Tegyünk az utazáspesszimizmus ellen!

Elég az utazáspesszimizmusból - mondja Gruber Csaba, a Gruber Travel tulajdonos-ügyvezetője, aki közösségi oldalán fejti ki véleményét azzal kapcsolatban, hogy sok magyar idén fél külföldre utazni.

A turisztikai szakember szerint a nagyrészt a turizmusból élő országok mindent megtesznek azért, hogy a turisták biztonságban legyenek, bárhová is mennek, az utazási irodákban foglalható választék pedig rendkívül széles. A Gruber Travel is számtalan ajánlattal várja az utasokat nyolc budapesti bevásárlóközpontban található irodájában, és hamarosan nyíló két vidéki irodájában Érden és Dunakeszin.


Meg kell tanulnunk együtt élni az eseményekkel

Gruber Csaba így kezdi bejegyzését a közösségi oldalon: „14 éves korom óta utazásszervezéssel és utazásközvetítéssel foglalkozom. Idén június 1-jén lesz 20 éve, hogy megnyitottam az első utazási irodámat, de az elmúlt 20 évben nem találkoztam annyi >>utazáspesszimista<< emberrel, mint az idén. Mindannyian látjuk, halljuk, hogy mi történik a nagyvilágban, de azért az élet mindenhol megy tovább. Ha valaki azt gondolja, hogy idén azért nem utazik külföldre, mert migránshelyzet van, vagy az elmúlt években történt terroresemények miatt, akkor azt az illetőt megnyugtatom, hogy jövőre, meg azután, meg azután, meg azután is lesz migránshelyzet és lesznek robbantások. Meg kell tanulnunk ezekkel az eseményekkel együtt élni. Nem zárkózhatunk be örökre az otthonunkba azért, mert félünk elutazni bárhová is, mert akkor elérik a >>rossz emberek<< azt, amit el akarnak érni: félelemkeltés, az idegenforgalom ellehetetlenítése, országok gazdaságának meggyengítése. Magyarok, figyelem! Amíg mi nyalogatjuk a >>nemlétező sebeinket<<, kivárunk és elhiszünk mindent a >>szenzációhajhász<< újságíróknak, addig a nyugat-európaiak, a szlovákok, a csehek, a lengyelek, az oroszok és mindenki más elfoglalják a legkedvezőbb szállásokat Olaszországban, Spanyolországban, Görögországban, Franciaországban és minden tengerparti nyaralóhelyen."

A célországok alapvető érdeke a biztonság

Gruber Csaba hozzáteszi, hogy az adott desztinációk mindent megtesznek azért, hogy garantálják a biztonságot. "Ha azt gondoljátok, hogy az idegenforgalomból magas bevétellel rendelkező országok nem tesznek meg mindent a biztonság megteremtésére, akkor tévedtek. Minden ország kormányának elemi érdeke megvédeni az állampolgárait és az odautazó külföldieket is. Higgyétek el, hogy sem a Külügyminisztérium, sem az utazásszervező irodák, sem a charter és fapados légitársaságok nem akarnak elküldeni senkit olyan helyre, ahol veszélyben lehetnek. Soha nem volt ennyire fontos dolog, hogy jól biztosított utazási irodákban foglaljátok le az utazásotokat, mint most, mert ez garancia lehet nektek mindenre egy esetleges probléma esetén. Ne egyéni szervezéssel vágjatok neki a nagyvilágnak, mert bármilyen váratlan helyzetben nem tudjátok lemondani a már kiállított repülőjegyeket és rendszerint a szállásokat sem. Itt a nyár a nyakunkon, és megkezdődik minden idegenforgalmi régióban, az összes tengerparton és a nagyvárosokban a szezon, ha törik, ha szakad, magyar utasokkal együtt vagy azok nélkül, ugyanis az ott élő emberek az idegenforgalomból élnek. Ők nem félnek és nagyon várják az összes turistát, főleg a magyar turistákat, akiket szinte az egész világon nagyon szeretnek. 2016 nyarán lesz Rio de Janeiróban az olimpia, Franciaországban a foci EB és Törökországban (Antalya) a Világkiállítás. Ezekre a rendezvényekre több millió turistát várnak az egész világból. Hamarosan elindulnak Budapestről, Debrecenből és Sármellékről az első charter repülőgépek a legkedveltebb üdülőhelyekre. Utazhattok repülővel a békés görög szigetekre (Kréta, Rodosz, Korfu, Zakhyntos, Kefalónia, Karphatos), a spanyol tengerpartokra (Costa Brava, Costa Blanca, Costa del Sol, Mallorca, Ibiza, Teneriffe, Gran Canaria), Máltára, Észak- és Dél-Ciprusra, Szicíliába, Tunéziába, Egyiptomba, Bulgáriába, a török Riviérára és még sok más szép országba, szigetre vagy városba, illetve utazhattok autóval (egyénileg) Horvátországba, Olaszországba, Ausztriába, vagy valamilyen gyönyörű körutazásra" - fejezi be ezt a gondolatmenetet a Gruber Travel tulajdonos-ügyvezetője.


Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben

Megszólalt a hitelminősítő a Boeing-ügyben 

A Moody's hitelminősítő közölte, hogy fontolóra veszi a Boeing minősítésének lerontását.
Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.
Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat

Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat 

Egynapos túrához is ideális a menetrendje.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.