hirdetés
hirdetés

Magyar siker rangos turisztikai szakmai versenyen

A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának csapata nyerte a 2021 Central & Eastern Europe Student Market Study Competition nemzetközi versenyt.

hirdetés

Az első alkalommal megrendezésre került közép-kelet-európai turizmus piacelemző versenyen egy pályamunkát kellett összeállítani, melyben egy külföldi turisztikai piac elemzése és továbbfejlesztése volt a feladat. A 4 fős, alap- és mesterképzéses hallgatókból álló BGE-s csapatnak a több hónapos felkészülés alatt nagy kihívást jelentettek a járványhelyzetből adódó hirtelen változások.

A magyarok 4 fős csapata – Nguyen Phuong Thao, Molnár Csenge Anna, Balog Jázmin Éva (turizmus-vendéglátás alapképzés) és Boutchichite Noura (turizmus menedzsment mesterképzés) képviselte. A hallgatók versenyre történő felkészítése Karakasné dr. Morvay Klára (Vendéglátás Tanszék) és dr. Erdélyi Éva (Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék, „MITO Klub” szakmai vezető) oktatók vezetésével valósult meg.

A magyar győztes csapat
A magyar győztes csapat
 

A feladatról

A versenyfeladat egy 30 perces pályamunka elkészítése volt, amelyben előzetesen kapott adatok és kritériumok alapján egy külföldi turisztikai piacot – a magyarok Prágát választotta – kellett elemezni, majd javaslatokat tenni annak továbbfejlesztésére (pl.: melyik városrészt érdemes turisztikai szempontból fejleszteni, milyen szegmensekre érdemes koncentrálni a turizmus fellendítése céljából).

A versenyről

A pályamunka elkészítése, a versenyre való felkészülés augusztus végén kezdődött el heti rendszerességű tréningek keretében. Az elkészült pályázatmunkák 30 perces bemutatására egy prezentáció keretében november 5-én online formában került sor.

A rangos nemzetközi zsűriben szállodavezetők, turisztikai szervezetek és befektető cégek vezetői foglaltak helyet, akik a prezentáció során ad hoc kérdéseket is feltehettek a versenyzőknek.

A hallgatók az első helyért járó 750 eurót további tehetséggondozó programok, versenyek támogatására ajánlották fel.

(forrás: BGE)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk