hirdetés

Nem is alakult olyan rosszul az airbnb-zők helyzete covid idején

Hiszen csak az új magyar Airbnb-s házigazdák több mint 200 millió forintot kerestek a járvány kitörése óta. Világszinten az ilyen újonnan csatlakozott házigazdák bevétele több mint 1 milliárd dollár.  Az Airbnb legfrissebb közleménye szerint.

hirdetés

A Covid-19 alatt az Airbnb legfrissebb riportja szerint megjelentek azok a házigazdák is, akiknek egy ingatlanjukat a járvány idején listázták, így a világjárvány kitörése után köszönthették első vendégeiket. ŐK globálisan már több mint 1 milliárd dollár bevételt könyvelhettek el az eltelt időszak alatt. Hasonló, vagyis egy év alatt belépett hazai Arbnb-zők bevétele pedig több mint 200 millió forintot tett ki 2020 márciusától - mostanáig.

Az Airbnb platformon keresztül szerzett pénzt a házigazdák gyakran a legfontosabb, közüzemi számláik kifizetésére használják; derült ki a vendégeket fogadók körében készített friss felmérés szerint. 

További érdekesség, hogy az új Airbnb szállásadóknak 55 százaléka nő; akiket különösen nagy mértkében sújtott a világjárvány, mivel sokan közülük elvesztették a munkahelyüket. 

 

Világszinten a házigazdák fele azt válaszolta a felmérés során, hogy az Airbnb-ből származó bevételüket arra használják, hogy megőrizhessék saját otthonukat. Továbbá a legfrissebb kutatás szerint a világjárvány alatt az USA-ban 10 szállásadóból 3 (29%) arra használta az Airbnb bevételét, hogy kifizesse jelzálog hitelét, vagy saját szállásának bérleti díját. A házigazdák egynegyede (26%) pedig az adósságait fizette ki belőle, valamint 10 százalékuknak egészségügyi ellátásra kellett a lakáskiadásból befolyó összeg.  

 

 
(forrás: Airbnb / Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja, a covid harmadik hulláma befolyással lesz a nyitási terveire?

Kiadónk társoldalai