hirdetés
hirdetés

Turizmus mindenkinek

Szeptember 27-én a Turizmus Világnapja alkalmából Miskolc városa is csatlakozik a világnap témájához, amely idén az akadálymentes turizmust helyezi előtérbe.

hirdetés

Miskolc turisztikai szervezete, a MIDMAR Kft. egy olyan idegenvezetés keretében kívánja Miskolc belvárosán végigkalauzolni a résztvevőket, amelynek során a segítséggel élők is közelebbről megismerkedhetnek a fontos és érdekes látnivalókkal.

A városnézésen előre regisztráltak vesznek részt, akikkel segítő szervezetek, a Mozgássérültek és Barátaik Miskolc Városi Egyesülete valamint a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola közvetítésével vette fel a kapcsolatot a MIDMAR.

Természetesen a turisztikai szervezet előtt is ismert, hogy az akadálymentesítés nem pusztán fizikai akadályok megszüntetését jelenti, de a különböző érintettségű, eltérő igényű célcsoportoknak részben más útvonalakra és másféle segítőkre, segítségre van szükségük.

Forrás: www.hellomiskolc.hu
Forrás: www.hellomiskolc.hu

A világnapi programon két csoportnak, a kerekesszékkel és a vakvezető kutyával közlekedőknek szerveznek városismereti sétát, amelynek kettős célja van: egyrészt, hogy olyan segítséggel élők számára nyújtson turisztikai élményt, akik máskor nem vagy csak ritkán részesülnek hasonlóban, másrészt, hogy a társadalom figyelmét e jeles napon is ráirányítsuk a téma fontosságára.

Az akadálymentes turisztikai program szeptember 27-én kedden délelőtt 10 órakor kezdődik, indulás a Tourinform irodától (Széchenyi utca 16.).

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!