hirdetés
hirdetés

Végre! Ismét jár a kisvasút Gemencen

A kisvasút május 23-tól egyelőre csak hétvégeken üzemel, az Ökoturisztikai Központ hétköznap és hétvégén is nyitva lesz, azonban szolgáltatásait csak hétvégén lehet teljes körűen igénybe venni.

hirdetés

Május 23-tól hétvégeken ideiglenes menetrend szerint újraindul a Gemenci Állami Erdei Vasút Pörböly és Lassi állomások között. Ezzel egy időben a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja is megnyitja kapuit, hétvégén és hétköznap is látogatható lesz.

Erdei vasút / fotó: Baricz Árpád
Erdei vasút / fotó: Baricz Árpád

Figyelemmel a koronavírus-járvány aktuális helyzetére, a mindenkori járványügyi ajánlásokat betartva várja a turistákat a Gemenc Zrt.

Az erdőgazdaság mindenkitől azt kéri, hogy éljen a helybiztosítás lehetőségével, mert nem tudja garantálni a be nem jelentkezettek számára az erdei vonatozást. Az erdei vasút közlekedése idején a parkoló, a vizesblokkok, a játszótér, az ajándékbolt és a büfé is üzemel az érvényes járványügyi előírások korlátai között.

A Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központja is megnyit május 23-án, hétköznap 8.00 - 16.00 óráig, hétvégén 8.00 - 17.00 óráig várja a látogatókat. A Gemenc Kincsei kiállítás a hétvégi és munkaszüneti napokon látogatható, a büfé és az ajándékbolt is csak akkor tart nyitva.

A betartandó járványügyi szabályokról, az átmeneti nyitvatartási rendről és a Gemenci Állami Erdei Vasút ideiglenes menetrendjéről a Gemenc Zrt. hivatalos weboldalán lehet tájékozódni.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai