hirdetés
hirdetés

A gyógy- és borturizmussal nyert ügyünk van a szlovákoknál

Előzetes statisztikai adatok szerint 2015-ben 170 ezer szlovákiai turista látogatott Magyarországra, ez történelmi rekord - mondta Renács Szilvia, a Magyar Turizmus Zrt. szlovákiai képviseletének vezetője csütörtökön a Pozsonyban megrendezett Magyar Turizmus Napja nevet viselő rendezvényen.

hirdetés

A Magyar Turizmus Napját évente egy alkalommal rendezik meg Pozsonyban, az előadásokkal és prezentációkkal egybekötött rendezvénnyel elsősorban a szlovák turisztikai szakma, az ottani utazási irodák és a helyi sajtó képviselőit célozzák meg. A rendezvényre a korábbi évektől eltérően nem az év végén, hanem tavasszal került sor, s azon közel másfél tucat magyar cég képviseltette magát, ezúttal a Szlovákiához legközelebb fekvő, Duna menti régiók mutatkoztak be.

"Az idén úgy döntöttünk, hogy még a szezon kezdete előtt bemutatjuk az újdonságokat, a fejlesztéseket, hogy a pozitív tendenciát mutató statisztikák ismét javulhassanak" - mondta Renács Szilvia.

Tavaly az előzetes adatok szerint 170 ezer szlovák turista látogatott Magyarországra, akik 380 ezer vendégéjszakát töltöttek el, ami éves szinten 9,5 százalékos növekedés. Tavaly Szlovákia Magyarország számára a 12. legjelentősebb küldőország volt.

Renács Szilvia megjegyezte: a szlovákiai turisták körében gyakori, hogy egynapos vagy egy hétvégés kirándulásokra jönnek Magyarországra, a cél pedig az, hogy új programajánlatokkal arra ösztönözzék őket, hogy tovább maradjanak és visszatérjenek.

Felmérések szerint a szlovákiai turisták számára a gyógy- és fürdőturizmus, illetve a bor- és gasztronómiai turizmus jelenti a legnagyobb vonzerőt Magyarországon. A szlovákiai magyar turisták körében ezek mellett a magyar kultúrához kötődő rendezvények és fesztiválok is népszerűek.

"A szlovákiai turistákra egyre inkább jellemző, hogy a minőséget keresik, a költésük is évről évre nő" - mutatott rá Renács Szilvia, hozzátéve: Magyarországot kedvező ár-érték arányú úti célként mutatják be.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai