Felújítás után újranyit az ország legrégebbi kisvasútja

Felújítás után újranyit az ország legrégebbi kisvasútja 

Szombattól újraindulnak a szerelvények a Baranya és Somogy vármegye határán, Almamellék és Sasrét között kanyargó, közelmúltban felújított erdei kisvasúton - közölte a "Zselici csühögőt" fenntartó Mecsekerdő Zrt. a honlapján.
A járvány ellenére nőtt az utasok száma ezen a kisvasúton

A járvány ellenére nőtt az utasok száma ezen a kisvasúton 

Felemás esztendőn vannak túl az ÉSZAKERDŐ Zrt. által fenntartott kisvasutak.
Megújul a kismarosi kisvasút

Megújul a kismarosi kisvasút 

Több mint 1,5 milliárd forintból megújul a kismarosi kisvasút.
Végre! Ismét lehet a Börzsönyben kisvasutazni

Végre! Ismét lehet a Börzsönyben kisvasutazni 

Szombattól újra üzemel két börzsönyi erdei vasút, a vonatok a Kemencei Erdei Múzeumvasút és a Márianosztra-Nagyirtáspuszta Erdei Vasút vonalán közlekednek.
Végre! Ismét jár a kisvasút Gemencen

Végre! Ismét jár a kisvasút Gemencen 

A kisvasút május 23-tól egyelőre csak hétvégeken üzemel, az Ökoturisztikai Központ hétköznap és hétvégén is nyitva lesz, azonban szolgáltatásait csak hétvégén lehet teljes körűen igénybe venni.

Megújul a királyréti és a kemencei kisvasút 

Megújul a királyréti és a kemencei kisvasút A herceghalmi székhelyű Híd-Tám Hídépítési Fővállalkozó, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. újíthatja fel a Királyrét és Kismaros közötti Királyréti Állami Erdei Vasútat, valamint a Kemencei Erdei Múzeumvasutat, nettó 1 milliárd 150 millió forintért. A becsült ellenérték 1 milliárd 316 millió forint volt.

2,1 milliárdos támogatást kap a balatonfenyvesi kisvasút 

A jövőre 70 éves balatonfenyvesi kisvasút Csisztafürdőhöz vezető ágának újra üzembe helyezéséhez és felújításához 2,1 milliárd forinttal járul hozzá az állam - mondta el Lombár Gábor, a település független polgármestere az MTI-nek hétfőn.
Szeptemberig jár a balatonfenyvesi kisvasút

Szeptemberig jár a balatonfenyvesi kisvasút 

Szeptember 9-től november végéig üzemszünet lesz a balatonfenyvesi kisvasúton, folytatódik a pályafelújítás, addig azonban naponta tucatnyi járat viszi a kirándulókat a Nagyberekbe.

Újra jár a kisvasút Balatonfenyvesen 

Szombattól újraindul a forgalom a balatonfenyvesi kisvasúton a nyári turistaszezon idejére - közölte a Mávinform csütörtökön az MTI-vel. A márciusban elkezdett, teljes forgalomszüneteléssel járó pályafelújítás ősztől folytatódik Balatonfenyves és Somogyszentpál között.
Ilyen utazáson honvágy?

Ilyen utazáson honvágy? 

Repülővel utazni általában jó. Különösen, ha egy hosszú távú járaton a kényelem is nagyobb hangsúlyt kaphat. A Qatar Airways fedélzetén nincs hiány kényelemből, különösen igaz ez a business class-ra. Szubjektív eszköztesztünket a Thaiturizmus utazási iroda és maga a légitársaság tette lehetővé egy thaiföldi meghívással.

Jobb kommunikáció kell az eredményekről – az Erdők hete 

Érdemtelenül keveset beszélünk arról, és mutatjuk be, hogy mennyi csodálatosan felújított erdei utunk, ösvényünk, új turistaházaink vannak. Ezt Fazekas Sándor földművelésügyi miniszterrel október 6-án, pénteken tartott közös sajtótájékoztatójukon beszélt Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos. 

Svájci kocsik állnak forgalomba a kárpátaljai kisvasúton 

Öt éven belül teljesen felújítják a kárpátaljai Borzsa-völgyi vasút mentén található állomásokat. Az útvonalon svájci kocsik állnak forgalomba - számolt be a tervekről a karpatinfo.net.

Száz év után megújul a lillafüredi kisvasút 

Korhűen újítja fel a Lillafüredi Állami Erdei Vasútat üzemeltetője, az Északerdő Zrt., miután kiderült, hogy a kormány a turisztikai célú keskeny nyomközű kisvasutak fejlesztéséről szóló határozata szerint a  lillafüredi kisvasút felújítását is támogatja. 

A kormány több milliárd forintot fordít kisvasútfejlesztésre 

Újraosztották a tavaly decemberben a kisvasutak turisztikai célú fejlesztésére jóváhagyott 10 milliárd forintot -- hangsúlyozta Révész Máriusz, kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Tízmilliárd forintból fejlesztik a kisvasutakat 

A legforgalmasabb kisvasúti vonalak kerülnek be a kormányzati keretből felújítható körbe – jelentette be Révész Máriusz kormánybiztos.

Nosztalgiázzon a balatonfenyvesi kisvasúton! 

Szeptember 3-án, szombaton rendezik meg a balatonfenyvesi kisvasút hagyományos napját. Ebből az alkalomból nosztalgiavonatok várják az érdeklődőket, vasútbarátokat, de számos színes program közül is választhatnak a látogatók.   

Egyedülálló új pálya nyílt meg a kisvasutazás szerelmesei előtt 

Magyarország vadregényes hegyvidéki erdei vasútját építette újjá a Börzsönyben az Ipoly Erdő Zrt. A korábbi két szakaszt összekötő Márianosztra és Nagyirtáspuszta közötti pálya kiépítésével teljes kisvasúti vonalon, összehangolt menetrenddel jár a kisvasút immár Szobtól Nagybörzsönyig.

Már a kisvasutaknak is van kormánybiztosa 

Révész Máriusz kerékpározásért és kisvasutakért felelős kormánybiztos lett.

Átadták a Márianosztra és Nagyirtás közötti erdei vasutat 

Megújult az összeköttetés a Szob-Márianosztra és a Nagybörzsöny-Nagyirtás vonalszakaszok között

Pattanjon fel a transzbörzsönyi kisvasútra! 

Május 21-től bárki utazhat a nyilvános próbajáratokon hazánk „legújabb” erdei vasútján.

Átadták a Vál-völgyi kisvasutat 

A szombaton átadott Vál-völgyi kisvasút 600 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatással valósult meg.

Szálláshelyet és kisvasutat is átadtak Katalinpusztán 

Félmilliárd forintos turisztikai beruházást, kerti kisvasutat, kilátót, szálláshelyeket adtak át kedden a Nógrád megyei Szendehely-Katalinpusztai Kirándulóközpontban, ahol megállapodást írtak alá az erdei kisvasutak népszerűsítéséről is.

Komplex vidékfejlesztéssel duplázná meg a turisták számát Felsőtárkány 

Az Egerhez közeli Felsőtárkány a Bükk egyik kapuja, ahol idén száz éves az erdei kisvasút. Az eltelt évszázadból közel hetven évet a turizmus szolgálatában töltött el, és a következő időszakban megújulva is erre törekszik a működtető Egererdő Zrt.

Napelemes kisvasúttal a vadregényes Börzsönyben 

Magyarország egyik legvadregényesebb vonalvezetésű, magashegyi hangulatú erdei vasútját építi újjá és teszi turisztikai célra alkalmassá - uniós támogatás segítségével - a Börzsönyben az Ipoly Erdő Zrt. A jövő nyárra várható üzemkezdet után napelemes kisvonatok is járni fognak a börzsönyi erdőkben.

Guinness-rekorder lett a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút 

A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút a világ leghosszabb olyan vasútvonala - 11,7018 kilométer -, amelyen a forgalmi és kereskedelmi szolgálatot gyermekek látják el a Guinness World Records (GWR) szerint.

Újraépül a kisvasút a Börzsönyben 

Megkezdődött a Szob–Nagybörzsöny kisvasút még hiányzó Márianosztra–Nagyirtás szakaszának újjáépítése.

Imádták a látogatók a tematikus erdei vasutazásokat 

Több mint 221 ezren utaztak az Északerdő Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútján tavaly, 25 ezerrel többen, mint 2013-ban. Ez az utolsó tíz esztendő legjobb eredménye.

A mesélő erdő és a Gyöngyi-gőzös varázsa 

Csaknem másfél ezer érdeklődő: turisták, családtagok, iskolás csoportok és óvodások kísérték végig az elmúlt hét végén Mátrafüreden a Kisvasutak Napjának eseményeit.

105 éves Nagybörzsönyi Kisvasút 

A kisvasút 105 éves születésnapja és újraindításának 11. évfordulója alkalmából ünnepséget rendeznek  2013. október 5-én, 10:00 órakor Nagybörzsönyben, a kisvasút végállomásánál.

Ezreket vonzott a Kisvasutak Napja 

A Magyar Turizmus Zrt. először 2012-ben rendezte meg az Országos Kisvasutak Napját Királyréten a hazai kisvasutak népszerűsítésére. A kezdeményezés sikerének köszönhetően 2013-ban is folytatódott a rendezvény, ezúttal a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton és állomásain. 

Kisvasutak Napja Lillafüreden 

2013. szeptember 7-én a Magyar Turizmus Zrt. és a rendezvénynek helyszínt biztosító erdőgazdaság, az ÉSZAKERDŐ Zrt. második alkalommal szervezi meg valamennyi hazai kisvasút közös ünnepét, a Kisvasutak Napját, mely a Lillafüredi Állami Erdei Vasút állomásain zajlik. 

Kerékpárt is szállíthatunk a lillafüredi kisvonaton 

Kicsit kipofozza a lillafüredi és pálházi erdei vasutakat az Északerdő Zrt - tájékoztatott honlapján a vállalat.

Aktív turistákkal telik meg a Nagyberek 

Újabb fejlesztések készültek el Balatonfenyvesen, ahol a hétvégén gyalogos, kerékpáros és nordic walking túraútvonalakat, és egy turista pihenőházat  avattak fel. Mostantól újdonságként kerékpárok szállítására is alkalmas kerékpárszállító kocsik közlekednek a fenyvesi kisvasúton. 

Napelemes vonat jár Királyréten 

Napelemmel is működik a királyréti erdei vasút új motorvonata.

Élre tört a lillafüredi erdei vasút 

Miskolcon a tapolcai barlangfürdő után a környék második leglátogatottabb turisztikai attrakciója a Lillafüredi Állami Erdei Vasút - tudtuk meg Mátrai Imre üzemigazgatótól. A tavalyi személyszállítási eredmények alapján a tizennégy hazai erdei kisvasút közül az élre kerültek.

Indulnak a kisvasutak! 

A téli szünet után elindulnak a kisvasutak a Bükkben és a Mátrában a március 15-16-i hétvégén - közölte pénteken az MTI-vel a vasutakat üzemeltető Egererdő Zrt. előadója.

Összekötnék a nagybörzsönyi kisvasút két vonalát 

Harrach Péter az illetékes tárcák képviselőivel kerekasztal megbeszélést folytatott a Börzsöny vidékét érintő turisztikai lehetőségekről, kiemelten az erdei kisvasutak fejlesztéséről, közölte weboldalán a országgyűlési képviselő.

Kisvasutak napja országszerte 

2013-ban is sok helyen tartanak Magyarországon Kisvasutak napját. Ezeknek a rendezvényeknek a helyszínei és időpontjai a napokban váltak elérhetővé a Kisvasutak Baráti Köre honlapján. 

Három erdei vasút együtt, a turizmusért 

A költségek csökkentésével, a bevételek növelésével, közös megjelenéssel és fejlesztésekkel igyekeznek még több turistát kiszolgálni a jövőben az Egererdő Zrt. kezelésében levő felsőtárkányi, szilvásváradi és mátrai erdei vasutakon.

104 éves a Nagybörzsönyi Kisvasút 

A Nagybörzsönyi Kisvasút ünnepnapjára, újraindításának 10. évfordulója alkalmából ünnepséget tartanak 2012. október 6. szombat, 10:00 órakor Nagybörzsönyben, a kisvasút végállomásán.

Kisvasutak Napja a Börzsönyben 

A Magyar Turizmus Zrt. idén tavasszal indította „Kisvasútra fel!” kampányát, hogy erősítse azt az üzenetet, hogy az erdő mindenkié. Az ott található turisztikai attrakciók, látogatóközpontok, erdei iskolák, tanösvények és kisvasutak nagyszerű kikapcsolódást kínálnak a kirándulóknak.

Felújított vágányszakaszt adtak át Balatonfenyvesen 

Kisvasutazással, térzenével, egy felújított vágányszakasz átadásával ünneplik szombaton Balatonfenyvesen a XV. Kisvasúti napot.

Újabb osztály indult erdei jutalomútra 

A Magyar Turizmus Zrt. „Kisvasútra fel!” c. természetjárást ösztönző kampányának keretében újabb általános iskolai osztály kezdhette meg erdei jutalomútját, közölte lapunkkal az MT Zrt.

Erdei élményeket hozott a „Kisvasútra fel!” kampány 

Felejthetetlen erdei élményekkel gazdagodott az az általános iskolai osztály, amely az MT Zrt. által elindított „Kisvasútra fel!” c. kampány keretében erdészeti erdei iskolai osztálykirándulást nyert.

Kisvasútra szállt a kampány első nyertes osztálya 

A kampány a hazai kisvasutak páratlan szépségű és rejtélyes világának megismerésére invitálja a nagyközönséget

Félmilliárd forintból újult meg a debreceni Zsuzsi kisvasút 

Befejeződött az idén 130 éves debreceni, Zsuzsi erdei kisvasút pályájának két évig tartó felújítása, valamint a kapcsolódó idegenforgalmi létesítmények kialakítása.

Turistaszálló épült a zalai erdei kisvasút központjában 

Közel félszáz férőhelyes turistaszálló épült az erdei kisvasút központjában, Csömödéren - írta pénteki számában a Zalai Hírlap.

Kisvasútra fel! 

2012. április 2-án indult útjára a Magyar Turizmus Zrt. természetjárást ösztönző kampánya, amely a hazai kisvasutak páratlan szépségű és rejtélyes világának megismerésére invitálja a nagyközönséget.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!