hirdetés
hirdetés

Lipótvárosi busztilalom: szakmai egyeztetés a polgármesterrel

Miután a BKK közleményben számolt be arról, hogy július 1-jétől autóbusz-behajtási tilalom lép életbe egész Lipótvárosban, a MUISZ, a NiT és a BFTK részvételével szakmai egyeztetésre került sor Belváros polgármesterével a témában.

hirdetés

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) részvételével személyes egyeztetésre került sor Szentgyörgyvölgyi Péterrel, Budapest V. kerületének polgármesterével a turistabuszok behajtásáról 2015. június 22-én.

A megbeszélés témája a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és Budapest V. kerületi önkormányzata között létrejött megállapodás volt, mely korlátozza a turistabuszok behajtását Lipótvárosba. A felek kifejtették, hogy mind Budapest lakossága, mind a Budapestre látogató turisták, mind a hazai utaztató szakma jogos érdekeit tartják szem előtt.

Ezért további egyeztetésekre kerül sor, melynek keretében felmerült egy rugalmas, online behajtási engedélyezési rendszer kialakításának lehetősége is.

Előzmények
A június 10-én megrendezett MUISZ-vacsorán Szentgyörgyvölgyi Péter, Belváros-Lipótváros polgármestere arról beszélt, hogy az ötödik kerületben csupán a szűk utcákból tiltanák ki a turistabuszokat, másnap azonban a BKK közleményben számolt be arról, hogy 2015. július 1-jétől, a reggel 7 és 9 óra közötti időszakot leszámítva autóbusz-behajtási tilalom lép életbe egész Lipótvárosban, a Szent István körút–Bajcsy-Zsilinszky út–József Attila utca– Széchenyi István tér–id. Antall József rakpart által határolt terület határain belül. Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke a június 23-i MUISZ-közgyűlésen is elmondta, hogy június 22-én a NiT Hungaryvel és a BFTK-val egy ötoldalas tanulmányt készítettek, amelyben ellenérveket és kompromisszumos javaslatokat is felsorakoztatnak az ötödik kerületi busztilalom ellen - ebben megtalálható még az MSZÉSZ és a MABEUSZ véleménye is.

 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai