási szolgáltatás 

A Magyar Közlöny idei 24. számában 2013. február 15-én megjelent a pénztárgépekről szóló 3/2013. (II. 15.) NGM rendelet.

Ukrán utazásszervezők látogattak Orosháza-Gyopárosfürdőre 

A Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága és az ukrán külképviselet közös szervezésében február 15-én ukrán utazásszervezőket láttak vendégül Orosháza-Gyopárosfürdőn.

Kinek mekkora a 2013-as kauciója? 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) számára a hazai utazásszervezőknek 2012. október 31-ig kellett igazolniuk a jövő évi vagyoni biztosítékukat. A Hivatal rendelkezésünkre bocsátotta az eddig feldolgozásra került - egyébként csak december 31-ével véglegessé váló - adatokat. Lássuk, hogy jövőre kinek mekkora lesz - a vagyoni biztosítéka!

A németek utazókedve töretlen 

Az euróövezeti válság ellenére töretlen a németek utazókedve, az októberben véget ért idegenforgalmi szezonban minden korábbinál többen vettek részt szervezett utazáson.

Törölte a Metinda Travelt az MKEH 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal a Metinda Travel Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Cg.: 01-09-965507), valamint az Uniform Travel Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Cg.: 01-09-877159) utazásszervezői tevékenységre vonatkozó engedélyét visszavonta és az utazási vállalkozókat 2012. november 12-én törölte a hatósági nyilvántartásából jogszabálysértés miatt, közölte az MKEH.

Ismét a Green Travel utaztatta haza a hoppon maradt utasokat 

Több tucat török utas maradt Hollandiában, Csehországban és Magyarországon, miután csődöt jelentett egy kiutaztatással foglalkozó török utazásszervező iroda.

Tömeges fekete szervezés Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 

Egy becsült adat szerint az autóbuszos utak 30-40 százalékát feketén szervezik Borsod-Abaúj-Zemplénben, írja a boon.hu. A jellemzően internetes ajánlatok 10-20 százalékkal olcsóbban csalogatják az utazni vágyókat, mint a hivatalosan regisztrált utazásszervezők.

Utazást is szervez a Lidl 

Miután a Plus kiskereskedelmi lánc üzleteinek felvásárlásával és további szupermarketek építésével a Lidl 2011-re alaposan megvetette a lábát Romániában, most német turisták számára szervezett utakkal akarja bővíteni tevékenységét.

Segítő kezet nyújt a MUISZ a fogászati turizmusnak 

Levélben fordult a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők SZövetsége (MUISZ) Magyar Fogászati Turizmus Fejlesztő Kft-hez segítségét felajánlva.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!