Bezártak a Budapestinfo Point Irodák

Bezártak a Budapestinfo Point Irodák 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) – egyik kiemelten fontos tevékenységeként – Budapestinfo Point turistainformációs irodákat üzemeltet annak érdekében, hogy a fővárosba látogató vendégeket naprakész információval, program- és élmény ajánlatokkal lássa el Budapest felfedezése közben.

Budapest városkártyát értékesítenek Kínában 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) és az Artificial Intelligence Worldwide Travel Chain (AIWTC) globális kínai utaztató cég megállapodása alapján a világméretű utazási platformot üzemeltető kínai nagyvállalat mintegy 40 ezer Budapest Card értékesítését vállalja évente a kínai piacon.
Kilencmillió vendégéjszakára számíthat idén Budapest

Kilencmillió vendégéjszakára számíthat idén Budapest 

Az attrakciófejlesztés és a kreativitás turizmusban betöltött szerepét járta körül az a konferencia, amelyet a Budapesti Corvinus Egyetemen rendeztek meg június 13-án. Az eseményt az egyetem nemrégiben létrejött Turizmus Továbbképző és Kutatóközpontja szervezte.
Fővárosi Turisztikai Kerekasztal: fókuszban a turistabuszok és a beerbike

Fővárosi Turisztikai Kerekasztal: fókuszban a turistabuszok és a beerbike 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) által koordinált érdekegyeztető fórum, a Fővárosi Turisztikai Kerekasztal (FTK) soron következő ülését – a hagyományok szerint külső helyszínen – Józsefvárosban, a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban rendezték, Bán Teodóra, a BFTK ügyvezető asszonyának elnökletével. 
Budapest száz szóban

Budapest száz szóban 

Idén negyedszer hirdeti meg a Mindspace csapata a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal együttműködve a 100 szóban Budapest című pályázatot, amelyre a jelentkezők június 30-ig küldhetik be a fővárosról szóló, maximum százszavas történeteiket.
A tradicionális és a modern találkozása a Budapesti Tavaszi Vásáron

A tradicionális és a modern találkozása a Budapesti Tavaszi Vásáron 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) 2017. március 31. és április 30. között Budapesti Tavaszi Vásárt rendez a Vörösmarty téren.

Összefogott a BFTK és a Danubius Hotels a turistákért 

Stratégiai megállapodást kötött egymással a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. (BFTK) és a Danubius Hotels Zrt. Ennek értelmében a BFTK és a Danubius Hotels az eddiginél is szorosabban működik együtt a Budapest Card népszerűsítése és a budapesti kulturális eseményekre érkező vendégek minél jobb kiszolgálása érdekében. A két fél közötti kapcsolat erősítése egyszerre járul hozzá ahhoz, hogy az itt megszálló turisták könnyen és egyszerűen tudjanak igényes kulturális turisztikai szolgáltatásokat igénybe venni, valamint Budapest, mint turisztikai célpont felértékelődéséhez.

3,5 napra növelné az átlagos tartózkodási időt a BFTK 

Évértékelő összefoglalót készített a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ, amelyből az is kiderül, hogy a tavalyi 2,5-ről 3,5 napra növelnék a turisták átlagos tartózkodási idejét. 
Budapest szállodaigazgatóinak mutatkozott be a BFTK

Budapest szállodaigazgatóinak mutatkozott be a BFTK 

2016 novemberében Budapest hivatalos turisztikai szervezete, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) stratégiai társult tagként belépett a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségébe. Az együttműködési megállapodást Bükfürdőn, a Szállodaszövetség közgyűlésén írták alá. Ennek apropóján a BFTK egy évvégi találkozón látta vendégül a budapesti szállodaigazgatókat 2016. december 12-én a Vörösmarty téri Gourmet-házban. A vendégeket Bán Teodóra BFTK-ügyvezető, Pap Mária turisztikai divízióvezető és Kovács Györgyi Budapest Card-divízióvezető fogadta.
A Szállodaszövetség stratégiai társult tagja lett a BFTK

A Szállodaszövetség stratégiai társult tagja lett a BFTK 

Régóta és ténylegesen fennálló stratégiai partnerségét erősítette meg a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központtal (BFTK Nonprofit Kft.). A felek az együttműködés feltételeit és céljait rögzítő megállapodást ünnepélyes keretek között az MSZÉSZ bükfürdői közgyűlésén írták alá 2016. november 24-én. Egyúttal 2017. januárjától a BFTK a Szállodaszövetség stratégiai társult tagjává válik.

A turizmust ünnepelte kedden a főváros 

Szakmai konferencia, templomlátogatás, kürtőskalács-kóstoló - egész napos programsorozattal ünnepelte meg a Turizmus Világnapját a főváros turisztikai szervezete, a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ.

Turizmus Világnapja: itt van a budapesti programok listája 

A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően több, már korábban meghirdetett program esetében is további időpontokkal, illetve új programokkal is várja az érdeklődőket a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK).

Hamarosan még okosabb lehet Budapest 

A Budapest 2030 hosszútávú városfejlesztési koncepció markáns vonulatának szánt, most készülő tervezet sok ponton kapcsolódik a Budapest 2024 olimpiai pályázat elképzeléseihez.

FTK: terítéken Budapest új turisztikai stratégiája 

A Fővárosi Turisztikai Kerekasztal Stratégiai Munkacsoportjának második összejövetelén a résztvevők a stratégia részleteit tárgyalták meg.

Stratégiai munkacsoport alakult Budapest turizmusáért 

A Budapest turisztikai érdekegyeztető fórumaként két éve működő Fővárosi Turisztikai Kerekasztal (FTK) 2016. március 31-i plenáris ülésén egy stratégiai munkacsoport megalakításáról döntött. A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) ugyanis ezen a fórumon mutatta be Budapest Turisztikai Koncepcióját és a BFTK Stratégiai Munkatervét, mely nem helyettesíti, hanem előirányozza az átfogó Turizmus Stratégia megalkotását, melyre egy évtized óta vár a szakma.

Magyar turisták, irány Budapest! 

Hagyományteremtő céllal először rendezett évértékelő és a következő év aktivitásait bemutató rendzevényt a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ a Nemzetgazdasági Minisztériummal karöltve, ahol elhangzott többek között, hogy 2016-ban kiemelt figyelmet kap a belföldi turisták Budapestre csábítása, valamint, hogy a fővárosnak is hamarosan lesz turizmusstratégiája.

Üzleti utazóknak készül budapesti turisztikai kártya 

60 kiállító, több mint 650 előzetesen lefoglalt tárgyalási időpont, 180 szakmai vásárló, 50 szakmai látogató, akik egyharmada külföldi. Ez jellemezte számokban a 2015. december 1-jén, a Groupama Arénában megrendezett MICE Business Day üzleti turisztikai rendezvényt.

Megérkezett a Budapest Winter Invitation turisztikai kártya 

A plasztikkártya a papír kivitelű online voucher helyébe lép az idei téli szezontól.

Töltse fel rendezvényét a BFTK új eseménynaptárába! 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) elindította eseménynaptár szolgáltatását.

Összefogott a BFTK és a Kodolányi János Főiskola 

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a két intézmény, mely közös kutatási és képzési programokra, rendezvényekre, pályázati projektekre terjed ki.

Stratégiai megállapodás Budapest népszerűsítésére 

Stratégiai megállapodást írtak alá a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ vezetői a Széchenyi Gyógyfürdőben található Márvány-teremben. A hiánypótló megegyezés értelmében a jövőben minden olyan tevékenységet közösen vagy összehangoltan végeznek, ami elősegíti Budapest népszerűsítését bel- és külföldön egyaránt.

Bán Teodóra: ‘‘Az élet mindig hozta a lehetőségeket‘‘ 

Lendületesen érkezik egy megbeszélésről az interjúra. Ami először feltűnik, az a természetesség, ami a lényéből árad. Szabadkozik a pár perc késés miatt, annak ellenére, hogy szinte percre beosztott az ideje mindennap. Bán Teodórával kultúráról, művészetről, turizmusról, és persze az idei nyári budapesti attrakciókról beszélgettem.

Lipótvárosi busztilalom: szakmai egyeztetés a polgármesterrel 

Miután a BKK közleményben számolt be arról, hogy július 1-jétől autóbusz-behajtási tilalom lép életbe egész Lipótvárosban, a MUISZ, a NiT és a BFTK részvételével szakmai egyeztetésre került sor Belváros polgármesterével a témában.

Már a Keletiben és a Déliben is vehetünk Budapest Kártyát 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ Nonprofit Kft. által kibocsátott Budapest Kártyát a Keleti és a Déli pályaudvar Ügyfélközpontjában árusítja a MÁV-START. A kártyával a fővárosba érkező turisták a nevezetességeket kedvezményesen látogathatják.

Budapest a nemzetközi médiában 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ angol nyelvű honlapja új menüponttal bővült.

Már jelentkezhetnek az árusok a Tavaszi Vásárra 

2015-ben ismét megrendezésre kerül a Tavaszi Vásár, hogy kulturális élménnyel gazdagítsa mind a Budapestieket, mind a hazánkból és külföldről idelátogatókat egyaránt.

Elköltözött a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ 2015. január 26-án új helyre költözött.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!