Szállodai marketingesek: ismét együtt!

Két év kényszerű kihagyás után végre ismét együtt a Marketing Belső Kör (MBK) gyakran változó, mégis sok ponton állandó csapata. Ezúttal a Radisson Blu Béke Hotel Zsolnay Kávéházában találkoztunk.

Tizennyolcan gyűltünk össze, hogy finom kávé és süteményköltemények mellett megtudhassuk egymásról, ki hogyan vészelte át a covid hosszúra nyúlt időszakát, ki hova került, éppen most mit csinál vagy milyen kihívások előtt áll. 

 

Van, aki szállodanyitással, mások újranyitással vagy felújításokkal bajlódtak, több helyütt születtek "covid-babák", sokan home office-ból dolgozták végig a covid nagyrészét, azonban abban egyetértettek a jelenlévők, hogy most viszont már mindenki a fedélzeten: azaz a szállodai ágazatban nem vált elfogadottá a HO-rend, mert "ott kell lenni", ahogy hallják nap mint nap a meetingeken.

Ahogy az várható volt, sok budapesti házban küzdenek munkaerőhiánnyal, többen is mondták, hogy nem sikerült mindenkit megtartani a lezárások ideje alatt. Volt, akit elküldtek, volt, aki magától lett pályaelhagyó - és nem is tér vissza a területre, pedig most már lehetne.

A vendégkörökről is szó esett, ennek kapcsán kiderült, sok házban - főleg a kisebb kapacitásuak esetén - egyre magasabb a foglaltság, meglepő módon sok az ukrán vendég is köztük, de hogy mit hoz majd a rohamosan közeledő nyár - az még a jövő zenéje.  

Forrás: Turizmus Online


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.