hirdetés

Vitorlát bontanak Magyarország települései

Hagyományteremtő céllal rendezik meg 2016. június 11-12-én a Nemzeti Regattát Siófokon. A rendezvényen vitorlát bontanak a résztvevő magyarországi települések, amelyek a Nemzeti Vágta mellett immár a vízen is összemérhetik erejüket.

hirdetés

Az esemény azonban több lesz, mint egy kétnapos vitorlásverseny: a fesztiválon kísérőprogramok sora, főzőverseny és sztárfellépők várják a látogatókat. A Nemzeti Regatta fő célja, hogy a Balaton-parton találkozzon az ország.

A Budapest Boat Show szakmai napján, 2016. február 18-án indult hivatalosan útjára a „Nemzeti Regatta Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja”. A kétnapos vitorlásfesztivált és kísérőrendezvényeit Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója és dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlásszövetség elnöke mutatta be a szakmai vendégek és a kiállítás látogatói előtt. A MOL Nagyon Balaton! programsorozat részeként kulturális, szórakoztató és sportprogramok várják a látogatókat a Balaton partján, június második hétvégéjén.

Dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlásszövetség Elnöke és Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója
Dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlásszövetség Elnöke és Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója

A Nemzeti Regatta fő szervezője a Balatoni Hajózási Zrt., a rendezvény megvalósítását szakmailag a Magyar Vitorlás Szövetség támogatja. Az esemény előkészítésében házigazdaként jelentős szerepet vállalt Siófok Város is. A szervezők célja, hogy a kétnapos eseménnyel felhívják a figyelmet arra, hogy a Balaton nem csak a régióban élőké, hanem közös nemzeti kincsünk. Ezt szolgálja majd a speciális amatőr vitorlásverseny, amelyen Magyarország települései által indított hajók vesznek részt. A nevező települések nemcsak a vízen, de a szárazföldön is bemutatkozhatnak: felvonultathatják kulturális hagyományaikat, főzőversenyen készíthetik el legfinomabb ételeiket.

Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója (Fotó: Gáti Kornél)
Kollár József, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója (Fotó: Gáti Kornél)

Dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlásszövetség Elnöke
Dr. Kollár Lajos, a Magyar Vitorlásszövetség Elnöke


A fesztivál kínálatát több korosztálynak szóló koncertek, gyereksarok, tematikus foglalkozások, és gyerekhajós programok is színesítik.

Az egészséges életmód jegyében az eseményen további sportolási lehetőségek (sárkányhajófutamok és kardio evezés), szűrővizsgálatok és tanácsadások is várják mindazokat, akik június 11-12-én Siófokra látogatnak. Az esemény honlapja, www.nemzetiregatta.hu folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket a programokról.

A Nemzeti Regatta - Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja első alkalommal a balatoni hajózás elindulásának 170. évfordulóján kerül megrendezésre. A jubileum alkalmából a Balatoni Hajózási Zrt. a Nemzeti Regatta mellett az egész évben színes programokkal és rendezvényekkel várja a Balatonra látogatókat 22 kikötőjében, összesen 25 hajóval.

A települések jelentkezését március 30-ig várják a szervezők.

Forrás: nemzetiregatta.hu
Forrás: nemzetiregatta.hu

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Készül-e korlátozásokra a 4. hullám kapcsán?

Kiadónk társoldalai