hirdetés
hirdetés

Rekord és bővítések az Ibusznál

A 2019-es rekordév után 35 százalékkal bővítette kínálatát az Ibusz, amelynek elsődleges piaca továbbra is Görögország és Spanyolország lesz, de a belföldi utakban is erős évre számítanak.

hirdetés

Komora Zoltán, az utazási iroda vezérigazgató-helyettese a 2020-as katalógus bemutatásán azt mondta, pénzügyi szempontból rekord év volt a tavalyi, hiszen a cég árbevétele meghaladta a 20 milliárd forintot. Több, mint 100 ezer utasuk volt, az értékesítés 60 százaléka lakossági, 40 százaléka pedig céges, az utak 60 százalékát. saját irodáik, 40 százalékot pedig a közvetítők adják el, és ezt egészséges aránynak nevezte.

További pozitívumként értékelte, hogy jól sikerült a belföldi programértékesítés és a nyári üdülő csomagok eladása is rekord szintet ütött meg.

Komora Zoltán kiemelte azt is, hogy meglátásuk szerint jó arány alakult ki a piacon az egyéni és szervezett utak között, és több éve tart az utazási irodák elismertségének emelkedése, az utasok tömegesen keresik fel az irodákat.

Komora Zoltán, az Ibusz vezérigazgató-helyettese.
Komora Zoltán, az Ibusz vezérigazgató-helyettese.

Ezek után elmondása szerint pozitívan indulnak neki a 2020-as szezonnak, és bár a koronavírus, illetve az euró/forint árfolyam miatt vannak kockázatok. Utóbbival kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a már előleggel lefoglalt utaknál semmilyen árváltozás nem lesz.

Összesen hetente 24 charterjáratot indítanak a nyári szezonban, amelyet a Smartwings légitársaság teljesít, emellett hetente három Wizz Air gépen foglaltak be helyeket. Az Ibusz kínálata 35 százalékkal nagyobb, mint tavaly, és a rendkívül erős előfoglalási szezonon vannak túl. 

Az Ibusz a nyári szezonban a repülős, autóbuszos, és egyéni utazással elérhető mediterrán üdülőterületekre összesen heti mintegy 4 ezer fő utazását tervezi.

A társaság a nyaraló csomagokon kívül belföldi utakat is szervez, az adatok ezen a piacon 120 százalékos növekedést tapasztalnak eddig. Kedveltek még a körutazások, városlátogatások, Az Ibusz 115 útvonalon 500 indulást biztosít ebben a piaci szegmensben.

Balogh Csaba turisztika főosztályvezető arra hívta fel a figyelmet, hogy idén a társaság is áttér a teljes ár alkalmazására. Kiemelte még, hogy a hatóság ellenőrzi majd a csalogató árakat, és nem csak a szervező, de a közvetítő irodát is megbírságolják, ha szabálytalanságot találnak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai