Vásár nem lesz, de kampányol a kézművesekért a BFTK

Vásár nem lesz, de kampányol a kézművesekért a BFTK 

A COVID-járvány adventi időszakra várható tetőzése miatt elmarad az idei Vörösmarty téri karácsonyi vásár. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) helyette kampányt indít a hazai kézművesek támogatására, amelyben mindenkit arra biztat, hogy magyar iparművészeti termékeket vásároljanak karácsonyra, ezzel támogatva a járvány miatt nehéz helyzetbe került kézművesket. A kampányhoz további csatlakozókat is várnak.
Új arculatot kap Budapest

Új arculatot kap Budapest 

Budapest már meglévő arculatának továbbfejlesztésére és kiegészítésére írt ki nyílt pályázatot 2020 tavaszán a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft (BVA), melyre több mint 40 pályamű érkezett. A nyertes ernyőarculat karakteres design elemekkel, centrális gridháló alkalmazásával épít a jelenlegi márkára, és biztosít egységes vizuális megjelenést a Budapest Önkormányzat alá tartozó 50 cég és azok aktivitásai számára.
Zöld út a food truck-oknak

Zöld út a food truck-oknak 

A pesti alsó rakparton és a Városháza parkban. Tizennégy árusító helyet kínál a Főváros.

Budapest megvár! – üzeni a magyar főváros új imázsfilmje 

A városlakóknak, valamint a hazai és külföldi turistáknak szól a szpot, amiben egy táncos és egy cimbalom töltik meg élettel Budapest kihalt tereit.
Megjelent az új Budapest Guide és Card katalógus

Megjelent az új Budapest Guide és Card katalógus 

Tavasszal nemcsak a természet újul meg, hanem a rengeteg ingyenes programot, és még több kedvezményt kínáló Budapest Card is. Budapest hivatalos városkártyájával egy napon, szintén április 1-jén jelenik meg –nyolc nyelven –az idei turisztikai évre (2020. április 1. –2021. március 31.) kiadott Budapest Guide és Budapest Card katalógus. Budapest főváros hivatalos, ingyenes turisztikai kiadványa széles áttekintést ad Budapest látványosságairól és programjairól, valamint bemutatja a Budapest Card partnerek szolgáltatásait.
BFTK: Kirívóan kreatív stratégiával startolna át Budapest

BFTK: Kirívóan kreatív stratégiával startolna át Budapest 

Webkonferencia formátumban tartotta meg tavaszi találkozóját a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal 2020.március 26-án délután. Az összejövetelen Gy.Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes a grémium elnökeként volt jelen.
A szakmával közösen készítené a Budapest-brandet a BFTK

A szakmával közösen készítené a Budapest-brandet a BFTK 

Az elmúlt hat évben a Prezi nemzetközi kommunikációs vezetője volt, előtte a TV2 politikai újságírójaként dolgozott a főváros új turisztikai és városarculati felelőse. Faix Csaba január végén lett a Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. (BVA) igazgatója, február 26-án a közgyűlés megválasztotta a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ügyvezetőjének is. Többek között ez a cég szervezi a Budapesti Tavaszi Fesztivált, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivált, a Vörösmarty téri karácsonyi és húsvéti vásárt, de hozzátartozik a rakpart tervezett nyári lezárása is az autóforgalom elől. Az Index készített interjút az új vezérrel, számos a szakma számára fontos kérdéssel.
Márciustól Faix Csaba a BFTK élén

Márciustól Faix Csaba a BFTK élén 

Március 1-től Faix Csaba lesz a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezetője - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.

Kilencezer érdeklődő az Idegenvezetői Világnapon 

2020. február 20-23. között rendezték meg Budapesten az Idegenvezetői Világnapot. A minden év február utolsó vasárnapján meghirdetett turisztikai eseményt a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) Kereskedelmi Tagozata, valamint idegenvezetői szervezték. Társszervezőként a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), valamint a Bevásárló- és Tematikus Utcák Menedzsmentje (BUM) vett részt a rendezvény szervezésében. A négy napos rendezvényfolyamra mintegy 120 sétát, épületbejárást hirdettek meg, amely több mint 9000 regisztrált érdeklődőt vonzott.

Így jelenik meg a BFTK az Utazás 2020-on 

Magyarország első számú turisztikai seregszemléjén, a 2020. február 27. és március 1. között megrendezett budapesti Utazás Kiállításon a Főváros hivatalos turisztikai és kulturális szervezete, a BFTK „Budapest házigazdaváros” (host city) standot üzemeltet az A pavilon 208/C standján, 400 m2-en.

Rekordárbevételek a budapesti szálláshelyeken 

Léptékét tekintve, régen látott élénkülésnek lehet tanúja a szakma, miközben a budapesti szálláshelyek 2019. november havi forgalmát veszi nagyító alá: a kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevételei a 20 Mrd Ft-ot ostromolták, ami a 2018. év utolsó őszi hónapjával összevetve kétszámjegyű növekedést hozott. A másik szenzáció, hogy – az októberi és a novemberi adatok kiértékelése után – mostanra úgy tűnik, a vendégforgalom is jócskán erőre kapott, pedig a 2019-es év túlnyomó részében ennek ellentmondó számok érkeztek. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) elemzése.

Hello Wood-remek a megújult Téli Fesztiválon és Vásárban  

Budapest a négy évszak fővárosa, amely mára már az utazók egyik, sőt 2019-ben Európa legkedveltebb úti céljává vált. Így a főváros téli fesztiválja, az adventi és karácsonyi vásár feladata is, hogy megmutassa páratlan kulturális értékeinket, egyedülálló hagyományainkat és példát mutasson a híres magyar vendégszeretetből.

Márton-nap a Vörösmarty téren 

A november 8-án megnyitott és egészen 2020. január 1-jéig üzemelő Budapesti Téli Fesztivál és Vásár ezen a héten a Márton-napra fókuszálva várja a vendégeket.

Csúcson a budapesti szálláshelyek árbevétele augusztusban 

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb, I-VIII. (2019. január-augusztus) havi statisztikái alapján a Budapest kereskedelmi szálláshelyein regisztrált vendégérkezések száma megközelítette a 3 milliót, a vendégéjszakák száma pedig a 7 milliót. A szárnyaló bevételi mutatók mellett a külföldi vendégéjszakák száma is tovább nőtt a tavalyi évvel összevetve, mindamellett számos dimenzióban az augusztus lett az idei év eddigi rekordere. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) elemzése következik.

Budapest a legnagyobb olasz szakmai vásáron 

Idén 56. alkalommal rendezik meg a TTG Incontri szakmai kiállítás és vásárt a népszerű olasz üdülőhelyen, Riminiben. A város hoteljei a nyári főszezon után újra megteltek – ezúttal turisztikai szakemberekkel, akik a kísérőkiállításokat – SIA Hospitality Design és SUN Beach&Outdoor Style — is meglátogatják egyúttal.

Budapest a legnagyobb francia turisztikai seregszemlén 

Mérföldkőnek számít, hogy a BFTK beutaztató irodákkal együtt, ismét önálló standdal képviselte a magyar fővárost a párizsi IFTM Top Resa kiállításon, 2019. október 1-4. között. Az öt kontinens utaztatóinak randevút adó vásáron - amely tavaly 24 ezer egyéni látogatóval zárt - 770 kiállító és 1700 turisztikai márka, valamint 34 ezer turisztikai szakember képviseltette magát.

Vendégnek lenni magunknál 

Az idei Turizmus Világnapja alkalmából a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) a helyieket és a belföldi turistákat ismét izgalmas programokra hívja.

Ezek a Turizmus Világnapja programjai! 

A Turizmus Világnapját ünnepelve a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) – a korábbi évek közönségsikerét látva (közel 2000 érdeklődő évente) – idén is turisztikai nyílt napot szervez partnereivel együttműködésben 2019. szeptember 27-én. A BFTK ezzel a kampánnyal a budapesti turisztikai szolgáltatásokat, attrakciókat szeretné népszerűsíteni, megismertetni a hazai látogatóközönséggel.

Készüljön közösen a BFTK-val a Turizmus Világnapjára! 

A Turizmus Világnapját az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) azzal a céllal hozta létre, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepeljék a turizmust és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékére. Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre nagyobb az érdeklődés az erre a napra tervezett lakossági programok iránt.

Indul az év legnagyobb üzleti rendezvénye  

A Külgazdasági és Külügyminisztériummal fennálló együttműködés szerint, Budapest, mint házigazdaváros képviseletében, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) üdvözli és tájékoztatja a szeptember 9-12. között az ITU Telecom World 2019 világkonferencia látogatóit. A rendezvényen közel 130 országból több mint 5.000 látogató vesz részt, így ez az egyik legnagyobb üzleti rendezvény Budapesten az idén.

Boxring és fociasztal Budapest standján az UTAZÁS 2019-en 

A Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ a 2019-es Utazás kiállításon házigazda városként egy 400 m2-es interaktív élményeket kínáló standot épít fel Budapest Európa Sportfővárosa cím apropóján.

Kovács Ágnes 2019-ben Budapest kulturális és turisztikai nagykövete 

Kovács Ágnes olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó vehette át a Budapest kulturális és turisztikai nagykövete díjat idén - tájékoztatta az elismerést alapító Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) szombaton az MTI-t.

Már csak a héten lehet jelentkezni! 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) társkiállítók jelentkezését várja a Hungexpon, 2019. február 21-24. között megrendezésre kerülő Utazás kiállításra.

Dinamikus belföld, jótékony tengerentúl 

Budapest vendégforgalma októberben tovább növekedett: a vendégérkezések száma meghaladta a 400 ezret, a vendégéjszakaszám pedig felülmúlta a 900 ezret. A külföldi vendégforgalom növekedési súlypontja egyre inkább áttevődik a kelet-európai, valamint ázsiai és a tengerentúli piacokra. A belföldi forgalom bővülése azonban még a feltörekvő piacokét is túl tudta szárnyalni ebben a hónapban - foglalta össze röviden tapasztalatait a KSH legfrissebb, budapesti számaival kapcsolatban a BFTK.

Mi történt a Fővárosi Turisztikai Kerekasztalnál 2018-ban? 

Év végi értékelőt és az év utolsó Fővárosi Turisztikai Kerekasztalát tartotta a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ (BFTK) a Buddha Bar Hotelben.

A „FINA-hatás” korrekciója 

Pénteki közleményében a BFTK az október 11-én megjelent KSH-adatok Budapestet érintő részéhez fűz magyarázatot.

Bizonyos dolgok nem változnak 

Felújítják a főváros talán legnépszerűbb belvárosi helyszínét a Vörösmarty teret. A szükségessé vált térkorszerűsítést előirányzó beruházás előkészítése a tervek szerint halad, amely az idei Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár megtartását is figyelembe vette - újságolta hétfőn a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ (BFTK).

Megnyílt Budapest vízi kapuja 

Új információs iroda várja múlt hét péntektől a turistákat a Bálna épületének földszintjén. Dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, valamint Bán Teodóra, a BFTK ügyvezetője szeptember 21-én ünnepélyesen megnyitották a Bálna Budapestinfo Point irodát, mely a BFTK információs irodahálózatának hetedik irodája is egyben.

Jön, már szinte itt van a Turizmus Világnapja! 

A Turizmus Világnapját ünnepelve a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) – a tavalyi és tavaly előtti közönségsikert látva (közel 2000 érdeklődő évente) – idén is turisztikai nyílt napot szervez partnereivel együttműködésben 2018. szeptember 27-én, csütörtökön. A BFTK ezzel a kampánnyal a budapesti turisztikai szolgáltatásokat, attrakciókat szeretné népszerűsíteni, megismertetni a hazai látogatóközönséggel - tudtuk meg szerdán a BFTK-tól.

A turisták színvonalas kiszolgálása a cél 

Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) tavalyi megállapodása szerint kölcsönösen támogatják egymást, együttműködnek Budapest turizmusának fejlődését, növekedését célzó stratégiai és lobbi témákban, valamint a vendégforgalmat ösztönző kampányok megvalósításában. A nemzetközi küldőpiacok átrendeződése, és a kedvező mutatószámok pozitív hatása megmutatkozik a járatnyitásokban, de tükrözik a szállodai infrastruktúra robbanásszerű fejlődését is.

Fiatal szakembereket is érdekel a Budapest-jelenség 

Május 10. és 13. között a Technische Hochschule Deggendorf (Németország) hallgatói keresték fel Budapestet tanulmányi kirándulás céljából, a DEG.TOUR.-S. e.V. – Deggendorfer Tourismus-Studienkreis szervezésében. A diákcsoportot a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) fogadta a Főpolgármesteri Hivatal tárgyalótermében.

Szakmai információkkal támogatja a BFTK a turizmusdiplomáciát 

Az idei szezontól újfajta küldetést vállalt a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK). Budapest Főváros hivatalos turisztikai és kulturális szervezete a diplomáciai képviseletek megszólításával a főváros turisztikai értékeinek, vonzerejének hatékonyabb nemzetközi megjelenítését tűzte ki célul: idén májustól a szervezet folyamatosan aktualizált szakmai támogató anyagokkal látja el a külképviseleteket és a külügyi szolgálatokat.

A Baltikumban népszerűsítette a fővárost a BFTK 

2018. május 22-24. között kerül megrendezésre a Travel Trade Roadshow Baltic a B2B Baltic.Travel PR cégszervezésében. Az egymást követően három helyszínen – Tallinn, Riga, Vilnius – megrendezésre kerülő workshopokon a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) is részt vesz, Budapestet és ezzel együtt a főváros hivatalos turisztikai városkártyáját, a Budapest Cardot is népszerűsítve. A TTR Baltic állomásain a megelőző évben Litvániában 46, Lettországban 77, Észtországban pedig 50 utazási iroda képviseltette magát buyerként. A roadshow-n a BFTK Nonprofit Kft.-t Pap Mária turisztikai divízióvezető és Dedák Angéla hálózati vezető képviseli a turisztikai divízió részéről - tudtuk meg kedden a BFTK-tól.

„A városnak lehetnek turistái, de a város ne legyen a turistáké” 

Budapest is csatlakozott a fenntartható turizmusról és a kulturális örökség tiszteletéről szóló Barcelonai nyilatkozathoz. „Better Places To Live. Better Places To Visit” címmel 2018. április 19-én rendezett Barcelonában konferenciát a NECSTouR, a fenntartható és versenyképes turizmus európai régióinak hálózata. A workshoppal egybekötött találkozó mintegy 17 európai desztináció (Barcelona mellett Bécs, Bilbao, Brüsszel, Budapest, Cardiff, Dubrovnik, Girona, Graz, Hamburg, Helsinki, London, Madrid, München, Párizs, Reykjavík, Zürich) vezető szakértőinek részvételével zajlott. Budapestet a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) képviselte — tudtuk meg hétfőn a BFTK-tól.

Egymillió két hónapra, jó lesz? 

2018 első két hónapjában is töretlen a budapesti vendégforgalom élénkülése: a január-februári időszakban 519.429 vendég mintegy 1.215.378 vendégéjszakát töltött el a magyar főváros kereskedelmi szálláshelyein — derül ki a KSH által publikált előzetes adatokból. A vendégéjszakák nagyjából fele-fele arányban oszlanak meg a két téli hónap között, enyhe januári túlsúllyal, míg a februári adatok 595.756 budapesti vendégéjszakát mutatnak - tájékoztatott csütörtökön a BFTK.

Egy Budapest van! 

A budapesti turizmus fenntarthatóságát célzó lobbitémákról egyeztetett Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFT) ügyvezetője és Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) elnöke. Az előremutató javaslatokat a két mértékadó szervezet stratégiai partnerségben, együtt képviseli a nemzeti turizmusirányítás és a fővárosi döntéshozók felé - tudtuk meg pénteken a BFTK-tól.

Újra Budapesti Tavaszi Vásár a Vörösmarty téren 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) 2018. március 23. – április 22. között Budapesti Tavaszi Vásárt rendez a Vörösmarty téren. 

600 ezer januárra, megfelel? 

A 10 millió kereskedelmi vendégéjszaka felett „teljesítő” 2017-es év után, 2018 januárjában tovább folytatódott a budapesti vendégforgalom élénkülése: a tavalyi diadalmenet után az idei év első hónapjában 256.113 vendég mintegy 619.622 vendégéjszakát töltött el a magyar főváros kereskedelmi szálláshelyein — derül ki a KSH által publikált adatokból. Így a budapesti turizmusstatisztikák történetében a 2018-as az első olyan januári hónap, amikor a kereskedelmi szálláshelyeken töltött vendégéjszakák száma a 600 ezret is átlépte. Mindez, a közösségi szálláshely-megosztók – elsősorban az Airbnb – által generált forgalommal kiegészülve, akár az egymillió vendégéjszakához is közelíthet egyetlen hónap alatt — nyitotta terjedelmes elemzését a BFTK, Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ szerdán.

Tények és a háttér a 10 millió budapesti vendégéjszaka mögött 

BFTK részletes cikkben elemzi a 2017. január-decemberi időszakban 4.283.643 vendég által mindösszesen 10.000.678 eltöltött vendégéjszaka hátterét.

És lőn: Budapest a TOP 10 európai úti cél között! 

A magyar főváros – Lisszabont, Párizst, Amsterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzve – 17.745 szavazattal a 8. helyen végzett a European Best Destinations január 18-tól február 8-ig tartott szavazásán – értesítette a szervezet a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központot - közölte pénteken a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ.

Szeretné, hogy Budapest legyen Európa legtutibb desztinációja? 

Budapestet idén jelölte a European Best Destinations szervezet a legjobb európai úti célok közé. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) arra hívja fel a figyelmet, hogy még nem késő a magyar fővárost a nyerők közé beszavazni.

Budapest vendégei számokban 

A 2017. év első tizenegy hónapjának mérlege: 8 millió felett a külföldi vendégéjszakák száma Budapesten. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) elemzése.

Last minute megjelenési lehetőség a Budapest Guide kiadványban! 

Egyénre szabott megjelenési lehetőségeket kínál a nyolc nyelven megjelenő Budapest Guide és Budapest Card katalógusban a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ január 18-áig. 

Gazdag gasztronómiai kínálat a karácsonyi vásáron 

Izgalmas gasztronómiai kínálattal, zsűrizett kézműves és iparművészeti termékekkel, ünnepi műsorokkal várja a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a látogatókat 2017. november 10. és december 31. között.

Nekünk jár az utazás! 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) 86. közgyűlésének délutáni témái voltak többek között a technológia fejlődés, a turisták száma Budapesten valamint az újonnan alakult Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány is. 

Amikor a járműipar és a turizmus összecsap 

A BFTK Nonprofit Kft. koordinálásában negyedévente megvalósuló tanácskozás résztvevői a budapesti turizmus mértékadó szervezetei, célja pedig a tudáscsere és a networking. Az évzáró összejövetelnek ezúttal a Margit-szigeti Casino adott otthont — tájékoztatott csütörtökön a BFTK.

Több vendégéjszaka, ugyanannyi vendég 

Idén szeptemberben 6,4 százalékkal nőtt a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött külföldi vendégéjszakák száma Budapesten. A belföldi vendégéjszakák ebben a hónapban az előző év azonos időszakához képest nem nőttek. Az összes vendégéjszaka szám-emelkedés 5,6%. A vendégek számában 2016. szeptemberéhez képest nincs változás — tájékoztatott kedden a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ.

Újra Adventi- és Karácsonyi Vásár a Vörösmarty téren 

Ünnepélyes körülmények között nyitotta meg november 10-én Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ ügyvezetője a budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásárt pénteken Budapesten, a Vörösmarty téren. 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!