hirdetés
hirdetés

Strand létesülhet a VIII. kerületben

Két éven belül megnyílhat a kerület strandja, mely a tervek szerint egész évben nyitva tartana.  

hirdetés

A Négy Tigris nevű egykori kínai áruház négy éve zárt be, a terület hasznosítása azóta megfeneklett – írja a Magyar Nemzet.

2013-ban a több mint 20 hektáros területre 2013-ban sport- és szabadidőközpontot terveztek. Az elképzelt, négymilliárdos beruházásból nem lett semmi; a Józsefvárosi pályaudvar főépülete körül felépült a holokauszt áldozatainak emlékhelyéül szánt Sorsok Háza, ám az is két éve üresen áll.

A kerület polgármestere a napokban számolt be róla, hogy a kihasználatlan nagy ingatlant négyfelé osztják majd. A polgármester szerint a kilátásban van egy ligetes, három-négy-öt medencés strand kialakítása, amelyet egyaránt használhatnának az V., a VI., a VII., a VIII., a IX. és a X. kerületi családok.

Már tárgyaltak is a Budapesti Gyógyfürdők és Hévizei Zrt. (BGYH) vezetőjével, aki szerint Józsefváros alatt is legalább olyan jó minőségű, akár gyógyfürdőzésre alkalmas vizek buzoghatnak, mint a városligeti Széchenyi fürdő környékén. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

Szőke Lászlót, a BGYH vezérigazgatója szerint: ahhoz, hogy megbizonyosodjanak a víz minőségéről, előbb kutakat kell létesíteni, s annak költségei meghaladják a százmillió forintot. – Egyebekben a valóban 1,5-2 milliárdos beruházásból két év alatt kialakítható egy fürdő, s mind a fejlesztésben, mind az üzemeltetésben részt venne a BGYH is – mondta Szőke László, aki ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy önmagában nyári strandot már nem szabad építeni, csak ha télen is használható, így gazdaságosan üzemeltethető fürdőt. 

(forrás: Magyar Nemzet)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai