hirdetés
hirdetés

A boutique szegmens lehet a jövő év nagy nyertese

A Magyar Hotel Monitor a Szallodak.hu-val együttmőködésben modellezte a 2012. Q1 és Q2-re Q4-re vonatkozó várakozásokat és fogalmazta meg az időszakra vonatkozó MHM Meteo előrejelzést.

hirdetés

A szállodák 2012 első két negyedévére összességében 2011. azonos időszakához hasonló folyamatokat és eredményeket tapasztalhatnak majd az előrejelzés szerint. A budapesti házak kedvezőbb (enyhén növekvő), míg a vidéki szállodák kedvezőtlenebb (inkább stagnáló) forgalmat várnak. A budapesti 3*-os szállodák mind átlagárban, mind pedig kihasználtságban javítani tudják eredményeiket. A budapesti 4*-os házak várhatóan átlagárakban nem, de kihasználtságban kedvezőbb teljesítményre lesznek képesek. A wellness szállodákban a kihasználtságban és átlagárban negatív stagnálás várható az időszakban. A gyógyszállodák átlagárának változatlansága és pl. a városi szállodák átlagáraitól való akár jelentős elmaradása elfedi TRevPAR-ban mérhető kedvező trendet. A 2012-es év első és második negyedévének legnagyobb nyertesei várhatóan a boutique/fashion szállodák lesznek, főként az egyéni üzleti utasok várt növekedése miatt.

A Magyar Hotel Monitor olyan hazai szállodaipari elemzőrendszer, amely a magyarországi szállodapiac állapotáról, trendjeiről, teljesítményéről napi szinten gyűjt és elemez adatokat. Ma már 133 szálloda számára nyújt analitikus szolgáltatásokat.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai