Parti, biztonság és környezetvédelem Zamárdiban

A szerdán kezdődő Balaton Soundra vasárnapig 160 ezer vendéget várnak a szervezők, akik igazi sztárdömpinggel készülnek.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az európai fesztiválszcéna legmenőbb vízparti fesztiválján az eddigi legjobb világsztár felhozatalt köszönthetjük, az elektronikus tánczene legnagyobb képviselői mellett az ’urban music’ stílus, azaz a rap, hiphop, r’n’b világsztár előadóit is felsorakoztatva.

Fülöp Zoltán, a fesztivál főszervezője szerint „a Balaton Sound védjegye – kezdetek óta – az egyedi, vízparti és vízre épült fesztiválhelyszínek, a világsztárok sora és a szolgáltatások minősége. Ehhez társul az egyedi látványvilág és az elkötelezettség, hogy a fesztivállátogatók minél nagyobb biztonságban érezhessék magukat”.

A világsztár-felhozatalra idén sem panaszkodhatunk, a Sound hét helyszínen is kínál nemzetközi csemegéket az elektronikus zene mellett számos más műfajban. A Nagyszínpadon kizárólag nemzetközi sztárok lépnek fel, többek mellett Don Diablo, J Balvin, Tiesto, Future, Marshmello, Timmy Trumpet, The Chainsmokers, Sean Paul, Armin van Buuren, Rudimental live, G-Eazy és DJ Snake, a Dreher Arénában a legnépszerűbb hazai zenekarok, a Wellhello, a Punnany Massif és a Halott Pénz mellett olyan sztárok állnak színpadra, mint a KSHMR, a Tchami x Malaa, Nicky Romero, Deorro, Nervo, Valentino Khan, Sam Feldt vagy Desiigner, Killy, és Denzel Curry.

Az ELROW at Casa Bacardi az idei évben egy majd’ 5000 partizó befogadására képes, egyedi kialakítású sátorba költözik, extravagáns díszlettel, magával ragadó látványvilággal és többek közt Paul Kalkbrennerrel érkezik a Balaton partra. A Jägermeister presents: The Club nevet viselő vadonatúj helyszín minimál stílusú, félig vízre épült építményével a legmenőbb ibizai klubok világát teremti meg, de a vízre épült TCL Stég szintén tartogat izgalmakat, a Belgian Stage pedig, nevéhez méltóan, a belga szcéna legismertebb, tört ütemeket pörgető arcait vonultatja fel kora délutántól estig.  A fesztivál ideje alatt minden nap limitált befogadóképességű BoatParty-kon szórakozhatnak azok, akik még a fesztivál területén található programdömpingnél is többre vágynak, míg a parton Beach Bash partik zajlanak. De aki sportolni szeretne, a Strandsport Helyszínen vagy a Street Workout pályán mozgathatja meg izmait.  

Közben utcaszínházak és látványos artistaprodukciók is szórakoztatják a fesztiválozókat, míg az Art of Freedom egyik installációja a tavaly elhunyt Avicii-ről emlékezik meg.

 

Fókuszban a biztonság és a környezetvédelem  

„A fesztivál idén is nagy figyelmet fordít a biztonságra a Safety First kezdeményezés révén. A tavalyihoz képest dupla annyi, közel 100 Safety First önkéntes áll munkába a fesztivál idejére, köztük jónéhány külföldi jelentkező. Újdonság a Balaton Sound applikáción belül elérhető ún. SoundWatch fül, melynek segítségével meghatározható a fesztiválozók tartózkodási helye és az alkalmazáson belül közvetlenül segítséget is kérhetnek” – mesélte Lobenwein Norbert, a Sound másik alapító-főszervezője.

A Safety First program keretén belül a fesztiválozók biztonságával kapcsolatos területek szakértői edukálják a fiatalokat és hívják fel a figyelmüket a fesztivál során esetlegesen felmerülő problémás esetekre. A fesztivál különböző területein pedig magyar és angol nyelvű posztereken lesznek olvashatók a Safety First szakértők tanácsai, illetve a fesztiválon kapható repoharakon is vicces, ugyanakkor edukatív tanácsokkal találkozhatnak a fesztiválozók.

A fenntarthatóság és a környezettel való harmonikus együttélés a Balaton Sound esetében is egyértelmű és alapvető célkitűzés. A fesztiválnak helyet adó Zamárdi nagyon sokat adott a Balaton Soundnak és ezt többek közt az idei évben hagyományteremtő szándékkal induló fa ültetés programmal szeretnék a szervezők megköszönni.

A Balaton Soundon idén is repohárból ihatjuk a különböző italokat, ezek mintegy 400.000 hagyományos műanyag poharat váltanak ki, minimálisra csökkentve a műanyag hulladék mennyiségét. A műanyag szívószálakat is lebomló, papír szívószálra cserélik, továbbá a fesztiválon 45 gyűjtőponton szelektíven gyűjtik a pet palackokat az és alu dobozokat is.

A The Chainsmokers az élhetőbb bolygóért kampányol játékával, amelynek nyertese a DJ duó VIP vendége lesz, míg a Sound visszatérő fellépői, Andrew Taggart és Alex Pall idén a fenntartható fejlődés fontosságára hívják fel a figyelmet.

A Sound számokban

A Balaton Sound legnagyobb szabadtéri helyszíne a Nagyszínpad, ami 78 méter széles és 28 m mély, azaz több mint 2.000 m2 területű. A nagyszínpad A legnagyobb fedett helyszín a Dreher Aréna, ami majd 5.000 m2 területű és több mint 10.000 főt képes befogadni. A Nagyszínpad alkatrészeit 36 kamion szállította a helyszínre. A Sound területén 8.000 m2 nagy teherbírású alumínium utat fektettek le, hogy a járművek ne terheljék a talajt illetve a közönség számára 10.000 m2-nyi talajtakarást építettek ki. A fesztiválon 250 wc és 300 tusoló áll a fesztiválozók rendelkezésére és egy időben majd 400 biztonsági őr ügyel a biztonságra.

 


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.