hirdetés
hirdetés

200 szobás konferenciahotel épül Szegeden

A teljes városnegyed megújulhat, ha valóra válnak Bényi Szabolcs Tamás tervei a Szegedi Vadaspark és a Kiserdő által közrefogott 7 hektáros területen. Konferenciaszállodát és irodaparkot építenek, utóbbiban bérlakások is lesznek. Cél, hogy a szegedi egyetemen végzett fiatalokat a városban tartsák - írja a délmagyar.hu.

hirdetés

200 szobás konferenciaszállodát és irodaparkot tervez létrehozni a Vadaspark – Sancer-tavak – Móravárosi körút – Napfény Bevásárlópark – Laktanya utca által felölelt 7 hektáros területen Bényi Szabolcs Tamás, az FFH Consulting Kft. ügyvezetője. Már a területfejlesztési tanulmányterv is elkészült, azonban az még a koronavírus előtti időszakhoz, 2020 első negyedévéhez volt igazítva, ezért most az irodapiacon és a szállodaiparban kialakult új világpiaci trendeknek megfelelően újragondolják a kivitelezést.

Bényi Szabolcs Tamás a Délmagyarországnak elmondta, a változtatás ellenére az elképzeléseik szerint a terület fő dedikációja továbbra is a szálloda, az iroda, az oktatás és a rekreáció marad, azonban a koronavírus hatására megemelkedett építőipari anyagárak miatt az alternatív építési technikákat is figyelembe veszik. Ezek környezetbarátabbak és olcsóbbak is, ilyen például a gyorsház építés – tette hozzá.
A területen kialakítanak egy konferenciaszállodát, melyben a szobák és a konferenciaterem mellett helyet kap majd egy étterem, egy lobby- és egy wellnessrészleg is, miközben a terület másik felén az irodapark épül meg.

Kiemelte, a megváltozott irodapiac szerint a munkáltatók nem homeoffice-t szeretnének, hanem tágasabb irodákat, éppen ezért a megszokottnál nagyobb irodákat terveznek, így a munkavállalók kellő távolságra tudnak majd elhelyezkedni egymástól. Terv az is, hogy az irodaparkban bérlakásokat is létrehoznak, így a munkáltatók nemcsak állást, hanem otthont is tudnak biztosítani.

A látványtervek már elkészültek. Fotó: BPA Invest Kft.
A látványtervek már elkészültek. Fotó: BPA Invest Kft.


Bényi Szabolcs Tamás leszögezte, a cél az, hogy a Szegedi Tudományegyetemen végzett hallgatókat a városban tudják tartani, hiszen véleményük szerint hazánk nagyvárosait csakis a fiatalokkal lehet megújítani, azonban ehhez munka- és lakhatási lehetőséget kell biztosítani számukra.

Bényi hangsúlyozta, egy városnegyed fejlesztéséről van szó, jelenleg Szegednek ez az egyetlen egybefüggő, nagy méretű fejlesztési területe. Az ügyvezető szerint a területnek előnye a zöld infrastruktúrába való bekapcsolódása is, hiszen közvetlenül mellette van az ország egyik legnagyobb, 45 hektáros vadasparkja, valamint a másik oldalán található a 15 hektáros kiserdő.
Megjegyezte, a szakértői vélemények szerint a beruházás 50 milliárd forint feletti összegbe kerül majd.

 

(forrás: delmagyar.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!