hirdetés
hirdetés

Menjünk világgá! Utazás kiállítás Miskolcon is

Miskolcon már huszonötödik alkalommal rendezték meg a régió legnagyobb idegenforgalmi rendezvényét, az utazás kiállítást, március 9-én és 10-én az ITC székházban.

hirdetés

Bárdos István, a kiállítás szervezője lapunk munkatársának a helyszínen elmondta, március utolsó, április első napjaiban szokták rendezni a turisztikai seregszemlét, de a két hosszú ünnep, valamint a debreceni kiállítás miatt, vagy most volt lehetőség megrendezni, vagy április közepe lehetett volna. Úgy tapasztalta, hogy a korai dátum miatt nagyobb volt az érdeklődés, mert a látogatók számítottak arra, hogy sok utazási iroda március 31-ig előfoglalási kedvezményekkel kedveskedik az utasoknak. Mint mondta, az évek folyamán változtak a szokások, akik eddig egy standon mutatták meg értékeiket, azok most gazdaságossági szempontból egy nagyobbat vesznek, és azon belül 5-6-7 desztináció mutatkozik be.

Még nincs pontos nyilvántartás arról, hogy hányan látogatták meg a kiállítást, de az előrejelzések szerint csaknem száz kiállítót, és tízezer látogatót vártak, ami bizonyítja, hogy budapesti Utazás kiállítás után a szakmában az egyik legjobb vidéki rendezvény között tartják számon a miskolcit.

Idén a külföldi díszvendég Szlovákia, a belföldi Kossuth Lajos szülőhazája, Monok volt.

Szlovákia standján többek között a Miskolctól 80 kilométerre lévő Kassa, a kassai repülőtér, valamint a Szlovák Paradicsom, Betlér, Eperjes, Bártfa és Rozsnyó mutatkozott be. Soňa Jelínková, a Szlovák Turisztikai Képviselet vezetője országa turisztikai szépségeit bemutató prezentációjában azt emelte ki, hogy Miskolcon 25. alkalommal rendezték meg a kiállítást, Szlovákia pedig most ünnepli megalakulásának 25. évfordulóját. Az érdeklődőkkel országa kimagasló eredményeit és szülötteit, azok munkásságát ismertette meg, valamint az UNESCO örökség bejárható helyszíneit sorolta.

Demeterné Bártfay Emese, Monok polgármestere a település épített örökségeire, neves szülöttére Kossuth Lajosra, valamint kastélyaira, templomaira, vendégházaira hívta fel a figyelmet. Három-négy napraforgós vendégházaik és zarándokútjuk sok vendéget vonz, turizmusuk jelentősen emelkedett az utóbbi években.

Sokan keresték fel a Robinson Tours, valamint Ciprus standját, de látogatókban bővelkedett a baktalórántházai Fenyves szálló standja is, ahol a tulajdonostól, Krivács Adrástól, a Magyar Nemzeti Gasztronómia Szövetség elnökétől főzési tippek után is érdeklődtek.

Miskolc nem áll le a kiállítás után sem, a népszerű tematikus belvárosi programsorozat immár 4. évadát indítják el március 10-én. Az előző évekhez hasonlóan az idén is márciustól novemberig minden hónap 2. szombatján várják az érdeklődőket a garantált idegenvezetésekre. Bár ebben az évben néhány alkalommal ezek a szombatok munkanapok lesznek, a szervezők mégsem térnek el a megszokott időponttól – a törzsvendégekhez igazodva. A tavalyi év sikerén felbuzdulva az idén is vásárolható 6 alkalomra szóló sétabérlet.

Bódi Ágnes
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai