Érseki birodalom, pusztatízes és a kihagyhatatlan Paprikamúzeum

Érseki birodalom, pusztatízes és a kihagyhatatlan Paprikamúzeum 

Élményekben gazdag látnivalók, jó hangulat és kellemes tavaszi idő jellemezte a MUISZ kalocsai szakmai programját.
Újabb két évig Molnár Judit a MUISZ elnöke

Újabb két évig Molnár Judit a MUISZ elnöke 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége Esztergomban, a Szent Adalbert Rendezvényközpontban tartotta kedden tisztújító közgyűlését. A régi-új elnök megválasztásán kívül közreadjuk az újonnan választott bizottságok teljes névsorát is.
Az idegenvezető a kapocs a vendég és az utazási iroda közt

Az idegenvezető a kapocs a vendég és az utazási iroda közt 

Miért fontos az idegenvezető szerepe? Hogyan tud fejlődni? Mivel könnyítheti meg a saját munkáját? Milyen elvárásokat kell teljesítenie? A többi között ezekre a kérdésekre kaptak választ a szakemberek 03.21-én a Cityrama Utazási Iroda Idegenvezetői Konferenciáján a Bo33 Hotel rendezvénytermében.
Egyre népszerűbb a MUISZ-tagság

Egyre népszerűbb a MUISZ-tagság 

Nyolc taggal bővült az idei nyár folyamán a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. 

Közel hatvan iroda érdeklődik komolyan a felelősségbiztosítási termék iránt 

Közel 20 iroda biztosan megköti az új felősségbiztosítási terméket, további 38 cég a szerződéskötés előtt áll - tájékoztatott a MUISZ. 
MUISZ: kollektív stand és tunéziai együttműködés az Utazás kiállításon

MUISZ: kollektív stand és tunéziai együttműködés az Utazás kiállításon 

Hasonlóan a tavalyi évhez, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége idén is kollektív standdal vett részt az Utazás 2017 kiállításon.
A Műcsarnokba vitte tagirodáit a MUISZ

A Műcsarnokba vitte tagirodáit a MUISZ  

Február 27-én a Magyar Utazási Irodák Szövetségének Kultúra és Fenntarthatósági Bizottsága szakmai látogatást szervezett a Műcsarnokba.

Felelősségbiztosítási fórum a MUISZ szervezésében 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége hónapok óta dolgozik az utazási irodák működésében egyre fontosabbá váló felelősségbiztosítás témában. Sok-sok egyeztetető tárgyalás eredményeképpen a biztosítás, mint termék létrejött.
Utazási irodák és szállodák: se veled, se nélküled?

Utazási irodák és szállodák: se veled, se nélküled? 

A Müpában tartott MUISZ vacsorán egy panelbeszélgetés keretében esett szó a szállodák és az utazási irodák nem mindig gördülékeny együttműködéséről.

Tudjon meg mindent az utazási irodai felelősségbiztosításról! 

Megszületett a várva várt utazási irodai felelősségbiztosítási termék, amely a Colonnade Insurance S.A. biztosítótársaságnál lesz hamarosan elérhető. A termék részleteit a Magyar Utazási Irodák Szövetsége foglalta össze.

MUISZ-ülés: startra készen a felelősségbiztosítási termék 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége 2017. január 31-én megtartotta alakuló elnökségi ülését, melyre a Danubius Hotel Flamencóban került sor.

A MUISZ felhívja a szakma figyelmét a felügyeleti szerv változására 

Tekintettel arra, hogy 2016. december 31-ével megszűnt a Fogyasztóvédelmi Hatóság, jogutódja Nemzeti Fejlesztési Minisztérium lett, szükséges az utazási irodák Általános Szerződési Feltételeit, illetve az irodákban kihelyezett felügyeleti szervek elérhetőségeit is ennek megfelelően módosítani.

Tisztújító közgyűlésre készül a Magyar Utazási Irodák Szövetsége 

A MUISZ 2016. december 12-én 14:00 órai kezdettel tisztújító közgyűlést tart a Budapest Danubius Health Spa Resort Margitsziget szállodában.

Mindent egy helyen a fekete utazásszervezésről 

Béla tanár úr utazást szervez az iskolában, amit iskolán kívül is hirdet. Az utazás kételemű szolgáltatást tartalmaz, esetleges további programokkal. Ön szerint ez fekete utazásszervezés vagy sem?

A MUISZ megtartotta a jelenlegi elnökség utolsó ülését 

December 12-i tisztújító közgyűlése előtt a Magyar Utazási Irodák Szövetsége a Liberté Étteremben tartotta meg a jelenlegi elnökség utolsó ülését.

Ne dőljön be az irreálisan olcsó üdülési ajánlatoknak! 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége közleményben figyelmezteti az utazókat a lehetséges veszélyekre.

Várakozásokon felül – MUISZ-tanulmányút Albániában 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének tagjai a Shkodra Travel & Tours DMC utazási iroda és az Albán Turisztikai Szövetség (ATA) meghívására ötnapos tanulmányúton vettek részt Albániában.

MUISZ elnökségi ülés a Szamos Today kávéházban 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége október 3-án elnökségi ülést tartott a Szamos Today kávéházban, ahol a közelmúltban megnyílt Szamos Csokoládé Múzeumban Szamos Gabriella tulajdonos és dr. Bak Judit PR-menedzser mutatta be az egyedülálló magángyűjteményt.

MUISZ-irodák az MTÜ által szervezett dél-alföldi tanulmányúton 

2016. szeptember 27-28-án a Magyar Utazási Irodák Szövetségének beutaztatással foglalkozó tagirodái vettek részt a Magyar Turisztikai Ügynökség Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatóságának tanulmányútján, mely igen gazdag, kellemes hangulatú programot nyújtott a résztvevők számára.

A MUISZ az akadálymentes turizmusért 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége fontosnak tartja, hogy a fogyatékkal élők is aktív részesei lehessenek a turizmus nyújtotta lehetőségeknek.

Újabb rendkívüli tagokkal bővült a MUISZ tagsága 

A csendes nyári hónapokban is folytatta lendületes lobbitevékenységét a MUISZ.

A MUISZ észrevételei a Parlament látogatásával kapcsolatban 

Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke egy múlt heti személyes találkozó alkalmával jelezte az Országgyűlés Hivatala Közönségszolgálati Irodavezetőjének, Szigeti Gábornak az utazási irodák tapasztalatait, észrevételeit a Parlament látogatásáról.

MUISZ elnökségi ülés a Continental Hotel Budapest szállodában 

 A Magyar Utazási Irodák Szövetsége 2016. június 9-én elnökségi ülést tartott, melyhez a helyszínt a Continental Hotel Budapest biztosította. Az elnökségi tagokat köszöntötte Géher Zoltán, a szálloda igazgatója, valamint Jakab Gábor értékesítési igazgató.

Tájékoztatást kér a MUISZ a főpolgármestertől 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége a fővárosi fejlesztési tervekkel kapcsolatban érdeklődik Tarlós Istvánnál.

MUISZ-vacsora a Várkert Bazárban 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének következő vacsorájának vendége Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes lesz.

Új tagokkal bővült a MUISZ 

Az elmúlt időszakban 13 új tag csatlakozott a Magyar Utazási Irodák Szövetségéhez.

Új gyalogos-átkelőhely lesz a Hősök terénél 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége - több társszervezet támogatása melletti - hatékony lobbitevékenységének köszönhetően új gyalogos-átkelőhely kialakítása kezdődött meg a Hősök terén március közepén.

Lehet olcsóbb az utazási iroda a Bookingnál 

Végéhez közeledik a Gazdasági Versenyhivatal ágazati vizsgálata az online szálláshelyfoglalások piacán.

MUISZ elnökségi ülés a Bo33 Hotelben 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége 2016. január 25-én elnökségi ülést tartott, melyhez a helyszínt a Bo33 Hotel**** Family & Suites biztosította.

Hatalmas bevételt hozhatna a buszos turizmus az EU-ban 

Az Európai Szövetség a Buszos Turizmusért (EACT) felhívta az Európai Unió figyelmét a buszos turizmus jelentőségére és az elé gördített akadályokra. Az európai szervezett buszos utazásokról készített felmérésben a MUISZ is részt vett.

Az izraeli nagykövet a következő MUISZ-vacsora díszvendége 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége következő vacsoráját a Mazel Tov étteremben tartja.

A MUISZ tájékoztatása alapján fekete utazásszervezőt bírságolt az MKEH 

Erdélyi utazási csomagot kínált értékesítésre egy engedéllyel nem rendelkező szervező, az esetet a Magyar Utazási Irodák Szövetsége jelentette a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal felé.

Hetven utazási iroda a MUISZ adóelőadásán 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége december 11-én rendezte meg szokásos adóelőadását, melynek célja, hogy a Szövetség tagjai részletes információhoz juthassanak a következő év adóváltozásaival kapcsolatban.

Adózási előadást szervez a MUISZ 

"Hogyan adózzanak az utazási irodák 2016-ban?" címmel.

Jó úton jár a MUISZ, de sok még a tennivaló 

Tevékenységének és hatékonyságának javítása érdekében a Magyar Utazási Irodák Szövetsége felmérést végzett tagsága körében. Kérdéseivel arra kereste a választ, hogy a tagirodák mennyire elégedettek a szövetség munkájával. A kitöltők sok hasznos javaslatot megfogalmaztak.

Stratégiai együttműködést kötött a MUISZ és az Edutus Főiskola 

A megállapodás többek között közös kutatómunkára, szakmai gyakorlatra és marketingtevékenységre vonatkozik.

MUISZ Közgyűlés a Hilton Budapest szállodában 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége 2015. november 25-én rendezi meg év végi Közgyűlését.

Új jogi szakértő a MUISZ-nál 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége egy éves, meghosszabbítható szerződést kötött az Oppenheim Ügyvédi Irodával, melynek értelmében november 1-jétől dr. Csépai Balázs ügyvéd a Szövetség jogi szakértője.

MUISZ vacsora a Groupama Arénában 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége szakmai vacsorasorozatának következő helyszíne a Groupama Aréna lesz november 11-én.

Vízumtémában kezdeményezett egyeztetést a MUISZ a Külügyminisztériummal 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége a Külügyminisztérium Konzuli és Állampolgársági Főosztályának vezetőjével folytatott megbeszélést vízum témában.

A MUISZ is ott lesz az Utazási Irodák Szövetségeinek 3. nemzetközi találkozóján 

Öt kontinens több mint hatvan országának turisztikai szervezetei, közel 175 képviselő vesz részt a rendezvényen, melyre a Magyar Utazási Irodák Szövetsége is meghívást kapott.

MUISZ elnökségi ülés az Opera Garden Hotel & Apartments szállodában 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége 2015. szeptember 16-án elnökségi ülést tartott, melyhez a helyszínt az Opera Garden Hotel & Apartments biztosította.

Menekültügy: lemondják a budapesti utakat a turisták, pedig hazánk biztonságos 

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének (MUISZ) tagirodáinál a menekültügyi helyzet miatt külföldi csoportok és egyéni utasok mondják le magyarországi látogatásaikat. A szervezet attól tart, hogy a következő napokban még több lemondás érkezhet, ami jelentős bevételkiesést okozhat - tudatta a MUISZ pénteken az MTI-vel.

Lipótvárosi busztilalom: szakmai egyeztetés a polgármesterrel 

Miután a BKK közleményben számolt be arról, hogy július 1-jétől autóbusz-behajtási tilalom lép életbe egész Lipótvárosban, a MUISZ, a NiT és a BFTK részvételével szakmai egyeztetésre került sor Belváros polgármesterével a témában.

MUISZ-közgyűlés: aktív félév után tevékeny jövő 

Megtartotta idei első közgyűlését a Magyar Utazási Irodák Szövetsége. Az eseményen hallhattunk a szövetség elmúlt félévének aktivitásairól és a jelenlegi lobbitevékenységekről, valamint a további tervekről, de a közgyűlésnek helyet adó Pesti Vigadót és a Hotelstars-rendszert is megismerhették a jelenlévők.

MUISZ Közgyűlés a Vigadóban 

A Magyar Utazási Irodák Szövetsége június 23-án 14.00 órai kezdettel tartja soron következő Közgyűlését a Vigadóban, a Makovecz teremben.

MUISZ-vacsora a Vén Hajó Étteremben Szentgyörgyvölgyi Péterrel 

Június 10-én kerül sor a Magyar Utazási Irodák Szövetsége által szervezett vacsorára.

A MUISZ is részt vesz az ECTAA budvai közgyűlésén 

Montenegróban tartja féléves közgyélését az Európai Utazási Irodai Szövetségek Egyesülése.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!